Foto: Christoffer Møgster

Daniel Couva har en tilstedeværelse man kun får gjennom ekte erfaringer

Del Tweet

Daniel Couva er en rap-artist bosatt i Bergen som slapp sin debut-EP torsdag 24. mai sammen med musikkvideo til låten «Ærre Hær U Vil».

MYRNA og Piotr Wingaard bidrar med vokal på hvert sitt spor, mens et kobbel av produsenter har bidratt med musikk. Her kan nevnes Sinima Beats, Damien, Fox Beats og Thomas TomTom Haugland, kjent for Lars Vaular’s «Solbriller På».

Daniel har sluppet to singler tidligere, med Thomas TomTom Haugland som produsent. «Sommer» fra 2017 ble listet hos NPS Music. Daniel Couvas musikk kan beskrives som ærlig og tankevekkende, samtidig som han er allsidig. Han har en nerve og tilstedeværelse man kun får gjennom ekte erfaringer. Daniel er inne i et spennende år, med flere utgivelser og samarbeid på trappene. Vi tok en prat med Daniel om blant annet debut-EP´n og planene videre fremover.

Gratulerer med EP´n «Blodsbånd». Kan du fortelle litt om prosessen rundt EP´n fra start til utgivelse, og hva du ønsker å formidle gjennom den?

Tusen takk for det. Prosessen startet for alvor da Karl Einar Nybø og Øystein Nybø ville ha meg med i Magic Booking & Management. Jeg viste dem en låt, og de ble giret og jeg ble giret. Jeg har jo kun jobbet med musikk på hobbybasis, og hatt et veldig avslappet forhold til alt egentlig, men det året her har jeg vært mæd fokusert. Jeg ønsker å formidle litt historier og egne erfaringer. Noe bra og noe dårlig, noe om meg selv, noe om hva jeg ser og har sett. Inspirasjon finner man overalt.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av denne EP´n?

Lydbildet er blandet, og det er jeg happy med. Variasjon er aldri feil. Tror EP´n har en låt for alle.

Hvilken låt fra EP´n har du et spesielt forhold til?

Jeg har et fint forhold til alle låtene. Alle har noe eget, men føler alt henger godt sammen. Hvis jeg må trekke frem en favoritt så blir det «Ærre Hær U Vil». Den har noe å fortelle.

Hvilke tanker har du til det norske rap og hip hop miljøet i Norge om dagen?

Det kommer så sykt mye bra om dagen. Jeg er jo for gammel for dette, hehe. Å debutere med en EP i en alder av 33 år er jo ikke akkurat vanlig, spesielt ikke innen denne sjangeren, men alt til sin tid og det er nå jeg er klar. Sounden har jo forandret seg utrolig mye fra det jeg vokste opp med, men det er mæd mye kult der ute. Norsk musikk generelt er i vinden om dagen, og det er fett.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Definitivt å gi ut EP og musikkvideo. Det er en drøm som oppfylles, og at gutta i Magic Booking & Management har troen på meg – det setter jeg veldig stor pris på.

Hvem er Daniel Couva og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en laidback type som liker å kose meg, og jeg har blitt litt mer voksen med årene så det blir ikke så mye tull nå som før. Det kan jeg takke kjæresten min for som er den beste personen jeg kjenner. Jeg har spilt gitar siden jeg var 12 år, og så spilte jeg i band på videregående. Musikk er noe jeg virkelig elsker, og det treffer meg. På fritiden blir det litt trening, litt reising, vin og mat siden jeg har jobbet med det i 12-13 år og veldig mye fotball-titting. Jeg er fotball-nerd, sånn er det å vokse opp i en fotball-familie, heia Tottenham!!!

Hva vil du si er det spesielle i Daniel Couva sitt musikalske univers?

Det er at jeg har et veldig veldig avslappet forhold til musikk, og det å lage musikk. Jeg går ikke rundt og tror at alle kommer til å like det jeg lager. Heller 10 stk. som elsker det enn 100 som sier det er greit. Det som skjer det skjer. Jeg vil ha musikken som min jobb 100 % , men skjer det ikke så aksepterer jeg det. Jeg har i hvert fall fått gjøre noe jeg har drømt om lenge, og bare det å få gjøre en EP og en musikkvideo er å være privilegert i mine øyne.

Har du noen musikalske inspirasjonskilder?

Ouff, den listen der er veldig lang, og det blir for mye å nevne. Som jeg nevnte tidligere, inspirasjon finner jeg overalt enten det er en musiker, kamerat eller noe du ser eller opplever.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Larsiveli har jo mye kult, og jeg liker stilen hans. Den nye skiven til Madcon er jo fet. De er jo så flinke til å lage goodvibes låter. «Drimmedua» med Kamelen har blitt spilt noen ganger. «Oppi Her» med Jaa9 – noen ville punchlines i den låten. Så går det litt i Arif og Unge Ferrari nå på sommeren – det er chill. Så ja, det er mye mer men det kan vi ta ved en senere anledning.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det er å lage EP, musikkvideo og få bli med gutta i Magic Booking & Management. Alt er nytt for meg, prosessen i arbeidet og det har vært veldig lærerikt på alle mulige måter. Man lærer om andre og spesielt om seg selv.

Har du noen gode minner fra en liveopptreden du vil fortelle om?

Her har det vært fokus på å lage musikk. Satser på mer live nå etter EP-slipp.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt og hvorfor?

Igjen ouff…OnklP! Fete tekster, og han virker som en lun kar og Norges beste rapper – Punktum.

Utfordring: nevn 1 stk. norsk «guilty pleasure»?

Hehe jaaaa… Da blir det Luxus Leverpostei med «Plastisk Kirurgi». Den rocka hardt da jeg gikk på barneskolen i Larvik rundt 1994-95. Snakker om at barn i dag ikke skal høre på for mye musikk med diverse lyriske tekster… Den låten der er jo helt syk. Neste spørsmål.

Hvilke musikalske planer har du videre i 2018?

Sånn det ser ut nå så blir det å få stabilisert seg litt med musikken. Få kommet seg litt opp og frem, og så satser vi mer på konserter og festivaler i 2019. Men for all del dukker det opp noe i år som kjennes rett så kjører vi på, misforstå meg rett. Siden jeg ikke har et navn enda så er det foreløpig litt begrenset på konsert og festivalfronten. Håper det kan løse seg litt opp nå når EP’n og musikkvideoen er ute så folk ser og hører hvem jeg er, men mer ny musikk kan jeg garantere i 2018. Det kommer nok noe veldig snart så bare følg med på Daniel Couva fremover så vil man se det skjer ting.

Sjanger

Norsk Rap

Spilleliste med noe av det feteste Norge har å by på av Rap og Hip Hop! Se alle våre spillelister.

Les mer

Se Også

Kirsti Huke er ute med sitt fantastiske album, «Weaving»
Intervju

Kirsti Huke er ute med sitt fantastiske album, «Weaving»

Fredag 22. mai slapp Kirsti Huke albumet, «Weaving» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Dette er et konseptalbum med en utradisjonell musikalsk besetning. Albumet [...]

Singleaktuelle Charlotte Qvales samarbeid med TRXD bærer frukter
Intervju

Singleaktuelle Charlotte Qvales samarbeid med TRXD bærer frukter

Fredag 22. mai slapp Charlotte Qvale den herlige låten «The Sea» sammen med produsentduoen TRXD som er denne «Ukens single» på NPS Music. «Låten handler om [...]

Kari Rueslåttens Sørgekåpe er så vakker
Intervju

Kari Rueslåttens Sørgekåpe er så vakker

Fredag 8. mai slapp Kari Rueslåtten det kritikerroste albumet, «Sørgekåpe» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sin enestående stemme med røtter både i [...]

Dim Gray er ute med nydelig barokkpop fra kommende debutalbum
Intervju

Dim Gray er ute med nydelig barokkpop fra kommende debutalbum

Fredag 15. mai ga den Oslo-baserte trioen Dim Gray ut låten «Light Anew» som er denne «Ukens single» på NPS Music, og som er hentet fra [...]

Folkelig og mektig fra Kajsa Balto
Intervju

Folkelig og mektig fra Kajsa Balto

Kajsa Balto er et friskt pust fra den samiske musikkverden, og nå er hun ute med albumet «Buot eallá» som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene
Intervju

Hilde Selvikvåg; Tenk positivt og ta vare på de gode øyeblikkene

Hilde Selvikvåg har på kort tid rukket å etablere seg som en folkekjær artist her til lands. Etter spellemannsnominasjon av debutplaten, «Slepp meg fri» (2015) og [...]