Foto: Jonas Hansebråten

Evig Ferie er ute med fengende og sjarmerende skranglepop

Del Tweet

Evig Ferie er et Oslobasert band med 4 herlige gutter som alle har røtter fra mjøsbyen Gjøvik, og som spiller fengende og leken bølgebasert musikk som flyter på følelser.

Nylig slapp de den fengende og sjarmerende skrangle-poplåten «Henger med meg selv» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Ferien (som de kaller seg) har spilt sammen siden våren 2020, men grunnet utallige nedstengninger som følge av pandemien fikk de ikke spilt sin første konsert før på høsten 2021.

I løpet av det siste året har de spilt over 30 konserter rundt omkring i landet, fra Boretunet Surf Fest i sør til Trevarefabrikken i nord. Kalenderen i førjulstiden var prydet med oppvarmingsjobber for julekonsertene til bandet Bigbang over det ganske land.

Bandet har på den korte tiden de har holdt på rukket å gjøre seg bemerket i enkelte nisjemiljøer og musikken er å finne i flere surf-, snow- og skatefilmer. I tillegg til YouTube-serien Safari på Safari som har nådd et bredt publikum.

Guttene i Ferien syntes også det var veldig hyggelig å bli nevnt som et av flere undervurderte norske rockeband av brenn. i et intervju i 730.no og har i ettertid spilt med dem som en del av brennapalooza. i Trondheim og Oslo.

Hvorvidt musikken er rock, indie- eller skranglepop strides de lærde om. Det får være opp til mottakeren å bestemme. En blanding av de nevnte er dog en god helgardering. Det har blant annet blitt sagt at musikken «skrangler av gårde som en gammel folkevogn».

Evig Ferie slapp sitt debutalbum «Seint Ute» i fjor sommer og hadde i den anledning også slippkonsert på Parkteatret i Oslo. Det egenproduserte albumet gir et godt bilde av bandets musikk og inneholder alt fra det sommerlige og avslappende til det mer surfete og rockere.

Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den fengende låten, «Henger med meg selv». Kan dere fortelle litt om det, prosessen, produksjonen og lydbildet i låten?

Tusen takk! Låten er en gammel demo som ble børstet støv av og spilt inn på nytt. Produksjonen ble gjort hjemme og i øvingslokalet vårt og lydbildet kan vel beskrives som en god blanding av rakkete og hektisk.

Hva ønsker dere å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler om å henge med seg selv (hehe) og at det kan være fint noen ganger. Den er en slags ode til introverten kan man kanskje si.

Hva føler dere er det spesielle i deres musikalske univers?

Det er vanskelig å si hva som er spesielt for musikken vår, men masse klang og effekter som skjuler mangel på musikalske ferdigheter er vel en god beskrivelse.

Hvordan og når startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Trommisen var Kenneth har spilt trommer siden før vi andre i bandet ble født. Vi andre startet å fikle med gitarer på barneskolen.

Hvem er Evig Ferie, hvor kommer bandnavnet fra og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Evig Ferie er et band med tre karer fra Gjøvik og en fra byen vi ikke nevner ved navn. Bandet består av Mikkel Sunde på gitar og vokal, Jacob Elveli på gitar, Jonas Hansebråten på bass og Kenneth Andersen på trommer. Bandnavnet stammer fra en Ramones-låt ved navnet «Endless Vacation». På fritiden spiser vi junkfood med masse pommeskrydder og spiller «Lawn Mowing simulator» på PlayStation.

Hvilke ferieplaner har dere i sommer – dere som har «Evig Ferie»?

Spille konserter og nyte god indeks. Kanskje en tur på Danskebåten.

Hvilke tanker har dere rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for dere?

Vi gjør alt annet enn booking selv (shoutout @distriktlive), noe som gjør at vi står fritt til å gjøre hva vi vil. Samtidig gjør det at alt av ekstraarbeid faller på oss. Å spille i band er tydeligvis mye mer enn bare å spille musikk, hehe. Ingen av oss har spilt i band på denne måten før, så alt er jo ganske nytt og vi lærer for hver dag som går.

Hva føler dere er deres sterkeste side som band og er dere uredde typer?

En av våre sterkeste sider er kanskje at vi har en veldig ydmyk tilnærming til det meste vi gjør. Hele bandet kommer tross alt fra Innlandet. Vi er på ingen måte uredde, men sammen spiller vi hverandre gode. Akkurat som et godt lacrosse-lag.

Kan dere fortelle litt om en av deres mest minnerike opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Panneluggen til Mikkel ble til under den første klubb-konserten vi spilte på Samfundet i Trondheim. Den sveisen henger igjen fortsatt og har sikkert på mange måter blitt et slags varemerke for bandet. Kanskje vi må klippe noen nye sveiser på scenen snart?

Hva er det morsomste eller mest spesielle øyeblikket dere har hatt i deres musikalske karriere så langt?

Da vi ble spurt om vi ville være med som support for Bigbang havner naturligvis veldig høyt på den listen. Annet enn det er det egentlig bare rått at vi får muligheten til å lage og spille musikk for så mange overalt i Norge.

Hva slags musikk har dere vokst opp med?

Vi har vokst opp med alt fra Hits 4 Kids til Ramones.

Hva inspireres dere av musikalsk og hvilke norske artister/band/produsenter har dere hørt mye på eller henter dere inspirasjon fra?

Av band så blir vi jo veldig inspirert av måten vennene våre i Overcity, Mall Girl, Svømmebasseng og brenn. gjør ting. Når det kommer til produsenter så liker vi veldig godt hva Bendik Toming, Jonas Rohde-Moe, Marius Elfstedt og Andreas Heinesen Kase gjør for den «norske sounden».

Har dere en favoritt-matrett i så fall hva?

Mikkel: Stor Norge på Happytime.

Jonas: Ost og skinke-rull på Happytime.

Jacob: Rollerburger/pølseforma mat.

Kenneth: Alt de har på menyen på Parken Grill på Otta.

Hva er den beste litterære og filmatiske opplevelsen dere har opplevd den siste tiden, og hva vil dere anbefale folk å sjekke ut om dagen?

Den siste boken som ble lest er «Jesus står i porten» av Ingvar Ambjørnsen, og anbefales sterkt. Det er jo tross alt fyren bak Pelle og Proffen. En god film kan være «Magnolia» av Paul Thomas Anderson fra 1999.

Hvilket sted drømmer dere om å spille på, og hvilken scene har overrasket dere mest?

Vi har lyst til å spille i København, Øya, Roskilde og Japan. Vi spilte i en trailer i Jørpeland i fjor sommer. Det var en ganske overraskende opplevelse.

Hvis dere kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville dere valgt?

Det hadde vært helt rått og mekket en låt med kara i Vazelina.

Den 12. mai skal dere ha slippkonsert på Parkteatret. Kan dere fortelle litt om det og hva publikum kan forvente seg denne kvelden?

Bånn gass og fullt trøkk fra start til slutt. Vi har et par overraskelser i ermet som vi gleder oss til å dele med publikum.

Hvilke andre spennende musikalske planer har dere i 2023?

Slippe vårt andre album «Et merkelig liv» og spille så mye som mulig rundt i Norge og ha det gøy med rock´n roll.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]