Foto: Pressebilde

Talentfulle Fredrik Domaas med nydelig låt

Del Tweet

Den talentfulle bergensartisten Fredrik Domaas med den flotte og særegne stemmen, og tidligere kjent som Ongelovende, slo for fullt igjennom i 2020 med låter som «Gi meg varme» og «Selskapssyk».

Låtene har blitt listet på P3 og lokale radioer, og «Gi meg varme» fikk sin gjesteopptreden i Love Island Norge sesong 2. Nyligh slapp han singelen «Bli hos meg», produsert av Vegard Sindre Hurum som er denne «Ukens single» på NPS Music.

«Bli hos meg» er en helt nydelig og ektefølt låt som handler om det å miste noen man er veldig knyttet til og hvordan hverdagen kan rakne uten den personen tilstede. Noen ganger kan man kanskje bli litt blind på sine egne feil, og det innser man ofte litt for sent. Det eneste man vil er at den personen skal komme tilbake, bare en gang til, fordi man er redd for å være alene.

Fredrik har alltid hatt interesse for musikk og sang og da spesielt pop, soul og ballader, men musikken var en fjern drøm før den for alvor ble satt i sving etter et skoleår på den anerkjente musikkskolen LIMPI på Lillehammer. Med sitt sjarmerende smil fikk Fredrik Domaas med seg Erna Solberg som korist på låten «Selskapssyk» etter et besøk på skolen.

Vi tok en prat med Fredrik om blant annet den nye singelen, korona og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Bli hos meg». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, lydbildet og hva den handler om?

Tusen takk – jeg er skikkelig stolt av den! Det hele startet egentlig i hjemmestudioet til produsenten min, Vegard Hurum. Jeg skulle egentlig bare innom for å hente noe hos han, men så hadde han en akkordrekke som han var giret på med en melodi som fulgte. Så jeg hoppet på mikrofonen og sang inn det som da ble teksten på refrenget, men det gikk litt tid fra denne ideen til selve låten ble ferdig. En dag åpnet låtskriverne Carl Krantz og Fredrik

Anstensen, min produsent Vegard (som også er låtskriver) og meg prosjektet igjen og begynte å skrive. Det ble sunget i en litt følsom periode for meg, så det var veldig ektefølt der og da. Vi fant fort ut av vi ønsket en ganske ektefølt pop-ballade. At det skulle bli stort nok, men samtidig beholde den riktige følelsen i låten. Låten handler om det å gå gjennom et brudd. At det kan være vanskelig å miste en som man elsker, og hvordan man skal klare seg i hverdagen uten den som alltid støtter deg.

Hva er det spesielle i Fredrik Domaas sitt musikalske univers?

Jeg vet ikke om det er noe som er veldig spesielt, men kanskje at musikken min alltid sier noe om hvordan jeg føler det, og at jeg er en mannlig popsanger fra Bergen. Det er jo ikke sinnsykt mange av dem.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært en veldig berg- og dalbane reise. Først gikk jeg gjennom et kjærlighetsbrudd, så slapp jeg min første låt. Så kom koronaen og alle konsertene ble avlyst. Deretter slapp jeg en låt igjen, før en lang pause. Så nå har jeg kommet litt «fresh» i gang igjen med nytt navn og ny låt.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Det startet vel egentlig i barnehagen, hvor jeg rocket rundt på bordene, danset og sang. Musikk har alltid vært veldig viktig for meg. Jeg har jo i teorien øvd hele livet på å synge, og jeg synger overalt haha. Jeg har ikke en musikalsk familie, så jeg vet ikke hvorfor det har blitt som det har blitt, men jeg valgte vel ordentlig å satse i 2018 da jeg kom inn på LIMPI og fant litt ut av meg selv på et vis.

Da du gikk på LIMPI lærte du bl.a. av hitmakerne i selveste Stargate. Kan du fortelle litt om det, og hva du tar med deg derfra som noe av det viktigste for din musikk-karriere fremover?

Haha ja, det var veldig surrealistisk i begynnelsen, men etter hvert så ble man vant til å møte mange suksessfulle folk som man beundrer litt ekstra. Man lærte vel egentlig mest dette med å holde seg profesjonell og å fokusere. Hvordan man skal få mest mulig ut av minst mulig, og selvfølgelig noen tips og triks for å lage en god pop-låt.

Du har tre singler ute, og alle har blitt listet på NRK P3. Kan du fortelle litt om det, og hva det har betydd for deg som artist å ha fått denne responsen så tidlig i din karriere?

Ja, det er vel ca. to år siden at den største drømmen var å få en låt på landsdekkende radio. Min første låt «Gi meg varme» fikk en skikkelig sjanse, og P3 har backet meg siden dag en. Det er noe jeg setter vanvittig stor pris på. Det har jo gitt meg masse selvtillit, og en bekreftelse på at det jeg gjør blir anerkjent og akseptert, og det er noe jeg er evig takknemlig for i alle fall.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en ganske vanlig kis fra Bergen, men jeg er veldig sosial av meg. Elsker å preike med gamle og nye mennesker, og har alltid et ønske om at andre skal ha det bra. Jeg får liksom mest energi når jeg får andre til å smile. Jeg liker de vanlige tingene egentlig, ikke noe ekstraordinært. Fotball, fisking, film, musikk etc..

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder, i tilfelle hvem?

Jeg har jo alltid noen som man har sett ekstra mye opp til, og som har formet hvordan jeg synger og ser på musikk. Rent musikalsk er nok Michael Jackson den største for meg. Har hatt mange øvetimer foran speilet med han i bakgrunnen, haha. Jeg får inspirasjon til egen musikk mest fra egne opplevelser, tanker og følelser. Viktig at følelsen i sjelen stemmer med musikken som blir laget synes jeg.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Ja, det er helt sinnsykt mye bra norsk musikk om dagen. Det er så mange å velge mellom, men jeg har en del gjengangere der også som; Emir, Martin Hazy, Gabrielle, Turab, Dutty Dior etc. – det er så mange bra!!

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det har ikke vært så mye sprøtt for min del enda, men husker godt første gang noen spurte meg om en selfie hahaha, det var veldig merkelig for meg.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Ja, det må være en gig jeg hadde i Bergen for medisinstudenter i Hulen. Det var en av mine aller første ordentlige gigs, og det var sykt god stemning og masse kjærlighet.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Oj, den er litt vrien. Jan Eggum kanskje?? Det hadde absolutt vært fett med Jan på en låt.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

True Crime dokumentarer – bare å få det på!!

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: rock, metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, folk, jazz, soul eller klassisk/opera?

Hmmm den er vanskelig, men Emilie Nicolas er en jeg elsker. Hun er jo en god del mer jazzete og melankolsk enn meg, og «Higher Love» er jo helt amazing. Todd Terje er også en jeg digger – «Inspector Norse» liksom… Så vil jeg nevne Sushi x Kobe fordi de har så mange fete låter, og «Tenker feil» er en av dem.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for resten av 2020 og i 2021?

Den har vært veldig merkelig, men den kom kanskje også litt mer passende for meg enn for mange andre når den først skulle komme. Det har vært et litt turbulent år, og ikke minst året før. Så Covid19 har i alle fall gjort at jeg har vært nødt til å ta ting litt mer med ro, og gitt meg tid til å tenke og fundere over livet. Noe som også har resultert i mye fint, men jeg merker at jeg gleder meg veldig til dette en dag tar slutt. Jeg ser frem til at man kan se familien sin oftere, samles i større gjenger igjen, og at ting blir mer som før – og ikke minst ha konserter. Det håper jeg skjer masse av i 2021!!! Jeg elsker jo å synge, haha!!

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]