Foto: Irene Ulveseth

Popkometen Michelle Ullestad er ute med ny perle fra sitt kommende album

Del Tweet

Michelle Ullestad har vært på radaren det siste året som en nykommer som har høstet store lovord fra både bransje og presse for hennes herlige musikalske univers og ærlige tekster.

De siste månedene har hun tilbragt i studio, og slipper for første gang ny musikk etter kjempedebuten på Rockefeller under by:Larm i fjor høst og med «Årets Urørt» tittelen i baklommen.

Fredag 28. april slapp hun den nydelige, ektefølte og lekne poplåten «La meg ligge» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er første smakebit fra hennes debutalbum som slippes senere i år, og forteller historien om kjærlighet ved første blikk, som starter klokken 04.00 i Bergen-sentrum når resten av byen har sovnet.

Michelle forteller; «Planen var et siste tinderligg før appen skulle slettes og jeg skulle være alene. Heldigvis, går ikke alt alltid etter planen. Alt endret seg etter en kveld på byen og det tok ikke mange timene før jeg hadde falt for verdens teiteste, fineste og rareste rørlegger.»

«La meg ligge» beskriver følelsen av stormforelskelse, og de tankene og følelsene som svirrer rundt i hodet når man blir forelsket og blir kjent med hverandre for første gang.

Michelle forteller; «Du vet når noe er så bra at du nesten ikke tør å legge deg, fordi tenk hvis det er over i morgen? Og hvordan vil det bli mottatt at jeg har barn fra før?».

I låten synger Michelle; «Tror ikke jeg sa det, men jeg har barn. Hun heter Lilje, og holder meg varm. Så hvis du vil det samme som meg, må du alltid vite at hun kommer før deg.»

Låten er skrevet og produsert i samarbeid med Eirik Hella (Moyka). Eirik Hella’s smakfulle produksjon, og Michelle Ullestad’s velvalgte ord sammenflettes på en unik måte, som gir følelsen av å være tilstede i øyeblikket. Produksjonen balanserer mellom det intime og det storslåtte, og kombinerer et elektronisk og organisk lydbilde på en elegant måte. Det er tydeligere enn noen gang at Michelle Ullestad hører hjemme på toppen.

Michelle har en travel periode fremfor seg med ferdigstilling av mer ny musikk, showcase på SPOT i Danmark 5. mai, og sommerfestivaler i hele Norge i perioden juni til august (Målrock, Pip, Ekstremsportveko, Malakoff, Jugendfest, Bergtatt etc.).

Vi tok en prat med Michelle om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «La meg ligge» som er hentet fra ditt kommende debutalbum som slippes senere i år. Kan du fortelle litt om det, låten, prosessen, produksjonen og lydbildet i låten?

Jeg kan ikke fortelle så mye om albumet helt enda, men jeg kan si at det blir mye kjærlighet i monitor fremover. Denne låten har hatt mange liv. Jeg skrev låten for første gang for et par år siden, men det eneste jeg beholdt var linjen «klokken er fire». Da Eirik og jeg hadde vår andre session, lagde vi skjelettet til refrenget, og jeg likte det skikkelig godt. Etter noen måneder skrev jeg et vers hjemme som jeg likte godt. Da jeg viste det til Eirik, var han ikke overbevist, og syntes helt ærlig at mye av teksten var litt klein. Det er det ikke ofte han mener, så jeg tok det til meg, til tross for å være uenig, og skrev et nytt vers – det verset som er i låten nå. Jeg er glad for at Eirik er en ærlig fyr, og jeg respekterer smaken hans, og vi er begge veldig fornøyd med sluttresultatet.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler jo om å bli forelsket, og det føler jeg også at lydbildet gjenspeiler. Jeg har fått mange meldinger om at folk blir i godt humør av å høre på låten, og det er jo akkurat det vi ønsker med den – så det er veldig kjekt.

Bergensartisten er leken når hun bygger opp tekstlinjene med finurlig bildebruk og overraskende rim. La meg ligge føles frisk og flørtende. Dette er lyden av stormforelskelse beskrevet med store kontraster. Gleder meg til å se en hoppende Michelle med fullt band og Camelbak på ryggen på festival i sommer.

Ida Eline Tangen - Musikksjef i NRK P3

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har ingen musikalsk bakgrunn annet enn å synge til CDer på rommet mitt og to opptredener i Ungdommens Kulturmønstring. Jeg har aldri tenkt på at jeg skal drive med musikk, men etter en innleggelse grunnet fødselsdepresjon i slutten av 2015 startet jeg å skrive tekster. Tekster ble til låter og låter ble til drømmer. Så da bare bestemte jeg meg for å satse på musikk. Jeg angrer ikke.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er snill, omsorgsfull, morsom og kreativ. En glasset-har-innhold-og-det-er-digg, kinda girl. Når det gjelder fritid, har det vært kaldt og mørkt en stund nå, så da liker jeg best å være hjemme. Produsere musikk, scrapbooke, lese litt, se tv, tenne stearinlys og danse foran speilet – for å nevne noe. Når det blir varmere i været liker jeg best å være ute som for eksempel å hoppe i sjøen, telle skyer, spise bær i parken og se på mennesker i byen.

Endelig noe som er helt rått og likevel gryteklart! Hvert år diskuteres det så busta fyker om hvem som blir årets store by:Larm-snakkis, hvem som vil slå gjennom, hvem som vil breake. Vel, etter å ha danset, hoppet og nesten begynt å grine i løpet av en snau trettiminutterskonsert på Rockefeller, holder jeg en knapp på at det i år blir joggebuksebekledde Michelle Ullestad fra Voss. – terningkast 6/6

Sigrid Hvidsten, Dagbladet

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Jeg synes det er veldig kjekt å være artist, enn så lenge. Det er blytungt, og dritmasse jobb, men jeg liker det sånn. Jo mer jeg har å gjøre jo mer motivert blir jeg, og jo flere ideer får jeg – så der er jeg heldig. Noen ganger kan det være overveldende å være tilstede og tilgjengelig på alle internett-plattformene så jeg tar noen poste-pauser inn I mellom. Det gjør meg godt!

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg er evig optimist og jeg har masse pågangsmot. Det tror jeg har hjulpet meg veldig på veien. Det ligger en dokumentarserie på YouTube som heter «Uredd» hvor en av episodene handler om meg, så jeg tror det, men jeg er jo redd inn i mellom likevel. Det tror jeg bare er sunt.

Kan du fortelle litt om en av dine beste minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg synes gigen på Rockefeller på by:Larm var helt fantastisk. Vi hadde preproddet et fint lysshow som satt, og lyden var helt fantastisk. Publikum var engasjert og heiet, og så følte jeg at bandet mitt og jeg knuste det. Alt gikk etter planen, men bare enda bedre. Jeg følte at jeg var akkurat der jeg skulle være. Det var helt magisk!

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Jeg spilte på et ungdomsball i fjor, og møtte en jente etter konserten. Hun fortalte at hun blir forelsket i andre jenter, og at hun ikke hadde fortalt det til noen, frem til den kvelden. Etter at hun hørte meg synge låten min «Maria» valgte hun å komme ut som skeiv til vennene sine. Det var nok et spesielt øyeblikk for oss begge.

(..) ordene spyttes ut slik bare sangere med noe ekte på hjertet faktisk kan. Noen tørker en tåre, andre gnir bort gåsehuden (..) Michelle Ullestad fortjener all hypen hun kan få – terningkast 6/6

Bergens Tidende

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg hørte mye på diverse country-artister og listepop.

Beskriv ambisjonene med din musikk-karriere, og hva drømmer du om å oppnå?

Mine drømmer og ambisjoner er stadig i utvikling, og grunnen til at jeg gjør dette forblir den samme. Jeg vil skape noe som kan bety noe for noen, og bidra til at noens liv blir bitte litt grann bedre.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister/band/produsenter har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Jeg har en fast produsent jeg jobber med, Eirik Hella, og han har nok flere tydelige referanser i produksjonene enn hva jeg har, og så sier jeg hva jeg liker og ikke liker. Jeg inspireres av hverdagene tror jeg. Naturen, følelser, tanker, erfaringer, scenarioer – ja, mye forskjellig. Gabrielle har banet vei for mange av oss, og hun vil jeg alltid se opp til. Jeg er og har lenge vært blodfan av henne, og hun inspirerer meg i livet generelt.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Jeg har ikke en spesiell matrett som er min favoritt, men jeg har nylig oppdaget at nesten alt smaker bedre med en liten slant parmesan på. Så det har blitt fast inventar i kjøleskapet mitt.

Hva er den beste litterære eller filmatiske opplevelsen du har opplevd den siste tiden, og hva vil du anbefale folk å sjekke ut om dagen?

Jeg ser sjeldent på filmer eller serier, og ikke leser jeg bøker så ofte heller. Jeg leser mest selvhjelpsbøker som for eksempel «Alan Carr’s Easy Way To Quit Smoking» for å slutte å snuse, og jeg sluttet på dagen etter at jeg hadde lest ut boken. Nå har jeg vært snusfri i tre måneder etter 16 år med nikotinavhengighet, så kanskje jeg skal anbefale den. Det finnes også en som hjelper mot digitalavhengighet. Den leste jeg i romjulen, og jeg gikk fra 6-12 timer daglig skjermtid til 1-3 timer. Jeg hørte begge deler på lydbok.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Verftet er fortsatt en drøm. Jeg har lært for min del at ikke selve scenen har så mye å si. Det handler alltid om publikum og energien vi skaper sammen.

Hvis du kunne samarbeidet med en norsk musiker hvem ville du valgt?

Akkurat nå har jeg ingen spesifikke i tankene. Jeg fokuserer på meg selv og å bygge min katalog, men det hadde vært koselig å lage en låt sammen med Zupermaria en gang – hun er en kul jente med mye spennende i vente.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

Jeg skal spille på masse festivaler rundt om i Norge, så det er bare å følge med på internett. Der poster jeg etter hvert alt man trenger av informasjon. I tillegg skal jeg slippe noen singler før albumet kommer til høsten, og da blir det nok en albumturné. Masse spennende i vente, altså. For et år det blir!

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]