The Main Level er ute med ny låt og planlegger Europaturné

Del Tweet

Popgruppen The Main Level fra Bergen slapp sin nye single ”Rude Love” fredag 2. februar som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

Sammenlignet med tidligere utgivelser er dette en mer sexy og småmørk, urban poplåt. Låten markerer en ny retning for The Main Level, bandet som de siste årene har gledet fans over hele verden med sine smittsomt fengende hits. På ”Rude Love” har gutta fått med seg rapperen Kingsley Anowis som bidrar til å gjøre låten enda et hakk fetere.

Sist vi hørte fra The Main Level var med sommerhiten ”Bombadilla”. Låten har streamet over 6 millioner ganger på Spotify og ble dermed bandets første platinasingle. Gjennom 2017 befestet gutta sin posisjon innen norsk popmusikk, mens de parallelt jobber målrettet mot utlandet.

Siden deres publikum har blitt litt eldre med tiden jobber også bandet med å utvikle sitt sound i en mer moden retning. Med deres nye single har de nå finslipt sitt musikalske uttrykk og tatt et stort steg ‘ut av boksen’. Mens The Main Level i disse dager promoterer ny single og musikkvideo, jobbes det flittig med å sette opp bandets første Europaturné. Datoer for 2018 vil bli gjort kjent senere i år. Vi tok en liten prat med gutta om bl.a. den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy låten ”Rude Love” feat. Kingsley. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hvordan samarbeidet med Kingsley Anowi kom til på denne låten?

Takk for det. Utrolig gøy og endelig få slippe den. Låten har ligget og surret i rundt to år. Vi har jevnlig tatt den opp og endret synther, melodilinjer og ikke minst tekst. I løpet av prosessen kom tanken på hvor fett det ville vært med en rapper. Vi brukte tid på å finne noen med en særegen stemme, som kunne passe til låten. Vi ble solgt innen 3 og et halvt sekund da vi fikk høre stemmen til Kingsley. Han har et vanvittig særpreg, og krydret låten med en litt spicy taste.

Hva handler denne låten om?

Låten er dirty og frekk, og er uten tvil et nytt steg for oss som band. Vi ville skrive om den «ulovlige følelsen» man får av en jente, mens man er i et forhold med en annen jente. Altså en ganske vrien situasjon… hehe. Vi tror folk kan kjenne seg igjen i nettopp dette. Om man ikke har gått så langt som å være utro, har man i det minste kjent på en liten Rude Love. Det er det låten betyr for oss. Fri tolkning for dem som liker å tenke litt frekkere.

Dere har nylig vært i Los Angeles og spilt inn musikkvideo. Kan dere fortelle litt om det, og skjedde det noe artig på denne turen som dere vil fortelle om?

Vi gønnet like godt 17 dager i Los Angeles da vi først var der, og fikk akkurat det drømmeværet vi hadde håpet på. Dagene gikk til musikkvideo, shoots og ikke minst sessions med produsenter der nede. Vi kom hjem med 4 låter i bagasjen som er en rimelig god bag hvis det går an å si det på den måten. Det å bo i en leilighet med bassen nede i varme California ble jo et høydepunkt i seg selv, men hvis vi skal trekke frem et spesielt artig høydepunkt, var det da vi hadde rotet oss litt bort i Bel Air og Pitbull plutselig kom kjørende forbi i en cabriolet. Hahaha – maks random!

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det siste året har vært over all forventning. Vi fikk med Eric i bandet, og folk har tatt det utrolig godt i mot. Vi fikk, tredje år på rad, være med på VG-lista turneen, og andre store konserter som fulgte et tett program i sommer. Bombadilla har virkelig vært høydepunktet i år, og det at den har nådd platina er sykt kult.

Hvordan jobber dere og hvordan er samholdet i bandet?

Vi jobber alltid sammen på låtene våre. Sitter sammen i studio og skyter ut ideer, og håper noen vil kunne dra den videre i en retning. Med en gang et tema er på plass hiver vi opp et prosjekt, og prøver å skape den riktige stemningen. Alle har som regel sine innspill, og ikke minst ønsker siden vi alle har våre stiler. Når teksten er laget tar vi stein, saks og papir om hvem som skal synge inn en demo. En gang i uken hører vi gjennom alle demoene, og velger noen å jobbe spesielt med videre. Det har blitt til en veldig fin prosess som har fungert effektivt mellom oss gutta.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Det blir vanskelig å ikke dra frem V Festival som et av de største opplevelsene for oss. Det var så sprøtt å traske rundt backstage sammen med noen av de aller største navnene i verden, og finne seg selv på samme line-up som Rihanna og Justin Bieber. Uten tvil et av de villere øyeblikk i karrieren så langt.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden, og hvorfor?

Vi er alle store fan av Sondre Justad. Det er så autentisk og ekte, og han har noen virkelig fine låter. Ellers kan vi dra frem artister som Dagny, Sigrid og Karpe Diem. Alle med sitt særpreg og utrolig catchy låter.

Hva inspirerer dere til å skrive musikk?

Den følelsen man får noen ganger i studio der man lager en låt, og man føler alt stemmer. Man smiler fra øret til øret, og er 100 % sikker på at man synger på den neste førsteplassen på Billboard Top 100! Hahaha. Selv om sangen ikke nødvendigvis ender akkurat der, er det likevel disse øyeblikkene som gjør det verdt det. Alt er så lekent, og man føler man svever.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi vil vi trekke frem en liten konsert vi gjorde i Ål. Dette var Eric sin første konsert i bandet, og vi hadde hørt at det skulle komme 150-200 personer. Det hele endte med fullt kaos og 2000 mennesker på konserten. Det ble en utrolig kul kveld, og ikke minst en kickstart for Eric i bandet.

Hvilke andre planer har dere i 2018?

I år skal vi gi ut mange låter. Vi holder ingenting tilbake, og våger i år og utforske noen veier vi ikke har prøvd enda. Allerede med «Rude Love» markerer vi et tydelig skille som band, der vi tråkker inn i et nytt farvann. I tillegg blir det flere konserter i år der vi spiller for et betydelig eldre publikum. ”Bombadilla” har ikke bare gitt oss platina, men den ga oss også et eldre publikum enn vi har hatt før. Det blir derfor flere konserter for studenter i år, og det ser vi frem til. 2018 blir i alt et fresht og spennende år for oss, og vi håper at folk vil ta del i det sammen med oss. Takk for oss.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Se Også

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake
Intervju

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake

Onsdag 23. november slapp Once Awake sitt selvtitulerte album som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet blir promotert med en turné i England og [...]

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen
Intervju

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen

Den bergensbaserte fremadstormende artisten Bo Milli slapp den fete singelen «FOMO» fredag 25. november som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten er co-produsert av [...]

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»
Intervju

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»

Med lang fartstid i musikkbransjen har Therese Ulvan turnert verden rundt, vunnet priser og samarbeidet med store internasjonale artister. Hun fikk en fantastisk start på sin [...]

Nordgarden er ute med et knallbra album
Intervju

Nordgarden er ute med et knallbra album

Nylig slapp singer-songwriter Nordgarden albumet, «All We Need» som er spilt inn i episke Athletic Sound i Halden og som ble mikset og produsert av Bjarne [...]

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk
Intervju

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk

Fredag 18. november slapp Tommy Fredvang sitt tredje album, «Våken» hans andre på norsk, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet inneholder 11 [...]

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?
Intervju

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?

Fredag 18. november slapp det 21-årige stjerneskuddet Han Herman den nydelige låten, «Not A Sad Story» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Sangen som [...]