Topp 20: – Instrumentals

Morten S. Knudsen

Beskrivelse

Morten Smedsrud Knudsen har over 30 års erfaring fra norsk musikkbransje. Han startet som trommeslager i band på 80-tallet, der han fikk kjenne på turnélivet og prøvd seg som låtskriver og produsent. Han tok en musikkteoretisk utdannelse på midten av 90-tallet, og begynte deretter å jobbe i datidens største musikkjede i Nord-Europa – Hysj!Hysj! Her ble han innkjøpssjef for all musikk til kjeden, og var bla. delaktig i utgivelsen «Fremtiden i Norsk Musikk».

Deretter ble han manager og rådgiver for musikere og artister, og disse ble bla nominerte til Spellemann, Gullruten og mottok både gull- og platinaplater, samt at han bla har samarbeidet med Refugee Camp og Wyclef Jean i USA. Han har gitt ut boka «Ville Petter Edderkopp», som handler om norsk musikkbransje, samt stått bak en rekke utgivelser av norske artister som deleier i eget plateselskap.

Spillelista «Instrumentals» er i all hovedsak satt sammen av gitardrevet rock og metal. Rene soloartister som Joe Satriani, Steve Vai, og Matteo Manascuso, band som i hovedsak har låter med vokal, men som også har fete instrumentaler, som Toto, Rush, Polyphia og Dream Theater. Vi finner gitarister som har «gått solo», som Neal Schon (Journey), Steve Stevens (Billy Idol) og Reb Beach (Winger). Vi hører hvordan bandledere som ikke er gitarister løser sine oppgaver, Anika Nilles (trommer) og Fernando Molinari (bass).

Du liker kanskje også