Foto: Helle Navratil

Nydelig nytt musikalsk samarbeid mellom Davidsen/Hope

Del Tweet

Davidsen/Hope består av artist Inger Lise Hope og gitarist og vokalist Svein André Davidsen som kommer fra Stavanger. «Første smakebit fra denne nye duoen ble sluppet fredag 23. oktober, og låten «Fly Away» er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er skrevet av Svein André med et budskap til sin sønn: det vil bli opp- og nedturer på veien mot voksenlivet, men reis ut for å oppleve verden, og er hentet fra mini-EPen «EP1» hvor du kan høre begge de nydelige låtene «Fly Away» og «The Tragedy of Abigale Rose».

«Fly Away» er en nydelig låt i et lydbilde fylt med vakker klang, samspill og harmonier, og dette er bare starten av flere sanger som kommer fra debutalbumet som slippes i 2021. Med Inger Lises klokkeklare stemme og fantastiske formidlingsevne og Svein Andrés rocka røst og magiske tekstunivers, er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Paret har laget musikk sammen siden de traff hverandre i 2012, og har skrevet og produsert to album som Hopes soloprosjekter. I tospann har de gjort en rekke konserter, blant annet i konserthuset med Stavanger Symfoniorkester, Stavanger vise- og poesifestival, NRK Rogalands 84/85-serie, utallige event-jobber samt startet eget dinnershow.

Etter deres single «Sånn du e», som ble utgitt i 2018, har mange etterspurt et fullt duettalbum, og våren 2020 skulle de endelig oppfylle ønsket med å reise til Nashville for å spille inn ny musikk som Davidsen/Hope. Covid-19 endret jo selvsagt alle reiseplanene, men med behjelpelige folk i ‘Dark Horse Recording’ i Nashville startet innspillingen av albumet i sommer sammen med alles nye venn: Zoom!

Vi tok en prat med Inger Lise om blant annet låten og planene fremover.

Gratulerer med låten «Fly Away». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten?

Tusen takk! Veldig kjekt å endelig få vise hva vi har jobbet med i disse korona-tider.
Sammen med sangen «The Tragedy of Abigale Rose» er singelen «Fly Away» en del av vår første lille utgivelse på to spor. Da vi startet dette prosjektet visste vi at vi ville spille inn albumet i Nashville da lydbildet vårt nå passet veldig godt inn med det yrende musikklivet der. Vi har vel beveget oss mer mot pop-roots sjangeren med en dæsj country-vibes og ville da sette dette sammen med feelingen Nashville kan by på.

Vi skulle jo egentlig reise dit i april for å starte innspillingen, men der kom covid-19 oss i forkjøpet, dessverre. Heldigvis har vi hatt kontakt med fantastiske mennesker i Dark Horse Recording studio som fikset det slik at vi har fått vært med på innspillingen over zoom og selv spilt inn vokal og Svein Andrés gitarspor her hjemme i etterkant.
Det hele ble toppet med de beste studio-musikerne i Nashville og ikke minst Grammy-vinnende Dave Hagen på mix. Han har jobbet med blant annet Carrie Underwood, OneRepublic, Allison Krauss med flere – så vi har virkelig vært i gode hender.

Hva er det spesielle i deres musikalske univers?

Vi har jo ofte fått høre av publikum at det som er unikt med oss er at vi har to så forskjellige stemmer men at de passer så bra sammen. Vi kommer fra to ulike musikk-verdener så med min klassiske og musikalske bakgrunn og Svein Andrés rocka røst og hans magiske tekstunivers så har det nok blitt noe spesielt. I all beskjedenhet, hehe!

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Nå ble jo planene våre for albuminnspillingen i Nashville endret grunnet denne tiden vi har vært inne i, men allikevel fikk vi snudd oss rundt og gjennomført det på en litt annen måte. Så selv om det har vært lite konserter og oppdrag for oss det siste halvåret så har vi jo da fått mer tid til å arbeide hjemmefra med det kommende debutalbumet.

Hvem er Davidsen/Hope og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Vi er jo så heldige å være gift i tillegg til å jobbe sammen, noe som vi synes er fantastisk gøy. Vi har begge en aldri så liten forkjærlighet til musikal så det har blitt en del reiser til London og West End og til andre konserter rundt omkring. Så det går vel for det meste i musikk både i jobbsammenheng og på fritid, heldige oss.

Dere har eget «dinner-show». Kan dere fortelle litt om det?

Jeg, Inger Lise, har alltid hatt en drøm om å sette opp mitt eget dinnershow i Stavanger og i 2018 fikk jeg endelig fingeren ut og gjorde noe med det. Dinnershow kan jo være så mangt, men jeg visste at jeg ville dra inn musikal-bakgrunnen min til å lage en rød tråd med en fortelling gjennom showet, og da var det godt å ha med Svein André på tekst-forfatter siden. Konseptet var at vi ville ta med publikum tilbake til 1920-tallet med dans, musikk og kostymer fra den tiden og at showet nesten ble som en kabaret. Vi fikk med oss fantastisk kjekke dansere som har hjulpet oss med koreografien, men ellers har vi selv stått for regi og manus. Vi liker å gjøre mye forskjellig innen musikken så det er veldig kjekt å ha dinnershowet i lommen når vi ikke synger egne låter.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Oj, stort spørsmål med mange svar tror jeg, hehe. Når det kommer til generelt innen musikken for meg så har jeg alltid hatt et stort forbilde i Barbra Streisand og ikke minst inspirasjon innen musikal-sjangeren. Svein André har vokst opp med å bli påtvunget Beatles-musikk som han i dag er veldig glad for. Når det kommer til vårt nye Davidsen/Hope prosjekt så har vi hatt god inspirasjon i «Raising Sand» albumet til Robert Plant og Allison Krauss. Et album vi begge elsker og som falt litt naturlig når vi ville lage et duett-album.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Det er det virkelig. Hvis vi skal nevne noen så er vi begge store fans av Emilie Nicolas, så har den siste EPen til Janove gått på repeat siden utgivelsen i september. Den musikken han klarer å skape er rett og slett verdensklasse.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Vi er så heldige å ha veldig mange forskjellige oppdrag til forskjellige arrangementer, men en av de rareste plassene vi har spilt var en gang på en ubåt. Ellers har vi veldig mange fine og spesielle opplevelser via de store begivenhetene i livene til folk som bryllup og begravelser, og for noen år tilbake ble vi flydd ned til Italia for å synge to sanger i en vielse på en fantastisk vingård i Lucca. Det var stas.

For noen år tilbake var vi på tur med Hope-familien til Sicilia og satt på en liten restaurant ute i gatene i Taormina og hørte på livemusikk. Det var min mors bursdag og vi fikk låne gitaren til musikanten for å synge en sang som hun ønsket seg. Det endte opp med at vi måtte ha en liten konsert da plutselig halve Taormina kom og fylte opp gatene med publikummere. Vi fikk betalt med så mye grappa vi ville ha fra restauranten, haha!

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Jeg har siden 2013 satt opp min egen julekonsert «Fredelig Jul» som siden den gang har vokst seg større for hvert år. Svein André har selvsagt vært med fra starten og jeg tror det må være her vi har hatt noen av de største opplevelsene musikalsk sett. Å få stå i en fullsatt Petrikirke i Stavanger å fremføre vår julesang «Månestøv» er en ganske stor opplevelse.

Ellers så må jeg jo få si at en av mine største opplevelser til nå var å få spille hovedrollen «Belle» i Disney-musikalen Skjønnheten & Udyret – hvem vil vel ikke leke prinsesse hver dag på jobb?

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Jeg venter enda på musikalen til Janove og Geir Zahl fra Kaizers slik at jeg kan kapre hovedrollen der, haha. Svein André har siden han var liten hatt en drøm om å være gitarist i Dumdum Boys. Kulere band får du ikke, sier han.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Når jeg skal kose meg skikkelig spiser jeg loff med Nugatti og egg, og vi har begge begynt å se Paradise Hotel – er ikke det en guilty pleasure i en alder av over 30? Hihi.

Hvordan har hele Covid-19 perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer for resten av 2020 og 2021?

Som sagt så har vi jo bare vært nødt til å forsone oss med at det har vært lite arbeid å få i denne tiden, men vi har vært så heldige og fått fullført hele albumet sammen med Dark Horse Recording Studio i Nashville. Så planene nå er å slippe hele albumet våren 2021. Så satser vi på at corona er over til den tid og at vi kan reise å få fremføre sangene med fullt band ved albumrelease. Vi fikk prøvd ut sangene i et akustisk duo-format i forbindelse med en liten releasekonsert på utgivelsen sist uke, og det var en enormt deilig atmosfære i rommet så nå håper vi at vi har klart å formidle samme stemning på platen.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]