The Main Level er ute med ny låt og planlegger Europaturné

Del Tweet

Popgruppen The Main Level fra Bergen slapp sin nye single ”Rude Love” fredag 2. februar som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Sammenlignet med tidligere utgivelser er dette en mer sexy og småmørk, urban poplåt. Låten markerer en ny retning for The Main Level, bandet som de siste årene har gledet fans over hele verden med sine smittsomt fengende hits. På ”Rude Love” har gutta fått med seg rapperen Kingsley Anowis som bidrar til å gjøre låten enda et hakk fetere.

Sist vi hørte fra The Main Level var med sommerhiten ”Bombadilla”. Låten har streamet over 6 millioner ganger på Spotify og ble dermed bandets første platinasingle. Gjennom 2017 befestet gutta sin posisjon innen norsk popmusikk, mens de parallelt jobber målrettet mot utlandet.

Siden deres publikum har blitt litt eldre med tiden jobber også bandet med å utvikle sitt sound i en mer moden retning. Med deres nye single har de nå finslipt sitt musikalske uttrykk og tatt et stort steg ‘ut av boksen’. Mens The Main Level i disse dager promoterer ny single og musikkvideo, jobbes det flittig med å sette opp bandets første Europaturné. Datoer for 2018 vil bli gjort kjent senere i år. Vi tok en liten prat med gutta om bl.a. den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy låten ”Rude Love” feat. Kingsley. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hvordan samarbeidet med Kingsley Anowi kom til på denne låten?

Takk for det. Utrolig gøy og endelig få slippe den. Låten har ligget og surret i rundt to år. Vi har jevnlig tatt den opp og endret synther, melodilinjer og ikke minst tekst. I løpet av prosessen kom tanken på hvor fett det ville vært med en rapper. Vi brukte tid på å finne noen med en særegen stemme, som kunne passe til låten. Vi ble solgt innen 3 og et halvt sekund da vi fikk høre stemmen til Kingsley. Han har et vanvittig særpreg, og krydret låten med en litt spicy taste.

Hva handler denne låten om?

Låten er dirty og frekk, og er uten tvil et nytt steg for oss som band. Vi ville skrive om den «ulovlige følelsen» man får av en jente, mens man er i et forhold med en annen jente. Altså en ganske vrien situasjon… hehe. Vi tror folk kan kjenne seg igjen i nettopp dette. Om man ikke har gått så langt som å være utro, har man i det minste kjent på en liten Rude Love. Det er det låten betyr for oss. Fri tolkning for dem som liker å tenke litt frekkere.

Dere har nylig vært i Los Angeles og spilt inn musikkvideo. Kan dere fortelle litt om det, og skjedde det noe artig på denne turen som dere vil fortelle om?

Vi gønnet like godt 17 dager i Los Angeles da vi først var der, og fikk akkurat det drømmeværet vi hadde håpet på. Dagene gikk til musikkvideo, shoots og ikke minst sessions med produsenter der nede. Vi kom hjem med 4 låter i bagasjen som er en rimelig god bag hvis det går an å si det på den måten. Det å bo i en leilighet med bassen nede i varme California ble jo et høydepunkt i seg selv, men hvis vi skal trekke frem et spesielt artig høydepunkt, var det da vi hadde rotet oss litt bort i Bel Air og Pitbull plutselig kom kjørende forbi i en cabriolet. Hahaha – maks random!

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det siste året har vært over all forventning. Vi fikk med Eric i bandet, og folk har tatt det utrolig godt i mot. Vi fikk, tredje år på rad, være med på VG-lista turneen, og andre store konserter som fulgte et tett program i sommer. Bombadilla har virkelig vært høydepunktet i år, og det at den har nådd platina er sykt kult.

Hvordan jobber dere og hvordan er samholdet i bandet?

Vi jobber alltid sammen på låtene våre. Sitter sammen i studio og skyter ut ideer, og håper noen vil kunne dra den videre i en retning. Med en gang et tema er på plass hiver vi opp et prosjekt, og prøver å skape den riktige stemningen. Alle har som regel sine innspill, og ikke minst ønsker siden vi alle har våre stiler. Når teksten er laget tar vi stein, saks og papir om hvem som skal synge inn en demo. En gang i uken hører vi gjennom alle demoene, og velger noen å jobbe spesielt med videre. Det har blitt til en veldig fin prosess som har fungert effektivt mellom oss gutta.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Det blir vanskelig å ikke dra frem V Festival som et av de største opplevelsene for oss. Det var så sprøtt å traske rundt backstage sammen med noen av de aller største navnene i verden, og finne seg selv på samme line-up som Rihanna og Justin Bieber. Uten tvil et av de villere øyeblikk i karrieren så langt.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden, og hvorfor?

Vi er alle store fan av Sondre Justad. Det er så autentisk og ekte, og han har noen virkelig fine låter. Ellers kan vi dra frem artister som Dagny, Sigrid og Karpe Diem. Alle med sitt særpreg og utrolig catchy låter.

Hva inspirerer dere til å skrive musikk?

Den følelsen man får noen ganger i studio der man lager en låt, og man føler alt stemmer. Man smiler fra øret til øret, og er 100 % sikker på at man synger på den neste førsteplassen på Billboard Top 100! Hahaha. Selv om sangen ikke nødvendigvis ender akkurat der, er det likevel disse øyeblikkene som gjør det verdt det. Alt er så lekent, og man føler man svever.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi vil vi trekke frem en liten konsert vi gjorde i Ål. Dette var Eric sin første konsert i bandet, og vi hadde hørt at det skulle komme 150-200 personer. Det hele endte med fullt kaos og 2000 mennesker på konserten. Det ble en utrolig kul kveld, og ikke minst en kickstart for Eric i bandet.

Hvilke andre planer har dere i 2018?

I år skal vi gi ut mange låter. Vi holder ingenting tilbake, og våger i år og utforske noen veier vi ikke har prøvd enda. Allerede med «Rude Love» markerer vi et tydelig skille som band, der vi tråkker inn i et nytt farvann. I tillegg blir det flere konserter i år der vi spiller for et betydelig eldre publikum. ”Bombadilla” har ikke bare gitt oss platina, men den ga oss også et eldre publikum enn vi har hatt før. Det blir derfor flere konserter for studenter i år, og det ser vi frem til. 2018 blir i alt et fresht og spennende år for oss, og vi håper at folk vil ta del i det sammen med oss. Takk for oss.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk
Intervju

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk

Årabrot er ute med sitt niende album, «Norwegian Gothic» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Platen er produsert av Jaime Gomez Arellano (Black Eyed [...]

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer
Intervju

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer

Willy er et friskt pust til hiphop sjangeren i Norge og nylig slapp han den fengende låten, «Genie man» feat. sin barndomskompis David Romeo som er [...]

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall
Intervju

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall

To legender uten penger, Tommy Tee og Ken Ring har teamet opp med Unge T for å tjene opp litt ny «Valuta». Den lovende rapperen Unge [...]

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»
Intervju

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»

Seks år etter forrige album er landets favoritt-onkel og hans fjerne slektninger tilbake med en høyst nødvendig dose energisk hverdagsrealisme. OnklP & De Fjerne Slektningene er [...]

Henrik Høven er ute med ny og catchy single
Intervju

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre [...]

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album
Intervju

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album

Rikke Normann slapp nylig sitt femte album, «the art of letting go» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sitt nye album tar hun [...]