Foto: Øystein Bjerke

Onsdag 8. mars gjorde Cir.Cuz noe de aldri har gjort tidligere

Del Tweet

I forbindelse med slippet av deres nye single ”Din idiot” lagde de også den offisielle musikkvideoen til låten over en direkte livesending på Facebook.

På denne måten traff de folk rett i feeden, og fansen kunne følge Mats og Thomas direkte under den kontinuerlige og uklippede videosendingen. Det hele ble gjort i et filmstudio i Stockholm, og etter direktesendingen la de ut en teaser av musikkvideoen som du kan du se i intervjuet litt lenger ned på denne siden. Selve musikkvideoen blir lagt ut på YouTube en av de nærmeste dagene.

Det er grunn til å tro at Cir.Cuz med sin nye single vil prege både streaming- og radiolister i tiden som kommer. ”Din idiot” er en allsangvennlig poplåt i kjent Cir.Cuz-stil, levert på avslappet, sjarmerende og ikke minst fengende vis! Siden 2010 har Cir.Cuz produsert en lang rekke hits, blant dem «Radio», «Original», «Gatelys» og «Supernova». Samlet sett har Cir.Cuz over 85 millioner streams på strømmetjenestene og de er utvilsomt et av de mest populære bandene i sin sjanger. De to albumene «Vi er Cir.Cuz» og «Hjertet mitt slår» har sammenlagt ligget godt over 100 uker på VG-Lista Topp 40, og megahit`n «Supernova (feat. Julie Bergan) passerte nylig 18 millioner streams på Spotify.

Sist vi hørte fra Cir.Cuz var i november i fjor, da de deltok i TV-Norge programmet En hyllest til Jahn Teigen. Duoen gjorde da stor suksess med sin tolkning av ”Det vakreste som fins”, som ble sett av over 1,2 millioner mennesker og gikk helt til nr.1 på Itunes. Vi tok en prat med Mats og Thomas om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den nye låten ”Din Idiot”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten, og hva den handler om?

Tusen takk. Deilig å være tilbake etter et helt års stillhet. Første utkastet er datert fra august i fjor så den ble til på relativt kort tid men prosessen med å få den ut har vært lang. Det har vært mye planlegging så det er godt endelig å få den ut. Låten handler om det å se tilbake på et forhold du prøvde å holde på som egentlig ikke fungerte i det hele tatt, der du ga og ga, men aldri fikk, men også hvor glad du er for at det er over.

Musikkvideoen til låten deres har blitt til på en litt spesiell måte. Kan dere fortelle litt om det, og hvorfor dere ville gjøre det på den måten?

Musikkvideoen ble sendt live på Facebook og det var noe av det kuleste vi har gjort. Rett og slett fordi vi var innovative og var de første i Norge som valgte å gjøre en musikkvideo som var direktesendt på sosiale medier. Vi er veldig opptatt av å være først ute med forslag og idéer. Sånn som både «Radio» og «Supernova» var i sin sjanger, så utenom musikken, men innenfor Cir.Cuz bestemte vi oss igjen for å utforske andre ting og være først ute med en video som ville overraske. Det er veldig spennende og veldig gøy å se hvordan det norske folk vil motta det vi bestemmer oss for å gjøre. Vi er veldig bestemte i våre beslutninger.

Dere har flere hitlåter bak dere som Supernova feat. Julie Bergan, Radio, Original feat. Emila osv. Har dere lyst til å fortelle om hvordan dere jobber med en låt fra en idé til ferdig produkt, og hva dere mener er en hitlåt?

Dere har utrolig utfyllende og gode spørsmål, og det setter vi pris på.

Vi jobber veldig ofte ut i fra en melodi, vi lager altså melodien så prøver vi å få på en topline altså vokalmelodi, og hvis vi får til en sterk topline så går vi videre på tekst for så produksjon etc. Men igjen hvis ikke toplinen sitter på melodien så skraper vi prosjektet, enkelt og greit. Altså en hit er veldig ofte repeterende, har en god catchfrase og et knallsterkt refreng. Får du kombinert disse riktig så har du en hit! Garantert.

På senhøsten i fjor var dere med i TV-programmet ”En hyllest til Jahn Teigen” hvor dere bl.a. tolket en av hans låter ”Det vakreste som fins” som dere fikk stor suksess med. Hvordan har det vært å tolke låter til en av Norges mest folkekjære artister, og ikke minst å få være med i dette programmet?

Bare det å bli spurt om å være med var en stor ære, og at vi i tillegg fikk den låten var en drøm. Vi var veldig glade for å få den mest folkekjære låten, men det fulgte også med seg STORT ansvar. Det er ikke mye vi kunne tuklet med på den før vi hadde tråkket noen på tærne, men heldigvis så gjorde vi ikke det.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det siste året har vært hektisk, vi har spilt mye, tenkt mye og laget masse ny musikk.

Hva føler dere er det er som gjør dere unike som artister?

Jeg tror at det som gjør oss unike er den bygdegutt «greia» vi har. Bare to vanlige karer fra Sarpsborg og Skien som digget å lage musikk, slo igjennom og ble popstjerner. En litt sånn fjern ting man aldri trodde skulle skje men som skjedde allikevel, og i tillegg klarte å holde seg der.

Hvem er Cir.cuz og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Thomas: Jeg har jo en sønn og ei jente som jeg er sammen med så mye jeg kan, utenom det så blir det mye trening og en øl med gutta når det lar seg gjøre. Men igjen så er det ikke så veldig mye fritid, mye tid går med i studio og på veien.

Mats: Jeg lager som regel musikk, og fritid har jeg ikke så mye av. Jeg er litt sammen med kjæresten min og henger hos bestefar som er 82 år gammel. Helgene går til konserter eller til å henge med gutta i Oslo, og Hartzon (Alex Eriksson) som er en bra produsentpartner og en av mine beste venner.

Hva er det morsomste dere har opplevd så langt som artister?

Det er et vanskelig spørsmål å svare på, men her er en historie. Den morsomste opplevelsen vi har opplevd fra en turné var da vi var i Hemsedal. Det er kanskje en fyllehistorie, men Mats kom hjem på hytta vi hadde (etter å ha spilt på BI’s studentfest i Hemsedal) klokken 07.30, nokså i overkant full og la seg når vi skulle fly til Flesland i Bergen klokken 10.00 samme dag. Vi måtte bære han igjennom sikkerhetskontrollen og han våknet på Flesland og sa høyt «hvor er jeg?! Er jeg seriøst i Bergen?!» han skjønte ingenting. Mats våknet i Bergen og vi gjorde showet vårt, heldigvis, på en profesjonell måte den dagen, men det vil alltid bli husket som den dagen Mats var tidenes mest drita før både en flytur og et show. Heldigvis så gikk dette utrolig bra.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Thomas: Jeg personlig har ekstremt bred musikksmak! Jeg hører på alt i fra Luis Fonsi til Morgan Sulele til Machine Gun Kelly til Flo Rida, bare for å nevne noen. Så lenge det er en tekst og melodi som treffer eller fenger meg så er jeg med.

Mats: Jeg hører mest på gamle «emo» låter. Jeg liker litt mer rocka musikk, men hører samtidig på mye house, og pop. Chainsmokers og Coldplay er noen av mine store favoritter.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Thomas: Jeg har vel ingen «forbilder» som kan gjenspeile musikken men det er flere jeg ser opp til og synes er veldig flinke som for eksempel The 1975, Flo Rida & Ed Sheeran. Det er også en del norske men de fleste er venner og bekjente så skulle jeg nevnt noen måtte jeg nevnt alle.

Mats: Jeg har vel heller ingen direkte forbilder. Når man er i musikkmiljøet hver dag så mister man litt følelsen av å ha noen favoritt siden det er så utrolig mye musikk som går om dagene.

Kan dere fortelle litt om en av deres fineste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi hadde en opptreden på et student-event i Kristiansand i 2013 (eller var det i 2014?). Det var 15 minutter changeover fra bandet før oss gikk av til vi gikk på, og på de 15 minuttene så gikk det fra 3-400 publikummere til 3500 og alle var med fra første trommeslag – det var rett og slett legendarisk.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017?

Vi skal selvfølgelig lage mer musikk, og om det blir et album så vil vi holde det for oss selv, men mer musikk kan vi love. Vi har allerede begynt å fylle opp turnékalenderen vår ganske godt opp.

Se Også

Knut Marius er ute med solid og ektefølt album på egen dialekt
Intervju

Knut Marius er ute med solid og ektefølt album på egen dialekt

Knut Marius slo i gjennom da han vant The Voice på TV2 i 2013, og i 2020 vant han Stjernekamp på NRK1. Nylig slapp sangfuglen Knut [...]

Artisten og TikTok-stjernen JOP med fresh låt om usunn kjærlighet
Intervju

Artisten og TikTok-stjernen JOP med fresh låt om usunn kjærlighet

Den norsk-nederlandske artisten og låtskriveren JOP sparker i gang det nye året med den nydelige og såre, «Part Time Lover» som er denne «Ukens single» på [...]

Bizarrekult overbeviser med dypt personlige «Den Tapte Krigen»
Intervju

Bizarrekult overbeviser med dypt personlige «Den Tapte Krigen»

Kan black metal også handle om kjærlighet, tilgivelse og håp? Utvilsomt, når det er så harmdirrende vakkert, sårbart og gjennomført som på «Den Tapte Krigen». Til [...]

Thea Marlene treffer i hjertet med sin nye EP
Intervju

Thea Marlene treffer i hjertet med sin nye EP

Nylig ga artisten og produsenten Thea Marlene ut EPen, «Skyene – Som i tankene» på Paste Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. [...]

MAS kickstarter 2023 med catchy låt om tung kjærlighet
Intervju

MAS kickstarter 2023 med catchy låt om tung kjærlighet

Siden 2021 har MAS rukket å etablere sin egen sound og blitt lagt merke til i musikk-Norge. Han har tilbrakt mye tid i studio og dette [...]

Tuvaband med elegant og drømmende album
Intervju

Tuvaband med elegant og drømmende album

Tuvaband er en kritikerrost artist med en imponerende internasjonal profil som har over 40 millioner avspillinger på Spotify, og det er det eklektiske soloprosjektet til låtskriveren, [...]