Foto: Stian A. Giltvedt

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt

Del Tweet

Det er spennende tider for den singleaktuelle Nesodden-artisten Ozias.

Nå er han ute med låten «Ser meg selv» via IRMC hvor han har med seg den fremadstormende artisten Ham4R, (kjent blant annet fra TikTok) som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er en lett fordøyelig og fengende pop-låt produsert av Ozias selv, Ludvik Gero Görlich og NonStop-produsenten Håwk.

I desember fjor varmet han opp et fullstappet Parkteateret for den anerkjente albansk-amerikanske rapperen Gashi. Før det slapp han en remiks av Michelle Ullestads «Pant på hjerter» og holdt oppvarmingsshow for Ballinciaga og Kamelen under fadderuka i Bergen i juni. I tillegg gjestet han Oral Bee-låten «Oh Snap! – 1450 Remix».

Vi tok en prat med Ozias om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Ser meg selv» ft. Ham4R. Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen, og litt om lydbildet i den?

Tusen takk! Det startet egentlig med at jeg lagde beaten og refrenget, og så kom Ludvik Gero Görlich og hjalp meg med å produsere det opp. Jeg er veldig fan av Ham4R, og vi trengte et andrevers, så jeg sendte han en melding og han kicket på det, og så dro vi i studio rett etter. Etter det jobbet vi med å få helheten på plass, og Andreas Tovan hjalp med det tekstlige og HÅWK hjalp med å få detaljene riktig. I tillegg til at Benjamin Strand (Solguden) og Oskar Bjørkum la til noen backing-vokaler.

Hva handler denne låten om?

Låten handler om et toxic forhold som er vanskelig å komme ut av.

Hva føler du er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg føler musikken min er variert, og jeg er glad i å eksperimentere med lyd. I tillegg er jeg ganske opptatt av tekst, fra min hip hop bakgrunn.

Vi samarbeider med HiFi Klubben, og hos dem handler alt om god lyd. God lyd vet vi at også betyr mye for mange artister. Kan du si noe om hva du mener er god lyd, og hva det betyr for deg? Hvilket produkt i HiFi Klubben komplette lyd-sortiment mener du vil kunne ta deg nærmere lyden du nettopp beskrev?

God lyd er alt for meg! Jeg mikser alle mine produksjoner selv, og studerer for øyeblikket lyd- og musikkproduksjon på Noroff. I det siste har jeg investert i analogt lydutstyr, og jeg er opptatt av at lydbildet mitt skal ha det lille ekstra, i tillegg til at det må føles ekte ut.

Jeg tror nok et åpent headset kunne gjort at jeg mikset i lengre perioder uten å bli sliten i hodet, og sennheiser er av veldig høy kvalitet så jeg hadde nok valgt Sennheiser HD 660S2 Head-fi headset.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har alltid hatt musikk rundt meg, bestefaren min er komponist og begge mine foreldre er folkemusikere. Jeg fant hip hopen i 2014, og da Snoop Dogg kom til Nesodden, var det ingen vei tilbake. Jeg brukte alle pengene jeg fikk i konfirmasjonen min på utstyr og siden har jeg gjort musikk-relaterte ting hver dag.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg tror fritid er en illusjon, og jeg er veldig opptatt av å bruke tiden min på ting som føles givende. Når jeg ikke driver med musikk er jeg glad i å se filmer og game.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

I Norge kan man aldri egentlig ta en ordentlig risiko når det kommer til å overleve, og selv om jeg for det meste ikke har noen penger for tiden, er det bedre enn å ikke ha noe tid. Jeg har aldri hatt en ordentlig «9-4 jobb» og tror aldri jeg kommer til å få det heller, og den tanken gir meg ro i sjelen.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg føler min sterkeste side er at jeg er selvdreven, og er veldig opptatt av å ha en finger med i alle ledd av prosessen, alt fra masteringen til promotering. Jeg er vel ikke akkurat den tøffeste karen, men jeg er veldig bestemt når det kommer til å få det som jeg vil musikalsk.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg har vært heldig og har fått spilt en del konserter allerede, men jeg synes den mest minnerike opplevelsen jeg har hatt hittil var da jeg varmet opp for rapperen Gashi, på Parkteatret i desember. Det er den første konserten hvor jeg føler at jeg har fått full kontroll, og jeg fikk testet ut de nye sangene mine for et stappet lokale. Jeg er evig takknemlig for muligheten.

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Da kompisene mine AD, Alek, Tinius og jeg varmet opp for Ballinciaga og Kamelen på Verftet i Bergen under BI sin fadderuke. Det var 2000 personer i crowden og det føltes ikke ekte.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg er veldig glad for at mamma puttet meg på veldig mye bra musikk fra hennes oppvekst i tidlig alder, og jeg vil alltid ha et svakt punkt for blant annet Queen, Beatles og Paul Simon.

Hva inspireres du av musikalsk og hvilke norske artister har du hørt mye på eller henter du inspirasjon fra?

Jeg er jo selvfølgelig veldig inspirert av Karpe og Cezinando, og har vært heldig som har omringet meg med dyktige mennesker som jeg henter mye energi fra. Opp gjennom har jeg hentet mest inspirasjon fra artister som Kendrick Lamar, JID og Travis Scott.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er ekstremt mye bra om dagen. Jeg hører mye på Tyr, Amara, Jonathan Floyd og masse annet.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Butter chicken! Den er så balansert, mettende og komplett på så mange nivåer.

Hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Må svare Butter chicken her også – den har alt man trenger.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser/leser?

Jeg er veldig glad i å se filmer som er litt utfordrende så jeg vil nok anbefale «Shutter Island», men siden the «Last of Us» nettopp har blitt til serie, må jeg si den også.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Akkurat nå ser jeg for meg et utsolgt Sentrum Scene, men jeg er veldig glad i størrelsen på Parkteatret og jeg har hatt mange gode opplevelser der.

Hvis du kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville du valgt?

Dette er et veldig vanskelig spørsmål siden det er så mange, men jeg hadde nok valgt Delara, siden jeg har et såpass svakt punkt for de norske sangene hennes. Jeg tror vi kunne laget noe helt sinnsykt sammen.

Hvilke andre spennende musikalske planer har du i 2023?

Jeg slipper en tape før sommeren, og så er jeg veldig klar for å holde konserter!!!

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]