Foto: Fabian Jensen

Singleaktuelle Emma Jensen lærte å produsere musikk på YouTube

Del Tweet

Etter å ha laget musikk på soverommet i flere år, slapp Emma Jensen sin første single «Closer» i 2017. Den selvkomponerte, elektroniske, trap-aktige poplåten – som har nærmere 10 millioner streams på Spotify – sendte Oslo-jenta til Urørt-finalen.

Oppfølgeren «Make You Mine» skrev hun i Los Angeles sammen med stjerneskuddet Tayla Parx (Ariana Grande, Alicia Keys, Demi Lovato).

I etterkant har Emma spilt på blant annet Slottsfjell, by:Larm og Ja Ja Ja festival i London, samt signert med Kobalt Music Group, og denne uken skal hun spille på Vill Vill Vest i Bergen (26-28.9).

Fredag 20. september slapp 23-åringen sin tredje single, den catchy låten «Better» som hun har skrevet sammen med den svenske duoen Madfun, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er den første singelen fra hennes kommende debut-EP. Emmas begeistring for popmusikk fra 80-tallet har vært med å forme lydbildet på låten, mens teksten er basert på personlig erfaringer.

«For meg handler «Better» om å fjerne det som blokkerer deg. Ofte står man litt i veien for seg selv, og gjør og sier ting til seg selv som man aldri ville sagt til en god venn eller noen andre man er glad i. Det er så viktig å behandle seg selv bra! Jeg prøver å lære og ikke være min egen verste fiende», forteller Emma om singelen.

«Jeg gleder meg til å vise forskjellige sider ved musikken min, både når det kommer til tekst og produksjon. Det føles veldig riktig og bra å ha «Better» som den første singelen, da den er i samme univers som det jeg har gitt ut tidligere, men annerledes og peker frem mot det som kommer», avslutter hun.

Vi tok en prat med Emma om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Better» som er første låt fra din kommende debut-EP. Kan du fortelle litt om låten?

Tusen takk! Better er en låt jeg skrev med den svenske produsent- og låtskriverduoen Madfun for rundt to år siden. Den dagen vi skrev låten husker jeg at vi snakket lenge om det at man ofte står i veien for seg selv. Hvordan man ofte behandler seg selv dårlig ved å fortelle seg selv at man ikke er god nok, at man føler for mye, eller for lite eller at man ikke er fin nok. Altså masse negative ting som man aldri ville sagt til noen man er glad i. Så vi bestemte oss for å skrive en låt om nettopp dette.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg føler at jeg har klart å lage meg et eget univers når det kommer til både det musikalske og tekstlige i låtene mine ved at jeg er inspirert av og hører på veldig mange ulike sjangre og artister/band. Når jeg lager musikk tenker jeg ikke på hva som er riktig eller galt, jeg bare gjør det som føles bra der og da og bruker de virkemidlene jeg synes er fine.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har jeg vært i studio. Jeg bestemte meg for å ta en liten pause, og bare fokusere på å lage ny musikk. Jeg har jobbet med masse forskjellige produsenter og låtskrivere, utforsket ulike sider ved meg selv, og vært mye på reise til London, Stockholm og LA for å skrive der. Det har vært et spennende, men også utfordrende år. Det har vært mye opp- og nedturer. Dager hvor jeg har tenkt at jeg ikke kommer til å klare å skrive en eneste låt igjen, og dager hvor jeg har vært i ekstase over det jeg har fått til. Jeg har lært masse om meg selv, og hvordan jeg liker å jobbe, hvem jeg liker å jobbe med, og hvor jeg liker å jobbe. Nå føler jeg meg veldig klar for å vise hva jeg har holdt på med.

Sjanger

Norsk Pop

Det finnes utrolig mye bra norsk pop! I vår pop-liste finner du både aktuelle nyheter, noen klassiske perler og en og annen ukjent skatt som fortjener [...]

Les mer

Hvem er Emma Jensen, hva er din musikalske bakgrunn og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vokste opp på Nesodden i en musikk-glad familie. Da jeg var 6 år begynte jeg å spille fiolin og holdt på med det til jeg var 12. Da jeg ble litt eldre, rundt 14-15 år, begynte jeg å spille gitar og skrive låter. Jeg har alltid vært veldig glad i å synge, men syntes det var skummelt å skulle synge eller spille for noen, så jeg gjemte meg alltid på rommet mitt så ingen skulle høre meg.

Etter videregående søkte jeg meg inn på musikkstudier, men kom ikke inn. Først var jeg veldig skuffet og lei meg, men så var det noe i meg som tenkte at «Nå skal jeg vise dem. Jeg skal klare det selv.» Så da begynte jeg å lære meg å produsere ved å se på YouTube-videoer. Det var vel ikke så lenge etter det at jeg lagde «Closer».

Det er ikke så mye fritid for tiden, men når jeg først har fri så er jeg sammen med venner og familie, eller slapper av alene med en god serie.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

John Mayer er helten min. Han er en veldig dyktig låtskriver, i tillegg til at han er en av de beste gitaristene vi har. Robyn er også et stort forbilde. Hun har liksom klart å lage sitt helt eget univers både musikals og visuelt, og det er noe som inspirerer meg veldig.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Enig! Jeg synes Kapteinen er helt fantastisk, spesielt live. Han er en veldig dyktig låtskriver og produsent, og så har han sin helt egen sjarm.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det må være da jeg spilte i Tyrkia for halvannet år siden. Da vi kom på lydprøven fikk jeg vite at en av Tyrkias største artister skulle være med å synge på min låt. Det var ganske sprøtt. Vi ble møtt med så mye engasjement og kjærlighet og fikk oppleve så mye kult på bare noen få dager.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Vamp! (Med Vidar Johnsen som vokalist selvfølgelig.) Da jeg var yngre var jeg superfan av Vamp. Jeg husker at de hadde konsert på Nesodden da jeg var rundt 10 år, og at jeg fikk autografen til Vidar. (Den har jeg fortsatt).

Debutlåten din «Closer» har nærmere 10 millioner streams på Spotify. Kan du fortelle litt om det og hva som har skjedd i kjølvannet av dette?

Ja, det er veldig kult. Jeg trodde jo ikke at noen kom til å høre på den da jeg lastet den opp på Urørt for snart 3 år siden, så det føles veldig stort.

Alt skjedde jo ganske fort etter at jeg var med i Urørt og slapp «Closer». Jeg har fått spille på blant annet Slottsfjell, by:Larm, og Ja Ja Ja i London, og reist rundt i verden og møtt masse bra folk. Jeg har jobbet med utrolige dyktige og hyggelige produsenter og låtskrivere, og blitt kjent med en stor og spennende bransje.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket deg mest?

Jeg har skikkelig lyst til å spille i Lofoten! Har aldri vært der, men det virker som et fantastisk sted. Jeg ble veldig overrasket da jeg spilte på Revolver på by:Larm i fjor. Jeg trodde ikke det skulle komme noen mennesker, men da jeg kom ut på scenen var det stappfullt og jeg glemte helt det jeg skulle si mellom låtene fordi jeg ble så satt ut av hvor mange som var der.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller kun en pleasure?

Grensevaktene Australia!! Det er så spennende å følge med på. Vet ikke om det er så guilty egentlig. Bare pleasure.

Hvilke planer har du videre i 2019 og 2020?

Jeg skal slippe masse musikk, noe jeg gleder meg utrolig mye til. I tillegg blir det forhåpentlig vis en del live. Jeg skal spille på Vill Vill Vest i Bergen denne uken (26.-28.9), og det blir den første gigen på over et år, så det blir veldig spennende.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]