Vandringsmann

Vandringsmann

Jørun Bøgeberg

Beskrivelse

Jørun Bøgeberg er en strengelekende bassmann, låtskriversanger og litt entertainer. Han vil legge ut på en liten solo-turnè i november 2023.

I samme åndedrag vil det bli gitt ut en EP med 4 nye sanger.

Bevæpnet med bl.a. en 6 strengs bass, en «Fender VI», og et par smårufsete stemmebånd vil det bli framført egenkomponerte sanger og snutter med hverdagspoesi og særegent strengespill.
Jørun er en vandringsmann langs den musikalske landevei som i over 4 ti-år har foredratt musikk rundt i kroker og kriker av land og utland; fra hard rock via blues & rhythm, pop, folk og viser til country & vill western, enten som akkompagnatør for andre artister og band eller som upretensiøs soloartist. De dype strengene har alltid vært hovedfokus, men lysere strenger har aldri vært langt unna, til enhver tid.

Han ble med i den legendariske gruppa Junipher Greene på slutten av 70 tallet, som spillte inn hans late reggae-låt “Slaraffenliv” og enkelte folk gikk og nynna på denne utover 80 tallet. Siden ble det hard rock (Flax/Road), det ble blues & soul (The Heavy Gentlemen m bl.a. Reiersrud og Vinaccia), country (Claudia, Big Hand & Casino), og på 90 tallet ble han a-has faste bassist på scene og i studio, med debut foran 200 000 mennesker på Maracana Stadion i Rio de Janeiro.

Jørun har ved siden av en tilværelse som freelance- og session-musiker dyrket sine egne idèer og låter som høres på albumene Songs From The Pocket (1996), Basstard (2006), Potet (2014) og High & Lowsome (2021). Her trakterer han diverse strengeinstrumenter i mange klangfarger, synger, komponerer og produserer selv, med overveide innslag fra gode medspillende og syngende kollegaer. Duetten “We Have Grown” med Lynni Treekrem (1996) er blitt en aldri så liten klassiker i den mangfoldige norske låt-vrimmelen. For tiden spiller han fast med bl.a. Frode Alnæs Trio, Tove Bøygard Band, Claudia Scott Band, roots-jazz-trioen Henhouse foruten å produsere og spille inn musikk for seg selv og andre i sitt eget intime «JBs Pocketstudio».

Denne særegne musikeren og formidleren lyder som ingen andre. Med Jørun Bøgeberg på podiet blir det en musikalsk smeltedigel av folk, country, swing, blues, jazz og rock i grenseløs skjønn forening. Mer info på www.jbbass.com

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Du liker kanskje også