Foto: Peter Vonkunz Brun

Raylee med nydelig og sår låt om sterk kjærlighet

Del Tweet

Raylee er ute med oppfølgeren til «Wild» som er streamet over 5,5 millioner ganger, som ble godt mottatt på norske radiostasjoner og som hun senere mottok gullplate for.

Hennes nye låt, «Unspoken» er denne «Ukens single» på NPS Music.

«Unspoken er en låt som traff meg fra første sekund. Teksten er enkel og tydelig, med et tema som jeg tror mange kan relatere seg til. Kjærligheten kan være så sterk mellom to mennesker, men det kan være umulig å holde fast i det hvis skygger truer forholdet. Det er et sårt tema, men jeg tror det er viktig å formidle temaer som er vanskelig å prate om», sier Raylee om sin nye single.

«Unspoken» ble skrevet i Los Angeles av Andreas Stone og Matt Wong. Andreas og Matt har skrevet flere hits, blant annet singelen «Chariots» till legendariske All4One. Når de jobbet med «Unspoken» kjente de at de ville skrive noe som virkelig traff lytterne.

Matt ringte sine samarbeidspartnere Jesty og sangeren Sydnie Brazil og resultatet ble til slutt sangen «Unspoken».

«Unspoken» handler om den sterke kjærligheten mellom to mennesker som tilsynelatende har store problemer med å fungere sammen i praksis. To mennesker som er så like men samtidig så ulike. Et forhold der begge vil så mye, men ikke klarer. Som igjen leder til et uunngåelig valg om å avslutte forholdet selv om man ikke ønsker.

Andreas som har produsert låten, søkte lenge etter «rett» artist til å fremføre låten, og bestemte seg for å vise låten til Raylee. Hun elsket den og spilte den inn med en gang. Hennes tolkning er uslåelig.

Når det ble bestemt at «Unspoken» skulle bli neste single ble det spilt inn en video hvor Raylee’s følelser tok overhånd under innspillingen og tårene var vanskelig å stoppe. Raylee er proff så hun tok det ut gjennom hele opptaket og regissøren fortsatte å filme. Denne scenen er med i videoen og bare forsterker den ekte feelingen.

Vi tok en prat med Raylee om blant annet den nye låten, trening og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Unspoken». Kan du fortelle litt om låten og hva den handler om?

Tusen hjertelig. Låten ble laget i Los Angeles. Første gang jeg hørte den brøt jeg sammen i tårer. Den handler om et forhold mellom to personer som er umulig å holde fast ved på grunn av for mange mørke sider ved forholdet. Det er et sårt tema men jeg tror det er viktig å formidle temaer som er vanskelig eller ubehagelig å prate om. Mot slutten av denne uken blir det premiere på musikkvideoen (følg med i mine sosiale medier), og under her kan du se en liten teaser.

Hva er det spesielle i Raylee sitt musikalske univers?

Noe av det er at jeg legger mye vekt på dans i forbindelse med musikken min. Jeg liker å ha en totalpakke på scenen.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Dette året startet jo med deltakelse i Melodi Grand Prix med låten, «Wild». Dette var en fantastisk opplevelse, som førte til gullplate. Videre har jeg jobbet med nye låter og gjør klart nye utgivelser med produsentene mine i Sverige.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er ei hardtarbeidende jente med mye energi, som elsker å uttrykke meg gjennom musikk og dans. På fritiden driver jeg med trening, og prøver å bruke tiden min på gode venner, og så er jeg veldig familiekjær.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Min musikkinteresse startet tidlig, jeg var ikke mange år før jeg fant plassen min i et lokalt barnekor, Mini Sing. Deretter sang jeg i en jentegruppe, Seven i noen år. Jeg var bare 11 år da jeg ga ut mitt første album, «Min egen stil» på Sony Music. Jeg har gitt ut flere album, og en rekke singler. For noen år siden spilte jeg hovedrollen i musikalen, «Skyfri himmel» i Fjærheia. Dette ga mersmak, og litt senere spilte jeg i «Nasareeren». Som 18-åring var jeg med i Melodi Grand Prix, og gjentok dette i år med låten «Wild». Nå er jeg altså ute med min nye single, «Unspoken».

Du er glad i å trene, men hva mener du er det beste ved å trene og holde deg i form, og har du noen bra tips på hvordan man kan holde seg i form?

For meg har treningen vært en naturlig ting, da jeg har et behov for å få ut min energi, helst hver dag, flere ganger om dagen. For min del handler treningen vel så mye om community. Så lenge jeg vet at jeg har en gjeng treningsgira folk å kjøre økter med, så gir det meg ekstra motivasjon og glede. Jeg har et godt tips – dra til Crossfit gamlebyen (når treningssentrene åpner igjen, eller sjekk det ut på internett) og bli med meg og min gjeng på trening, og jeg lover deg du blir hekta, haha!

Har du noen gode mattips som er både sunt og godt?

Jeg er veldig enkel når det kommer til mat. Til frokost har jeg kun havregryn med mandel-melk rett i mikroen, og som toppes med peanøttsmør, nøtter og bær. Havregryn holder deg mett lenge, og i en hektisk hverdag som jeg har er det helt supert – det kan anbefales! Til lunsj vil jeg ikke gå frem som et godt forbilde, fordi dette er et viktig måltid som jeg dessverre veldig ofte glemmer. Ellers er arbeidsdagene mine så lange, at middagen blir fort rundt 22-23 tiden på kvelden, og jeg bytter mellom tre retter. Jeg er ikke så veldig kreativ, og det går derfor i taco, lasagne, kylling og ris med litt grønnsaker. I helgene unner jeg meg en god nøtteblanding, og da snakker vi nøtter med sjokolade rundt.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg føler ofte at jeg gjentar meg selv på det med musikalske forbilder, men Rihanna og Beyonce er absolutt noen av dem. Jeg kan bli inspirert av mye rundt meg, og særlig av min kreative lillesøster, Caroline.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er mange bra norske artister, og jeg er en som hører på mye forskjellig musikk. Alt etter som hvordan jeg føler meg. Det kan være alt i fra Maria Mena, Astrid S, Karpe, Bjørn Eidsvåg osv.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Jeg har fått opplevd mange fine og morsomme musikalske stunder i løpet av 12 år i bransjen, men den villeste musikkopplevelsen min tror jeg faktisk må ha vært i år på Palmesus Classics. Jeg fikk æren av å opptre med et symfoniorkester, band og korister på scenen, og for meg var det helt «overwhelming». Jeg kan ikke huske sist jeg har vært så nervøs før en opptreden.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg husker godt en opptreden i Fredrikstad som 11-åring. Kan ikke helt huske i hvilken forbindelse det var, men jeg tror det het Regnmaker-dagen. Det var 6000 publikummere, og danserne og jeg forsvant nesten på den store scenen. Alexander Rybak opptrådte også der.

Den sterkeste opplevelsen jeg har hatt var nok da seg sang ved Sunnaas sykehus (rehabiliteringssenter). Alle historiene fra de som var der ga dype inntrykk før konserten.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Det må være Jahn Teigen. Hans låter har jeg hørt på siden jeg var liten, og jeg elsket alle hans opptredener på scenen. Han var en stor entertainer. Husker jeg lo godt da jeg så på «de grønne strømpebuksene», som jeg kalte Prima Vera. Jeg tror jeg kunne bare sittet og lyttet til hans historie – det hadde vært fantastisk.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Sjokolademelk, uten sukker vel og merke. Det er noe jeg ikke klarer å la være å drikke. Jeg sluker en sjokomelk før trening kl. 08.00 på morgenen, og helst en sjokomelk etter trening også.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for resten av 2020 og 2021?

Covid-19 perioden har for meg vært hardt arbeid med trening, og arbeid med musikken. Det er klart at mange konsertmuligheter har blitt kansellert, og det har satt begrensninger i det å reise, da med tanke på samarbeid og jeg har måttet tenke annerledes. Jeg har hatt livestream-konserter, og fått forberedt et 2021 med flere tv-show og nye utgivelser jeg ser frem til.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]