Foto: Okay Kaya

Ultraflex nikker til Peggy Gou og sovjetisk aerobic på ny single og musikkvideo

Del Tweet

Mandag 17. august slapp den nye duoen Ultraflex låten «Work Out Tonight» som oser av herlig nostalgi, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Ultraflex er navnet på det musikalske prosjektet til den norske artisten Farao og islandsk-norske Special-K, og den nye låten deres er andre låt fra det kommende debutalbum deres, «Visions of Ultraflex» som slippes 30. oktober.

«Work Out Tonight» er en skamløst sensuell låt med utvetydige seksuelle sportsmetaforer som hviskes over et nakent trommespor og en gjennomborende basslinje: «I’m gonna make you work it tonight, gonna make you work out tonight».

Musikkvideoen til singelen er signert en annen norsk talentfull multikunstner, Okay Kaya, som også er en god venn av duoen.

Musikken til Ultraflex er en eklektisk cocktail av moderne disco og futuristisk boogie, produsert med nikk til Peggy Gou og The Rah Band. Tekstene og vokalprestasjonene bringer tankene til Easter, Saâda Bonaire og Janet Jackson. 80-tallets sovjetiske aerobic preger duoens scenerutiner, så vel som klesstilen deres, som ville gjort Lotta Volkova stolt.

Inspirasjonen fra kunstverdenen og den selvironiske humoristiske sansen som gjennomsyrer hele prosjektet, gjør det vanskelig å motstå Ultraflex sin sofistikerte miks av camp og chick.

Det visuelle uttrykket portretteres på nydelig vis av videoregissør Okay Kaya i den bemerkelsesverdige musikkvideoen til låten, der publikum inviteres inn i duoens fargerike univers med bading, solskinn og pickles. Videoen er filmet i Berlin, der både Farao og videoregissør Okay Kaya har holdt til de siste årene.

Kari Jahnsen aka Farao og Katrín Helga Andrésdottir aka Special-K møttes da de begge var bosatt i Berlin, og fant hverandre gjennom en felles lidenskap for hverandres musikk.

Den første anledningen til å samarbeide kom da de ble spurt om å skrive bestillingsverk for den skandinaviske elektronikafestivalen Insomnia og Ekstreme Chill i 2019. Låtene til det kommende selvproduserte debutalbumet er basert på dette bestillingsverket og ble skrevet på landsbygda på Island samt i Tromsø og Berlin.

Vi tok en prat med duoen om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Work Out Tonight». Kan dere fortelle litt om hva den handler om?

Kari: Takk! Låten er en oppfordring om å trene hardt og lenge.

Katrín: En hyllest til svette kropper.

Dere har også sluppet en musikkvideo til låten som er regissert av OKAY KAYA. Kan dere fortelle litt om samarbeidet med OKAY KAYA?

Katrín: Jeg er stor fan av Okay Kaya, så da Kari fortalte meg at hun ville lage videoer for oss, kjøpte jeg flybilletter til Berlin med en gang. Kanskje de morsomste videoinnspillingene i min karriere.

Kari: «Work Out Tonight» er den første i en musikkvideo-trilogi regissert av Okay Kaya, der vi henger rundt i Berlin og dokumenterer vår dagligdagse livsstil.

Kan dere fortelle litt om prosjektet Ultraflex og hvordan dette samarbeidet kom til?

Katrín: Vi ble kjent på MySpace. Har vært brevvenner siden 2006.

Kari: Vi fikk sjansen til å jobbe sammen da vi skrev bestillingsverk til Insomniafestivalen i fjor, og hele albumet vårt, som kommer ut i oktober, er en innspilling av dette.

Hva er det spesielle i Ultraflex sitt musikalske univers?

Vi trener synkronisert med sovjetiske aerobic-videoer på konsertene våre.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Kari: Musikken vår er inspirert av disco, boogie og elektro, mye fra Sovjetunionen og Warszawapakt-landene (Arsenal, ORM & Kamelie, Teisutis Makacinas, Uku Kuut), men også europeisk og amerikansk disco/house (Mr. Fingers, Master C&J, Antonio Arena, Saâda Bonaire).

Katrín: I tillegg til disco hørte vi for eksempel på Fitts For Fight og Aqua mens vi lagde albumet, sammen med Peaches, Connan Mockasin og Cher.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på?

Begge: Okay Kaya, Jenny Hval, Easter og Odd Børretzen.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Kari: Synge «Believe» sammen med Cher på karaokebar i Tokyo.

Katrín: Corona fordi det er det aller rareste.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Kari: Maj Britt Andersen. Vi elsker Sure Sivert og brukte faktisk melodien på en av låtene på albumet vårt i håp om å få Maj Britt til å synge med oss en dag.

Katrín: Jeg bodde i Norge til jeg var ti år gammel og er derfor veldig fan av norsk barnemusikk. Sammen med Maj Britt Andersen er de største stjernene nok Knutsen & Ludvigsen og Alf Prøysen. En fremtidsplan hvis jeg blir lei av Ultraflex, er å oversette norsk barnemusikk til islandsk en dag.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure hver og hvorfor akkurat denne?

Begge: Vi eier ikke skam, bare pleasures som for eksempel puslespill og pommes noisettes.

Hvordan har dere blitt personlig berørt av coronaviruset, og hva gjør dere for å få dagene til å gå?

Begge: Vi har måttet avlyse noen konserter og noen fly, men har funnet på andre ting å gjøre. For eksempel har vi har badet, vært på telttur og spist en del hjemmelaget sylteagurk.

Den 30. oktober slipper dere debutalbumet deres. Kan dere fortelle litt om det?

Katrín: Tenk sommer i Ukraina, tenk Tusenfryd, tenk askebeger, tenk Fanta lemon.

Kari: Som en berg- og dalbanetur i en discotematisk fornøyelsespark.

Se Også

LILJA krysser grenser på mesterlig kultursamarbeid
Intervju

LILJA krysser grenser på mesterlig kultursamarbeid

Oddrun Lilja er en autentisk og spennende gitarist og komponist fra Oslos jazzscene som nylig slapp sitt kritikerroste debutalbum, «Marble» med superbandet «LILJA» som er denne [...]

Myra fra Stjernekamp er ute med bangeren «Dum & deilig»
Intervju

Myra fra Stjernekamp er ute med bangeren «Dum & deilig»

Myra er i vinden om dagen som deltaker i Stjernekamp, som EDVARD-prisvinner for sin tekst til låten «Hjemløs i egen ny», og for duetten, «Adams Sang» [...]

Kars markerer seg med breial smakebit fra kommende EP
Intervju

Kars markerer seg med breial smakebit fra kommende EP

Hva skjer når vaskekte hiphop-legender fra Bergen tar tak i en sertifisert østkant-ramp fra Oslo? Når det hittil relativt ubeskrevne bladet Kars flagger samarbeid med ingen [...]

Herlig sprut og humør fra undergrunnens Sex Judas
Intervju

Herlig sprut og humør fra undergrunnens Sex Judas

Medlemmer fra Beglomeg, Deathcrush og Whalesharkattacks bidrar på Tore «Jazztobakk» Gjedrem sin oppfølger til Spellemann-vinneren fra 2018. Sex Judas feat. Ricky startet som et soloprosjekt for [...]

Doddo tar et kraftig oppgjør med samfunnet på sitt nye album
Intervju

Doddo tar et kraftig oppgjør med samfunnet på sitt nye album

Fredag 4. september slapp Spellemannprisvinner Doddo albumet, «Tunge tider» som er denne «Ukens album» på NPS Music. I 1997 var det nesten umulig å slå på [...]

En av indiescenens mest spennende duoer slipper debutalbum
Intervju

En av indiescenens mest spennende duoer slipper debutalbum

Jouska er en Oslo-basert duo som lager elektronisk musikk om underbevisstheten din. Denne duoen entret indiescenen i 2018 med debut EPen «Frog Fiction», og spilte på [...]