Foto: Martin Bremnes

¡BangBang Watergun! med lekent, nyskapende og spennende albumdebut!

Del Tweet

¡BangBang Watergun! er et nyskapende, sjangeroverskridende, spennende indieband bestående av 5 unge dyktige musikere. Med sitt lekne uttrykk og referanser hentet fra hip-hop, jazz og rock, har bandet skapt et helt unikt sound som virkelig fenger lytteren.

Fredag 19. august slapp de det etterlengtede og sterke debutalbumet sitt, «Colors» på det prestisjetunge plateselskapet Jazzland Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS Music.

Musikken er eksplosiv og beat-orientert og med bandets glimrende tilstedeværelse på scenen er det umulig å ikke bli engasjert. De har blant annet spilt på festivaler som Mandaljazz, Sørveiv, Livestock, Klubbøya og skal spille på Vill Vill Vest i september. Den siste tiden før albumslippet har bandet sluppet flere singler som har høstet god kritikk og blitt listet på blant annet P3s «Best Akkurat nå» og New Music Friday Norge.

Vi tok en prat med bandet om blant annet det nye albumet og planene videre fremover.

Gratulerer med debutalbumet deres, «Colors». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt det fra start til utgivelse?

Tusen takk! Noen av låtene har vært med oss helt fra starten i 2018 så prosessen har vært temmelig lang. Vi gjorde et bevisst valg med å ta oss god tid for å få ut potensialet i låtene våre, og vi er veldig stolte av resultatet. Samtidig har vi gitt oss selv rom til å prøve ut nye idéer underveis, så mye har også blitt til i innspillingsprosessen. Deriblant sporet «Other things» som vi jammet frem i studio. Etter alt var spilt inn mikset vi platen i Studio Paradiso med Christian Engfelt som var supergrei og lot oss finpusse og flisespikke miksene i femten dager for å gjøre oss fornøyd. Miksene ble helt rå!

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av dette albumet?

Vi har vært opptatte av å ikke begrense oss selv under innspillingen av platen og tatt oss tid til å teste ut mye forskjellig. Det har blant annet resultert i masse gitar, keys og vokal takes som vi kicker skikkelig på og man trenger flere lytt for å få med seg alle detaljene.

Hva handler denne platen om og hva ønsker dere å formidle gjennom den?

Denne platen handler om å ikke ta livet så seriøst. Ha det bra, vær fargerik og gi slipp på relasjoner som ikke gjør deg godt. Vi håper platen kan være noe du hører på når du trenger litt ekstra power og farger i livet.

Hvilke låter har dere et spesielt forhold til fra albumet?

Det må vel kanskje bli «disperse» og «two for two» som var de første låtene vi lagde sammen. Det var demoer og idéer til disse låtene Erlend hadde med på første øving for ca. 4 år siden. De hørtes ganske annerledes ut da og det er morsomt å se tilbake på hvor mye en låt kan endre seg og hva vi kan få til sammen.

Musikken strekker seg til alle kanter og har klart å samle et vanvittig bredt spekter av sjangere og stiler i en original låtrekke. ¡BangBang Watergun! sikter og treffer midt i hjertet.

Universitas

Kan dere fortelle historien bak bandnavnet, hvorfor valget falt på det og hvordan bandet kom til?

Jeg (Erlend) ønsket å gi folk en idé om hvordan musikken høres ut allerede fra man hører navnet og da falt det på ¡BangBang Watergun! – energisk og lekent. Utropstegnene er der bare for å være vanskelig.

Hva føler dere er det spesielle i deres musikalske univers?

Vi prøver å skape noe vi ikke har hørt før, og blir motivert av å eksperimentere, improvisere og variere med måten vi fremfører og lager låter på.

Hvordan og når startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Vi har jo litt forskjellige origin-stories, men barneskole-band og korps er gjengangere. Ragnhild og Erlend spilte trompet i flere år og det er jo egentlig synd at de skillsa ikke har blitt utnyttet på denne platen. Alle har bakgrunn fra musikkstudier i Oslo, henholdsvis Staffeldts og NMH, og det var gjennom studiene at vi møttes og ble band.

«white gold» is everything modern music should be. To say i love this would be an understatement!

Scandinaviansoul

Hvem er ¡BangBang Watergun!, og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Vi er Ragnhild Moan (vokal), Ask Vatn Strøm (gitarist og spellemannvinner), David Emhjellen Paulsen (keys), Erlend Tredal (bass) og Sigmund Vestrheim (trommer). Vi bruker fritiden på mye forskjellig, men noen favoritter er konsumering av pils og gode viner, slå squash-baller i øynene på hverandre (det gikk bra) og gå på konserter.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Hiatus Kaiyote er sykt innovative låtskrivere og produsenter med masse interessante teksturer – får mye vibes fra dem. Ellers henter vi inspirasjon fra veldig mye forskjellig siden alle fem tar med seg sine referanser inn i prosjektet – Badbadnotgood, Dungen, Frank ocean, Dj Harrison, Broen, Moses Sumney.

Hva slags musikk har dere vokst opp med og har noe av den musikken vært med dere hele livet?

Her stiller vi med veldig forskjellige bakgrunner, så det blir en eklektisk samling med Michael Jackson, Led Zeppelin, Lady Gaga, Black Sabbath, Miles Davis og Tribe called quest for å nevne noen. Vi hører fortsatt på alle disse artistene fordi musikken er sick bra.

Hvilke tanker har dere rundt det å være musikere/artister/band i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er, og hvordan det har vært for dere så langt?

Det som er vanskelig er at alt skal gå så fort i dag. Sanger blir kortere, underholdning skal være mer ekstrem og som artist bør man være aktuell med noe nytt nærmest hele tiden. Å holde på et publikum og deres interesse oppleves som en utfordring. At vi likevel har valgt å bruke flere år på dette albumet uten garantien for at et stort publikum venter i andre enden, har til tider vært demotiverende. MEN vi har gjennomført, jobbet hardt, oppmuntret hverandre og det er deilig å endelig se resultater.

Dere har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har dere hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som dere ønsket å ha med i listen, og har dere møtt på noen «utfordringer» underveis?

Det finnes et hav av bra prosjekter i Norge, så den største utfordringen var å holde seg til bare 20 låter. Vi har hatt fokus på å vise det mangfoldet av sjangre som vi digger og blir inspirert av og prøvd å være demokratiske i utvelgelsesprosessen, hehe.

¡BangBang Watergun! sin låt, «two for two» er en momentan favoritt. (…) Det er faktisk umulig å sitte stille og jeg kjenner at smilet kommer lett frem når jeg hører den.

NRK P3

Kan dere fortelle litt om en av deres mest minnerike opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Vi spilte i Tynset i vår med 12 stk. i salen hvor vi fikk så lang applaus etter konserten at vi gikk på igjen for ekstranummer. Siden vi ikke hadde flere låter endte vi opp med å spille «Disperse» om igjen, bare i dobbelt tempo.

Har dere en eller flere favoritter (matrett) som dere gjerne «tyr» til når dere er ute på konserter/turné?

Vi har ikke lagt til oss noen særlige vaner, men er glad i å prøve ting vi ikke har smakt før.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre for 2022?

Vi skulle gjerne vært foruten, men vi fikk heldigvis brukt tiden godt med innspilling og produksjon av platen. Neste på planen er Vill Vill Vest 1. september og releasekonsert på SALT 1. oktober. Det gleder vi oss veldig til! Kan også røpe at vi slipper noe mer saker utover høsten.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske sjangermøtet mellom [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]