Foto: Just Simon

Just Simon, en bortgjemt popjuvel

Del Tweet

Just Simon kaller han seg, og 15. mai slapp han den nydelige låten «Try Me» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten, som er i R&B-landskapet, er lett å like og har en sound som er lett å drømme seg bort i, samtidig som det vrikker i dansefoten. Låten er komponert, skrevet, produsert og tracket av Simon Nikolai Tøllefsen alias Just Simon. På co-prod. og mix er Johannes O.G. Hallanger fra Atella, som bidrar på alle Just Simon-prosjekter.

Just Simon har en flott, nesten kattemyk og drømmende stemme, og han lager deilig og suggererende popmusikk i sitt helt eget musikalske univers.

Du har kanskje ikke hørt om Just Simon, men vi har fulgt med på han siden han slapp sin første single «Blue Lounge» i 2016, en liten perle av en låt som ble fulgt opp av «Close To You» i 2017 som gjorde at vi begynte å bli enda mer oppmerksom på denne artisten. Siden den gang har han sluppet flere singler og en EP som kom ut i fjor.

Tidligere singler fra Just Simon har vært ved flere anledninger inne på Spotify sine editoriale spillelister, som New Music Friday Norway, Ny Pop, Made In Norway. I tillegg til selveste Today’s Top Hits og Norway Viral 50. Vi tok en prat med Simon om blant annet den nye singelen hans og hvilke planer han har videre.

Gratulerer med låten «Try Me». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om?

Prosessen rundt låten har vært langvarig. Sangen ble påbegynt for flere år siden, men ble lagt på hylla frem til starten av 2019. Herfra tok jeg utgangspunkt i den gamle versjonen og ferdigstilte den skjulte skatten som «Try Me» alltid har vært.

Låten handler om kjærlighet og ønske om å bli gitt en sjanse. Noe jeg tror de fleste kan kjenne seg igjen i.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har produsert og lagd mye musikk. Fått ut en EP og flere singler. Jeg har også blitt listet på de tøffeste listene jeg kunne drømme om, bl.a flere låter inne på «New Music Friday Norway» og jeg har fått god eksponering på musikken både på Spotify og radio. Det kuleste som har skjedd i løpet av det siste året må ha vært da singelen min «Do You Good» plutselig fikk 30 tusen lyttere på en dag, og dukket opp på «Todays top hit». Etter dette fikk jeg noen spennende henvendelser.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg startet med gutteromsrap i 13-års alderen sammen med storebroren min og min nåværende medprodusent og mikser Johannes O. G. Hallanger. Dette utviklet seg til å bli mer seriøst rundt utgangen av ungdomsskolen og gjennom videregående drev jeg mer eller mindre aktivt med musikk. Kommer ikke fra en særlig musikalsk familie, men har vokst opp med en mor som har sunget for broren min og meg gjennom hele oppveksten. Ellers har jeg gått på Steinerskolen og har vært omgitt av kunstneriske og musikalske impulser gjennom hele skoleløpet.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter?

Fra følelser, gode og dårlige, og både mine egne og andres. Fra et sterkt ønske om å uttrykke noe som lever i oss alle, noe som alltid vil være her. Som lengsel, håp, kjærlighet, svik, oppturer og nedturer.

Hva vil du si er det spesielle i ditt musikalske univers?

At jeg lever i en egen boble, og jeg gjør alt på egenhånd. Fra komposisjon og tekstskriving til produksjon og innspilling. Med andre ord er det ingen som sier stopp eller ber meg om å gjøre noe annerledes, og det tror jeg også gjenspeiler seg i musikken.

Hvem er Just Simon og hva liker du å gjøre på fritiden?

Mitt navn er Simon Nikolai Tøllefsen, jeg er 28 år gammel og kommer fra Tønsberg. På fritiden liker jeg å holde på med musikk, være ute i flott natur, ta bilder, være i aktivitet og være rundt folk som gir gode vibber.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Justin Timberlake, Frank Ocean og Childish Gambino for å nevne noen. Alle med noe helt sinnsykt fengende rent musikalsk, det rytmiske og det melodiøse. Det er så mye god musikk som har fulgt meg igjennom årene og det er utrolig mange jeg kunne nevnt, men disse tre stiller høyt på listen.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Dagny, Sigrid, nesten hele denne damebølgen fra Norge. Mye kul musikk fra den kanten. Liker attituden, melodiene og tekstene. Produksjonene er også veldig likbare. Big ups til produsentene. Gode dager for norsk musikk virker det som.

Marion Ravn sin nye låt «Tyv» har også gått på repeat i hodet mitt.

Hva er det sprøeste, morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Da jeg, for en del år tilbake, booket oss (min tidligere samarbeidspartner og jeg) inn på en festival og ikke hadde fått med meg at det var en hardrock festival. Fikk god respons fra medier som syntes det var spennende å høre at vi skulle spille. Da vi møtte opp ble vi først nektet inngang (på grunn av alder). Så møtte vi et publikum bestående av 10 til 15 hardbarka og langskjeggete MC-typer i skinnvest som under konserten la seg ned foran scenen for å bli tatt bilde av. Som når man er på safari og møter nye og spennende dyrearter.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Det beste minnet må være et av årene da jeg spilte på Slottsfjell-festivalen, og fikk spille foran et folkehav på toppen av Slottsfjellet. Ganske sinnsyk følelse.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Cashmere Cat, Dagny og Sigrid. Jeg har ikke hatt noe ambisjon om å gjøre så mange samarbeid med dette prosjektet, men hvis jeg fikk velge fritt ville det kanskje blitt en av disse tre fordi jeg liker uttrykket deres. Tror jeg kunne gjort noe kult med dem, og kanskje vi kunne laget en supergruppe sammen.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer du om å spille på?

Oj, over alt. Personlig tror jeg musikken min ville vært sinnsyk på en mega scene, så drømmen må jo være noe stort a la Oslo Spektrum. Festivalscener på varme sommerkvelder er også drømmen.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Kaffe. Veldig god kaffe. Ikke traktekaffe. Skikkelig god espresso.

Hvilke planer har du videre i 2019?

Jeg er så klar at jeg holder på å sprekke når det kommer til det å spille live. Da jeg har sikret meg noen helt syke livemusikere med på laget. Jeg holder også på å bygge et ganske digg musikkstudio, noe jeg i veldig mange år har drømt om. Det ser ut som denne drømmen går i oppfyllelse i år. Utenom dette er det mye som bakes om dagen, så det blir spennende å se hva året bringer. 2019 har allerede markert seg som et bra år.

Se Også

Norske Jonas Aden gir $10.000 til musiker!
Intervju

Norske Jonas Aden gir $10.000 til musiker!

Årets julenisse er utvilsomt produsent og DJ Jonas Aden. I år gir han bort hele 10.000 US dollar (i overkant av 90 000 kroner) til en [...]

Vinn 2 gjesteplasser til Sinsenfist unplugged på John Dee!
Konkurranse

Vinn 2 gjesteplasser til Sinsenfist unplugged på John Dee!

Sinsenfist markerer julen med en eksklusiv og intim unplugged-konsert på John Dee, og du kan vinne billetter! I år fistes julen inn 20. desember – akkurat [...]

Tora Augestad blir 40 år og feirer med dobbeltalbum
Intervju

Tora Augestad blir 40 år og feirer med dobbeltalbum

10. desember fyller Tora Augestad 40 år, og det feirer hun med slipp av sitt nye dobbeltalbum «Dialogues» på Grappa Musikkforlag som er denne «Ukens album» [...]

RWND, fra catchy EDM-musikk til nydelig julelåt
Intervju

RWND, fra catchy EDM-musikk til nydelig julelåt

Produsentgruppen RWND er nok mest kjent for å lage musikk i et fengende og fartfylt lydbilde når de blander funk og EDM med moderne popmusikk, men [...]

Modig, strålende og sterk albumutgivelse fra Tuvaband
Intervju

Modig, strålende og sterk albumutgivelse fra Tuvaband

Uansett hvordan en kommer over musikken til Tuvaband, enten det er på konsert eller på plate, så gjør den inntrykk. Tuva Hellum Marschhäuser har en evne [...]

Innovative Shining overrasker igjen, på sin nye single «Wolves»
Intervju

Innovative Shining overrasker igjen, på sin nye single «Wolves»

Det norske jazz/metal/prog rock-bandet Shining fra Oslo er ute med sin nye single «Wolves» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten handler om menneskenes [...]