Foto: Okay Kaya

Ultraflex nikker til Peggy Gou og sovjetisk aerobic på ny single og musikkvideo

Del Tweet

Mandag 17. august slapp den nye duoen Ultraflex låten «Work Out Tonight» som oser av herlig nostalgi, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Ultraflex er navnet på det musikalske prosjektet til den norske artisten Farao og islandsk-norske Special-K, og den nye låten deres er andre låt fra det kommende debutalbum deres, «Visions of Ultraflex» som slippes 30. oktober.

«Work Out Tonight» er en skamløst sensuell låt med utvetydige seksuelle sportsmetaforer som hviskes over et nakent trommespor og en gjennomborende basslinje: «I’m gonna make you work it tonight, gonna make you work out tonight».

Musikkvideoen til singelen er signert en annen norsk talentfull multikunstner, Okay Kaya, som også er en god venn av duoen.

Musikken til Ultraflex er en eklektisk cocktail av moderne disco og futuristisk boogie, produsert med nikk til Peggy Gou og The Rah Band. Tekstene og vokalprestasjonene bringer tankene til Easter, Saâda Bonaire og Janet Jackson. 80-tallets sovjetiske aerobic preger duoens scenerutiner, så vel som klesstilen deres, som ville gjort Lotta Volkova stolt.

Inspirasjonen fra kunstverdenen og den selvironiske humoristiske sansen som gjennomsyrer hele prosjektet, gjør det vanskelig å motstå Ultraflex sin sofistikerte miks av camp og chick.

Det visuelle uttrykket portretteres på nydelig vis av videoregissør Okay Kaya i den bemerkelsesverdige musikkvideoen til låten, der publikum inviteres inn i duoens fargerike univers med bading, solskinn og pickles. Videoen er filmet i Berlin, der både Farao og videoregissør Okay Kaya har holdt til de siste årene.

Kari Jahnsen aka Farao og Katrín Helga Andrésdottir aka Special-K møttes da de begge var bosatt i Berlin, og fant hverandre gjennom en felles lidenskap for hverandres musikk.

Den første anledningen til å samarbeide kom da de ble spurt om å skrive bestillingsverk for den skandinaviske elektronikafestivalen Insomnia og Ekstreme Chill i 2019. Låtene til det kommende selvproduserte debutalbumet er basert på dette bestillingsverket og ble skrevet på landsbygda på Island samt i Tromsø og Berlin.

Vi tok en prat med duoen om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Work Out Tonight». Kan dere fortelle litt om hva den handler om?

Kari: Takk! Låten er en oppfordring om å trene hardt og lenge.

Katrín: En hyllest til svette kropper.

Dere har også sluppet en musikkvideo til låten som er regissert av OKAY KAYA. Kan dere fortelle litt om samarbeidet med OKAY KAYA?

Katrín: Jeg er stor fan av Okay Kaya, så da Kari fortalte meg at hun ville lage videoer for oss, kjøpte jeg flybilletter til Berlin med en gang. Kanskje de morsomste videoinnspillingene i min karriere.

Kari: «Work Out Tonight» er den første i en musikkvideo-trilogi regissert av Okay Kaya, der vi henger rundt i Berlin og dokumenterer vår dagligdagse livsstil.

Kan dere fortelle litt om prosjektet Ultraflex og hvordan dette samarbeidet kom til?

Katrín: Vi ble kjent på MySpace. Har vært brevvenner siden 2006.

Kari: Vi fikk sjansen til å jobbe sammen da vi skrev bestillingsverk til Insomniafestivalen i fjor, og hele albumet vårt, som kommer ut i oktober, er en innspilling av dette.

Hva er det spesielle i Ultraflex sitt musikalske univers?

Vi trener synkronisert med sovjetiske aerobic-videoer på konsertene våre.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Kari: Musikken vår er inspirert av disco, boogie og elektro, mye fra Sovjetunionen og Warszawapakt-landene (Arsenal, ORM & Kamelie, Teisutis Makacinas, Uku Kuut), men også europeisk og amerikansk disco/house (Mr. Fingers, Master C&J, Antonio Arena, Saâda Bonaire).

Katrín: I tillegg til disco hørte vi for eksempel på Fitts For Fight og Aqua mens vi lagde albumet, sammen med Peaches, Connan Mockasin og Cher.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på?

Begge: Okay Kaya, Jenny Hval, Easter og Odd Børretzen.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Kari: Synge «Believe» sammen med Cher på karaokebar i Tokyo.

Katrín: Corona fordi det er det aller rareste.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Kari: Maj Britt Andersen. Vi elsker Sure Sivert og brukte faktisk melodien på en av låtene på albumet vårt i håp om å få Maj Britt til å synge med oss en dag.

Katrín: Jeg bodde i Norge til jeg var ti år gammel og er derfor veldig fan av norsk barnemusikk. Sammen med Maj Britt Andersen er de største stjernene nok Knutsen & Ludvigsen og Alf Prøysen. En fremtidsplan hvis jeg blir lei av Ultraflex, er å oversette norsk barnemusikk til islandsk en dag.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure hver og hvorfor akkurat denne?

Begge: Vi eier ikke skam, bare pleasures som for eksempel puslespill og pommes noisettes.

Hvordan har dere blitt personlig berørt av coronaviruset, og hva gjør dere for å få dagene til å gå?

Begge: Vi har måttet avlyse noen konserter og noen fly, men har funnet på andre ting å gjøre. For eksempel har vi har badet, vært på telttur og spist en del hjemmelaget sylteagurk.

Den 30. oktober slipper dere debutalbumet deres. Kan dere fortelle litt om det?

Katrín: Tenk sommer i Ukraina, tenk Tusenfryd, tenk askebeger, tenk Fanta lemon.

Kari: Som en berg- og dalbanetur i en discotematisk fornøyelsespark.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]