Foto: Bridget Saterlee

Trevis er ute med RnB-perlen, «Company For Now» fra kommende EP

Del Tweet

Fredag 27. mai slapp den LA-baserte Oslo-artisten Trevis kremlåten, «Company For Now» på Antima Music Group, og som er denne Ukens single» på NPS Music.

Låten er produsert av norske JNS og Trevis, sammen med JV The Producer, og senere i år slipper han EPen «Floor Plan».

I april slapp han første smakebit, «All Night» som har blitt meget godt mottatt i Storbritannia og som blir spilt daglig på BBC1Xtra og BBC Radio London.

Det å drive med musikk på heltid har ikke alltid vært Trevis sin store drøm. Fra han var fem år var hans største kjærlighet fotball. Da han fylte 15 år hadde talentet og dedikasjonen hans for sporten sikret han en plass på Manchester United sin fotballskole. Da han etter kort tid pådro seg en skade, tok livet til tenåringsgutten en brå sving og drømmen hans ble knust. Skaden gikk sterkt utover hans mentale helse og han havnet i en mørk spiral, mens han jobbet med å akseptere at han måtte legge alt han hadde jobbet for på hylla.

Mammaen til Trevis var bekymret for helsen hans og hjalp han med å få en ny start i California. Miljøskiftet gjorde underverker og det var da en ny interesse og drøm utviklet seg, nemlig musikken.

Han har jobbet hardt og lenge med å lage musikk og har i dag over seks millioner streams, fått flere spillelistinger på norsk radio og over 88 000 følgere på Instagram. Han har også stått på konsertscener på Palmesus, Findings, H&M Loves Music, Arthur Ashe Kids Day og US Open.

Vi tok en prat med Trevis om blant annet den nye låten, fotballdrømmen som brast og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Company for Now». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen og litt om lydbildet i den?

Tusen takk. Jeg startet på «Company For Now» i Oslo i fjor sammen med den norske produsenten JNS. Vi skrev, spilte inn sangen og produserte den her hjemme. Jeg tok med meg demoen til Los Angeles og klarte ikke å slutte å spille den. Jeg visste at den måtte være med på min kommende EP «Floor Plan», så jeg gikk in i studio med JV The Producer som hjalp til å co-produsere låten.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

World peace! Haha, lol. «Company For Now» handler om en jente med god selvtillit som kom til meg og spurte om jeg ville være hennes «company for now». Selvtilliten og approachen hennes overrasket meg, og jeg måtte skrive en sang om henne. Selvfølgelig, i sangen fikk jeg det til å høres ut som om det var meg og at jeg var en G, men det var faktisk hun som kom til meg, haha. Hun visste hva hun ville og visste at hun kom til å få det. Det er derfor jeg synger: «You’re bad as Fuck, and you know it».

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Det som er spesielt og unikt med meg er bakgrunnen min mot den type musikk jeg lager. Det er ikke forventet, men som jeg alltid sier er jeg et produkt av å vokse opp i Norge, Spania og California.

Din første single «All Night» har blitt mottatt med åpne armer i Storbritannia og blir spilt daglig på BBC1Xtra og BBC Radio London. Hva tenker du om det og mottakelsen du har fått der?

Det har vært både overveldende og utrolig. Jeg hadde aldri forventet det så tidlig i karrieren min. De har vært ekstremt snille, og har til og med ønsket meg velkommen dit til BBC-stasjonene.

Det var fotballspiller du drømte om å bli, men du pådro deg en skade som 15-åring. Kan du fortelle litt om det og hva som skjedde?

Første gang jeg sparket ball var jeg 5 år og året etter begynte jeg i min første klubb. Min første drøm så lenge jeg kan huske var å spille for Vålerenga og det norske landslaget. Jeg spilte også i Spania i mange år. Det var etter trening i Manchester United i England at det begynte å bli verre. Tempoet der var ekstremt høyt og jeg pushet meg selv veldig hardt. Det begynte å skje ved trening, deretter skjedde det under kamper. Mot slutten var kneet så svakt og gikk konstant ut av ledd at både familie, lege og fysioterapeuten anbefalte på det sterkeste at jeg trappet ned. Det gjorde jeg så klart ikke, men fikk meg en lærepenge igjen og igjen. Til slutt skjønte jeg at det var over.

Hva gjorde dette med deg som fikk din drøm knust i så ung alder, og hvordan ble du artist?

Jeg var ekstremt depressiv, og det var en utrolig mørk periode for meg. Jeg var så ung og jeg følte at alt jeg hadde jobbet for og pushet meg selv for gled rett ut av hendene mine. Jeg følte at jeg ikke hadde noe å leve for. Når jeg ser tilbake på det så gjorde jeg så mange hensynsløse ting som kunne ha endt livet mitt. Det skremte dritten ut av mamma og pappa, og mamma gjorde det bare mødre kan og hjalp meg å komme meg ut av det. Jeg var i et mørkt sted i over et år. Det var ikke sunt for meg å være i Oslo og etter at jeg flyttet vekk, til USA for å starte på nytt, fikk jeg et nytt syn på livet. Jeg var 16 år og flyttet helt alene til California og bodde med en venn av familien i de første årene. Siden har jeg bodd alene og jobbet fulltid med musikkdrømmen.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Fritid? Hva er det? Haha… De siste to årene har jeg ikke hatt noe tid til annet enn å produsere og spille inn musikk. I fjor var jeg så opptatt at mens jeg begynte på en ny produksjon, spilte jeg inn en annen sang, mens jeg skrev ferdig den tredje. Det gikk i ett i seks måneder. Er det noe jeg elsker å gjøre hvis jeg har tid, så er det å få frisk luft og å gå turer i naturen. Jeg elsker å trene og være i ett med naturen. Det må jeg vel ha fra mine norske røtter, haha.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Da jeg var 16 år og alene i LA var jeg ganske lost. Min nærmeste venn, som nå er manageren min, fløy ut til LA annen hver måned for musikk. Etter skoletid og i helgene tok han meg med til UK super-produsent Harmony Samuels sitt studio. Jeg satt bakerst i rommet og fikk se toppmusikere lage musikk og ble umiddelbart forelsket. Det var i tillegg en sunn måte å uttrykke meg selv på, samtidig så hjalp det å holde tankene borte fra fortiden.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker (i Norge) i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er, og hvordan det har vært for deg?

Det er vanskelig å være en artist og prøve å slå gjennom. Period. Jeg må si at det er enda mer vanskelig å gjøre det med min type musikk, og i tillegg på engelsk på toppen av det. Jeg føler at jeg hele tiden går i mot strømmen. Men dette er 100 % meg og hvem jeg er som artist, så det er det jeg står for.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist er min tålmodighet, at jeg ikke gir opp og min vilje til suksess. Jeg legger sjelen og hjertet mitt i alt jeg gjør når det kommer til musikken. Jeg føler at fortiden min, og reisen min til nå viser min uredde side. Om det er fotball fra da jeg var 6 år eller musikk da jeg fylte 16, har jeg alltid vært 100 % dedikert. Det å vite at til og med om drømmene ikke lykkes til slutt, så har jeg gitt alt.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Har ikke mange ord til å beskrive det å stå på scenen med Broiler på Bislett stadion under Findings Festivalen. Det mentale bildet sitter fast i meg for alltid.

Hva er det morsomste eller flaueste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det var en direktesending med NRK på en skole i Stavanger. De ville at jeg skulle opptre og gjøre noen livesketsjer med barna. En av dem var å blåse en ballong til den sprakk og jeg hater den shitten der haha. Jeg prøvde hele tiden å få det til å se ut som ballongen fløy vekk fra meg. En av 5-åringene la merke til det og sa «Du liker ikke høye lyder, gjør du?” Vi fikk oss alle en god latter av det.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg digger ISAH og musikken han lager, og shoutout til gutta mine Chris Abolade og Hkeem, de gjør sitt om dagen! Jeg graviterer mot musikk som får meg til å føle meg glad og som gjør meg lykkelig, om det er melodier, tekster, tempo eller akkord-progresjon. Musikk er min happy-place.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Kvikk lunsj lol! Om jeg reiser til USA og du søker meg på Gardemoen finner du nok en koffert full av dem. Sist gang hadde jeg sikkert 20 sekspakninger.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Shish kebab, haha! Ungdomskolen i Norge gjør det med deg. Bortsett fra det elsker jeg norsk grillmat om sommeren – finnes ikke noe bedre.

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

Topp tre TV-serier du må se….«Entourage», «Breaking Bad», «Succession». jeg elsker alle 3 «Ringenes Herre»-filmene, inkl. alle 3 «The Hobbit»-oppfølgerne.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Telenor Arena har alltid vært en drøm for meg siden jeg begynte med musikk. Min første konsert noen gang var Justin Bieber på Telenor Arena og det har ligget øverst på listen min siden det. Jeg var mest overrasket da jeg spilte på en utsolgt Parkteatret Scene. Jeg ble ringt opp i siste liten av Live Nation for å opptre og varme opp for det britiske boybandet The Vamps. Siden jeg varmet opp for en annen artist, tenkte jeg at det kanskje ikke ville være så fullt, og at publikum kom til å sitte på telefonene sine og vente på hvem de faktisk betalte for å se. Mottakelsen og energien i rommet var høyt, og mer enn jeg noen gang kunne forventet. Jeg tok med noen jenter opp på scenen og det tok helt av, haha. Jeg tror vi alle, inkludert Parkteatret var overrasket over den varme mottakelsen.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Stargate. De inspirerer til den type musikk som jeg lager, og jeg vokste opp med å høre på alt de har laget og gjort. De er utrolige musikere, og det ville vært en drøm for meg. De inviterte meg til Trondheim for et show de hadde før pandemien, og det å se dem live på hjemmebane var dritgøy.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2022?

Jeg vil ikke si at koronatiden var bra, for det var det tvert imot. Jeg mistet selv et familiemedlem som var veldig nær meg, men lockdown-perioden tvang meg til å virkelig fokusere. Da alle musikkstudioene stengte ned og folk var redde for å møtes, måtte jeg finne en annen måte å fortsette å jobbe og være produktiv på. Jeg brukte måneder på YouTube for å finne ut av hvordan man spiller inn vokaler selv og tips om musikkproduksjon. Før du visste ordet av det hadde jeg produsert og laget 100 sanger. Det var sang nummer 101 som var den første sangen jeg lagde helt selv som er med på mitt kommende EP-album «Floor Plan». Jeg spilte den for manageren min og familien min, og de elsket den. Nå er hver sang på EP-en co-produsert, co-skrevet og noen av sangene spilt inn av meg selv i mitt eget hjemmestudio set-up.

Mine mål for 2022 er å vokse med hvert slipp vi gir ut og å bygge stein på stein. Alt jeg vil gjøre er å få ut disse nye sangene og virkelig gjøre inntrykk. Jeg vil bygge fanbasen min her på hjemmebane og bare gi ut mer musikk. Disse singlene er definitivt i retningen av hvor jeg skal musikalsk; og hvordan debut EP-en min «Floor Plan» høres ut. Jeg har på en måte bidratt med den folkelige gitarlyden som jeg vokste opp på fra faren min og blandet den med LA-trap og hiphop-beats. En av mine favorittlåter på EP-en kalt «Avenue» består av en blanding av begge verdener. For meg er det et «full sirkel-øyeblikk», fordi det viser røttene mine av å vokse opp i Norge, blandet med tenårene mine i LA med den hardere trap-hiphop influensen. Jeg er fortsatt ung, og jeg er fortsatt inspirert av det jeg hører hver dag, uansett hvor jeg er, og det motiverer meg til å lage mer musikk. Det er ekstremt motiverende, spesielt nå som jeg også produserer selv. Jeg er glad for å se musikken min slippes og dette øyeblikket komme til live! Dette er enda et skritt; nok en milepæl.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]