Foto: Kristina Haugerud Skjærstad

Lise Reppe er ute med sin debutsingle og drømmer om å leve av musikken

Del Tweet

20 år gamle Lise Reppe fra Lofoten flyttet til Trondheim for å utvikle sin artistkarriere.

Nå har hun nettopp sluppet sin første single «Live Your Life» i samarbeid med DeepFrost Studios.

20 år gamle Lise Reppe fra Lofoten flyttet til Trondheim for å utvikle sin artistkarriere. Nå har hun nettopp sluppet sin første single, den catchy låten «Live Your Life» i samarbeid med DeepFrost Studios. Vi regner med at det kan bli et fruktbart samarbeid med produsenttrioen DeepFrost som har over 50 “Topp 10” plasseringer på hitlister verden over og sangfuglen fra Lofoten.

Låten har et viktig budskap som hun mener bør nå frem til mennesker som kanskje trenger et lite dytt i riktig retning. Mennesker som ikke helt tør å ta i et tak for å nå sine mål eller oppfylle sine drømmer.

Lise er ikke helt ukjent for folk. Hun har tidligere opptrådt med Tone Damli på et TV-program med navnet ”Kvelden er din”.

Lise ble også populær på sosiale medier da appen Vine oppstod. Nærmere 40 000 mennesker fulgte henne for å få med seg noen sekunder av hennes sangsnutter. På Instagram har hun over 6000 følgere som elsker å høre henne synge.

Hun har sett frem til låtens release, og gledet seg til å høre tilbakemeldinger og reaksjoner på den. Hun er stolt over å være fra Lofoten og mener det er på tide at nordlendinger slipper litt mer pop, og hun er en av de første fra Lofoten som slipper en poplåt. Låten finner du på Spotify, YouTube og iTunes. Vi tok en prat med Lise om bl.a. den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy debutsinglen din ”Live Your Life” som er produsert av produsent-trioen DeepFrost. Kan du fortelle litt om hvordan det har vært å samarbeide med dem, prosessen rundt låten og hva den handler om?

Jo, tusen hjertelig takk for det. Det har vært en veldig krevende, men utrolig spennende og morsom prosess. Vi har lært oss å bli godt kjent med hverandre. Vi har vært vant til å jobbe på vidt forskjellige måter. Vi er alle veldig forskjellige men samt veldig like, som til slutt fikk oss dit vi er i dag. Jeg hadde aldri satt foten i et studio før jeg ble introdusert for DeepFrost Studios. Jeg måtte derfor lære meg alt fra scratch noe som var ganske krevende, men utrolig gøy. Jeg kom i kontakt med dem via Facebook, der jeg la ut en cover av Titanium på gruppen ¨Musikere i Trondheim¨. Jeg ble kontaktet, vi la en plan og noen dager senere fant jeg min plass i studio. Vi har siden jobbet med denne låten.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det siste året har vært helt fantastisk. Jeg har fått muligheten til å tilbringe mye tid i studio med fantastiske mennesker som har inspirert meg, lært meg masse og laget kjempefin musikk. Jeg har snudd livet mitt opp ned, og kan ikke kjenne meg selv igjen om jeg ser lengre tilbake i tid. Nå er jeg endelig der jeg hadde et håp om å være som artist, og tiden fremover blir bare bedre og bedre. Vi har jobbet med låten Live Your Life, samt en låt til som jeg ikke kan si så mye om enda. Jeg er så takknemlig for å ha fått denne muligheten, for å ha møtt DeepFrost, og for å ha laget musikk. Dette er det jeg brenner for, og jeg gleder meg så sinnsykt mye til hva jeg og alle andre har i vente.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg hørte mye på Ravi da jeg var ung, og endte opp med å kunne alt av hans musikk utenat. Jeg la vel merke til hvor lite jeg anstrengte meg for å lære tekster og melodier. Jeg startet i stuen foran familie og venner. Hadde små konserter, og jeg fikk mye positiv respons på hvor dyktig jeg var. Siden har det bare bygd seg opp. Jeg har alltid hatt utrolig stor interesse for musikkverden, artister og tekster. Jeg startet å skrive egne låter da jeg var rundt 11 år, og nå sitter jeg her i en alder av 20 år og er så klar for å vise alle hva jeg er god for.

Du har et ønske om å kunne leve av musikken en dag. Hvorfor er musikken blitt en så stor del av deg og hva føler du må til for at du skal kunne nå ut med musikken din?

Ja mitt største ønske er å kunne leve av musikken. Rett og slett fordi at dette er det jeg kan. Musikk og sang er min største lidenskap som jeg bare må få dele med andre. Musikken har blitt en stor del av meg fordi jeg bare har det i meg. Hver dag, fra morgen til kveld – det stopper aldri, og jeg kan ingenting for det. Det er bare naturlig for meg, og det forteller meg ingenting annet enn at jeg aldri kan gi slipp på musikken. Den har blitt en stor del av meg på grunn av alle de fantastiske tilbakemeldingene jeg får daglig. Det er så utrolig mange som alltid har støttet meg, gitt meg flotte tilbakemeldinger og bedt meg om å aldri gi opp. Jeg har fans som elsker stemmen min og som støtter meg på sosiale medier. Jeg har familie og venner som gir meg håp og mot til å tørre å satse stort, fordi de vet jeg får det til. Dette er så utrolig motiverende, og har ført meg hit til Trondheim, slik at jeg får fortsette med musikken, fortsette å vokse som artist, fortsette å bygge et stort nettverk innenfor den musikalske verden og fortsette å elske musikken.

Jeg føler at det som må til er at jeg er åpen og ærlig med fansen og med venner og bekjente. Mye stå på vilje, styrke og mot. Det skal ikke være lett å klare seg i musikkbransjen. Man kan lett drukne i det og miste all fatning, men jeg skal gjøre mitt aller beste, og jeg kommer aldri til å gi meg.

Hvem er Lise Reppe og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en 20 år gammel jente fra Leknes i Lofoten. Jeg flyttet til Trondheim sommeren 2016 sammen med kjæresten min. Jeg har bodd ganske mange plasser før jeg bestemte meg for å bosette meg i Trondheim. Lofoten, Hitra, Inderøy og Sandefjord.

Jeg har tre søstre. Faren min er trønder og moren min er nordlending. Jeg er en dyreelsker, og har alltid hatt stor interesse for hest og ridning. Det sier kanskje litt når låtvalget mitt under Ungdommens Kulturmønstring (UKM) for noen år siden var ¨Wild Horses¨ av Natasha Bedingfield.

Jeg er veldig utadvendt og sosial av meg. Elsker å møte på nye mennesker, og leter stadig vekk etter nye opplevelser. Musikk er min største lidenskap her i verden, så mye av fritiden min går med til å synge, høre på musikk, snakke om musikk eller bare stirre i taket og høre på musikk. Jeg er også utrolig emosjonell og omsorgsfull ovenfor andre mennesker. Jeg er en man kan stole på og føle seg trygg med, og som setter pris på lange samtaler om alt og ingenting.

Jeg jobber som nestkommanderende på Urban Mercur her i Trondheim, og trives så utrolig godt med det og. Når fritiden min ikke går med til musikk så elsker jeg å være med venner, dra ut å danse, kjøre bilturer og slappe av.

Jeg er veldig spontan og rastløs. Jeg kan ikke sitte lenge i ro før jeg må gjøre noe. Da kan det ende i en tur på byen, en tur til treningssenteret, eller endeløse samtaler på facetime med venner eller familie. Ja, jeg er pratesyk, haha!

Hva er det morsomste eller sprøeste du har opplevd så langt med musikken?

Hmm, jeg vil tro det sykeste som har skjedd meg til nå er da Vine var populært, og jeg endte opp med rundt 40 000 følgere som elsket stemmen min. Jeg hadde masse Lise Reppe fans som sang samme låter som jeg hadde sunget, tagget meg i innleggene sine i håp om at jeg skulle se det, laget fanpages om meg og alltid ville høre mer av meg. Det var utrolig morsomt og sprøtt. Masse folk ville ta bilder meg meg, få autograf og klemmer da de møtte på meg. Det var utrolig hyggelig, og jeg satte så stor pris på all den fine støtten jeg fikk fra dem daglig på sosiale medier. En stor del av følgerne jeg hadde på Vine følger meg på Instagram den dag i dag, og det setter jeg utrolig stor pris på.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor? 

Ja det er jeg helt enig i. Jeg bader i fantastisk musikk daglig, og slik har det ikke alltid vært. Jeg hører veldig mye på Kristian Kristensen, Sondre Justad og Astrid S for tiden. Kristian Kristensen er nok favoritten min akkurat nå. Han har helt sinnsykt nydelige tekster og melodier. Stemmen hans kan ikke beskrives en gang. Jeg rett og slett elsker den stemmen. Noe mer behagelig å høre på skal man lete lenge etter.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har alltid vært n.r 1 fan av Beyonce (queen B), Rihanna og Natasha Bedingfield. Nå i senere tid har jeg hørt veldig mye på Sia, Sam Smith og Lana Del Rey. Men som sagt, det er så sinnsykt mange artister som lager fantastisk bra musikk for tiden så jeg er egentlig all over the place og søker inspo, men mine grunnmurer er Beyonce og Rihanna. Jeg kjenner meg mest igjen i sjangrene pop og r&b. Vokalene deres minner meg om min egen, samt inspirerer meg til å utforske, utfordre og utvide min egen vokal på daglig basis.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Mine beste liveopptredener tok plass på UKM for noen år siden, da jeg fremførte låten ¨Wild Horses¨ av tidligere nevnte Natasha Bedingfield. Jeg kom meg helt til landsmønstringen og opptrådde i Olavshallen her i Trondheim. Det var utrolig magisk. Stående applaus og et fantastisk fint publikum. Det kommer jeg nok aldri til å glemme. Jeg koste meg så utrolig mye.

Min morsomste opplevelse må nok være da jeg opptrådte med Tone Damli på ”Kvelden er din”. Det var spennende å være med i et TV-program for første gang, og utrolig gøy å møte Tone Damli, samt opptre med henne.

Du har som nevnt tidligere ved flere anledninger deltatt på UKM. Hvordan har det vært å være med på det, og er det noe derfra du har tatt med deg videre som du føler kan ha betydning for din musikalske karriere videre?

Ja det har jeg, og jeg vil anbefale alle som er interessert i musikk til å ta del i UKM. Det ga meg veldig mye erfaring, både med det å opptre på en scene men også om musikkverden. Det finnes så utrolig mye flinke mennesker der ute, og jeg fikk ta del i deres musikktalent, noe som var veldig morsomt, interessant og ikke minst lærerikt. Jeg tar med meg erfaringer som å opptre foran et stort publikum på store scener fordi det vil komme til å ha stor betydning for meg etter hvert.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2017 og 2018?

Ja, det kommer så absolutt mer musikk med tiden nå. Vi holder for øyeblikket på med låt nr. 2, som jeg ikke vil si så mye om, annet enn at jeg gleder meg utrolig mye til dere får høre mer av musikken min. Det blir en travel høst og vinter.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]