Norsk Blues og beslektet

Beskrivelse

Om blues og norsk blues

Musikkform som oppsto blant de afro-amerikanske slavene på bomullsmarkene i Sørstatene i USA. Bluesmusikken var hovedsaklig forbeholdt USA helt til den store bluesboomen i England på 60-tallet tok musikkformen over Atlanteren. Engelske rockeband som Rolling Stones og The Animals begynte å spille den amerikanske bluesen i “rocka” innpakning.

I dag lever bluesmusikken like mye i Europa som i USA. Det norske bluesmiljøet har siden 90-tallet vært både stort og aktivt sett i forhold til landets størrelse og innbyggertall. Norge er faktisk et av landene i Europa med størst og best organisert bluesmiljø, noe som blir lagt merke til både ute i Europa og i bluesens hjemland, USA. Blues-relatert musikk er en av musikkformene som spilles mest live rundt om på norske scener idag.

Norge får stadig flere bluesartister som gjør seg bemerket internasjonalt, som Knut Reiersrud, Kid Andersen, Vidar Busk og Bjørn Berge. Norske bluesartister har vunnet bandkonkurransen European Blues Challenge to ganger, og norske band har også gjort seg bemerket i den store amerikanske konkurransen, International Blues Challenge, som blir arrangert hvert år i Memphis.

Du liker kanskje også