Cashmere Cat

Cashmere Cat

Beskrivelse

Magnus August Høiberg (født 1987) er en produsent og artist som spiller elektronisk musikk under artistnavnet «Cashmere Cat». Cashmere Cat er produsent og «featured artist» på Ariana Grandes album My Everything, som toppet blant annet den amerikanske albumlisten i september 2014. Våren 2015 turnerte han med Ariana Grande som oppvarmingsartist på hennes verdensturné «The Honeymoon Tour». Singelen «Adore», gitt ut av Cashmere Cat på Interscope Records i mars 2015 med Ariana Grande som vokalist, gikk inn på Billboard Hot 100 i USA uken etter at den ble utgitt. Han fremførte «Adore» live sammen med Grande flere ganger i løpet av «The Honeymoon Tour».

På Kanye Wests album The Life of Pablo, utgitt i 2016, er Cashmere Cat kreditert som komponist og produsent på sangene «Wolves» og «Frank’s Track», sammen med blant annet Sinjin Hawke. Høiberg har også i 2016 bidratt med låtskriving og produksjon på Britney Spears’ singel «Just Luv Me», fra hennes niende studioalbum. Øvrige Cashmere Cat-produksjoner og -komposisjoner fra 2016 inkluderer bidrag på album fra artister som The Weekend (fire låter på Starboy), Tory Lanez (to låter på I Told You) og Travis Scott (Birds in the Trap Sing McKnight).

Tre av albumene som Cashmere Cat er kreditert på i 2016 (Kanye West, The Weeknd og Travis Scott) gikk alle til førsteplass på den amerikanske albumlisten Billboard Top 200.

Du liker kanskje også