Comet Kid ute med albumet «Halley».

Del Tweet

Comet Kid slapp nylig sitt tredje album, «Halley» og de er klare for å fylle storstuene i blant annet Oslo, Bergen og Stavanger i februar/mars på turnèåpningen sin. Bandet har konsekvent levert kvalitet i sin relativt korte eksistens og med tre album på snaut tre år, heftig turnéring, utsolgte hus og låter av slik kvalitet som ”When I`m Dead” og ”Summer Is Ready” er ikke mye overlatt til tilfeldighetene for et eksplosivt 2016!

Albumet er oppkalt etter Halleys komet som ble oppdaget for første gang i 1704. Forrige gang den passerte jorden var i 1986, og den passerer neste gang i 2061. Like spennende som en komets passering er det når et band gir ut sin tredje plate, og uten sammenligning forøvrig håper vi platen vil slå ned med et brak. Vi tok en prat med bandet om blant annet deres nye album og planene videre fremover.

Gratulerer med deres tredje album ”Halley”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse?

Takk! Låtene på albumet har blitt skrevet sammen på øvingslokalet og i ledige øyeblikk på veien. Noen har vi ruget på lenge, mens andre har vært mer umiddelbare «art by accident»-tilfeller. På første single fra platen, «When I’m Dead», fikk vi med oss produsent Jonas Lie Theis, og det samarbeidet har vi tatt med oss videre på resten av låtene. Det har vært en veldig givende prosess, som har endt opp i noe vi alle er stolte av.

Hvorfor har dere kalt det nye albumet deres for ”Halley”?

Navnet spiller på Halleys komet, som besøker jorda en gang hver mannsalder. Det kan sees på som en påminnelse om at naturen stort sett opererer i helt andre rytmer og størrelsesordener enn de vi på jorden vanligvis forholder oss til. I tillegg er det, i likhet med kometpassasjen, en stor begivenhet å gi ut sitt tredje album, i alle fall for oss.

Hvilke låter fra albumet betyr noe spesielt for dere som band?

Her har vi i bandet selvsagt forskjellige personlige favoritter, men det er ingen tvil om at mottakelsen da vi slapp «When I’m Dead» som single har betydd mye for oss, med mange uker på P3s lister, og generelt veldig bra respons. Ellers er «So Far» og «Black Holes & Yin Yang» låter vi gleder oss veldig til å spille mye live. Ingenting til forkleinelse for resten av låtene, selvsagt. Vi er storfornøyd med alle!

Gratulerer igjen, dere høstet nylig 2 Gaffa-priser for beste norske gruppe og for beste norske album (Forces Of Nature) stemt frem av Gaffas lesere. Hva betyr dette for dere som band å få en slik mottakelse, og ikke minst for den videre ”motivasjonen” for å stå på videre som band i en tøff bransje?

Takk, takk! Det betyr veldig mye å få disse prisene. At leserne har stemt på oss foran alle de andre kjempebra og aktuelle norske gruppene og platene er en kjempemotivasjon.

Hvordan oppstod bandet Comet Kid?

For noen år siden møtte Alex og Andreas hverandre ute på byen, og bestemte seg for å møtes og spille sammen. Theodor befant seg tilfeldigvis i det samme studioet da de skulle spille inn noen demoer, og slang seg med. I forbindelse med første norgesturné ble Hogne hyret inn som forsterkning, og etter hvert fast medlem. Svein, som Alexander kjente fra videregående, kom inn senere samme år, da det oppstod et behov for en rutinert trommeslager.

Hva gjør Comet Kid unike og særegne som artister?

Det er nok det at vi hver for oss har veldig forskjellig musikalsk bakgrunn, og klarer å kombinere det på en måte man kanskje ikke har hørt før. Slik kan vi på en måte spille det som faller oss inn, og pakke det inn i forskjellige formater, uten å miste identiteten som ligger i soundet.

Har dere noen musikalske forbilder?

Vi fem lar oss inspirere av mye forskjellig. Svein på trommer er Zeppelin-fan, men er også veldig interessert i hip-hop. Alexander er blues-mann, og hører gjerne på gitarhelter fra Clapton til John Mayer. Theodor på bass er glad i norsk jazz og svensk pop, mens Hogne på tangenter er fan av 70-talls prog og moderne indierock. Vokalist Andreas lar seg inspirere av mange forskjellige, men kanskje særlig artister i soul- og R’nB-gaten.

Hva er det morsomste/rareste dere har opplevd så langt som band?

Etter et par år på veien, er det mye som kan trekkes frem. En gang snek vi oss inn på Andreas’ hotellrom med el-gitar og forsterker på full guffe. Frisk oppvåkning! En annen gang mistet vi bilnøklene, og måtte få hjelp fra politiet i Flekkefjord til å bryte oss inn i vår egen bil. Likevel er det kanskje den gangen Hogne låste seg ute fra hotellrommet sitt, uten en tråd, og måtte gå ned i resepsjonen for å få nytt nøkkelkort, som står ut som den mest minneverdige enkelthendelsen. Dette hendte om morgenen, mens frokosten var i full gang …

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Helt enig! Vi liker alt mulig, og nevner i fleng; Fay Wildhagen, Broen, Cold Mailman, Bendik, Synne Sanden, Farao, Oslo Ess, OnklP&DFS, og gleder oss til nye utgivelser i år med bl.a. NOHR og Einar Stray Orchestra.

Kan dere fortelle litt om et av deres beste minner fra en av deres liveopptredener?

Slippkonserten på Rockefeller i fjor var fantastisk! Når man står på scenen foran et fullt hus med verdens beste publikum, og kjører på med konfetti og ballonger er det vanskelig å tenke seg noe bedre å gjøre en fredagskveld. 

Publikum går ”mann av huse” for å oppleve dere spille live. Hva kan publikum forvente seg, og når har publikum sjansen til å oppleve dere live fremover?

Publikum kan forvente seg et energisk, men dynamisk show, hvor vi spiller låtene fra det nye albumet, samt det beste fra katalogen. Vi har planer om å gjøre hver eneste kveld til en minneverdig opplevelse der vi skal gi alt vi har. Vi skal ut på turné i omtrent hele Norge, fra Mandal i sør til Hammerfest i nord, i perioden februar-april. Datoer ligger ute på Facebook, samt på nettsiden vår, www.cometkid.net.  

Hvilke andre musikalske planer har dere fremover i 2016?

Etter norgesturnéen skal vi prøve å komme oss en liten tur til utlandet, og så blir det nok en del slipp av sommerfestivaler utover våren der vi står på plakaten. Til nå er i hvert fall Slottsfjell bekreftet, og flere kommer. Det er bare å følge med!

Se Også

Mange har spilt i band, men de færreste overlever 40 år på veien
Intervju

Mange har spilt i band, men de færreste overlever 40 år på veien

Petter Wavold og bandet inviterer til fest i kjent stil i Trondheims storstue, Olavshallen 24. mai. Gikk du glipp av det sagnomsuste 30-års jubileet får du [...]

Solid albumdebut av R&B-artisten Louam
Intervju

Solid albumdebut av R&B-artisten Louam

Den 14. februar slapp Louam sitt debutalbum «Wreckless Love» som er denne «Ukens album» på NPS Music. R&B-artisten og låtskriveren fra Oslo har laget et album [...]

Stockhaus og Vilde Tuv er ute med den euforiske låten «Tid»
Intervju

Stockhaus og Vilde Tuv er ute med den euforiske låten «Tid»

Kristian Stockhaus, opprinnelig fra Stockholm er en Bergen-basert artist som har gjort seg bemerket som låtskriver, produsent og DJ. I tillegg til hans soloprosjekt Stockhaus er [...]

Countryikonet og jubilanten Ottar «Big Hand» er ute med sitt aller siste studioalbum!
Intervju

Countryikonet og jubilanten Ottar «Big Hand» er ute med sitt aller siste studioalbum!

Ottar «Big Hand» Johansen fylte 70 år den 29. januar og signaliserer nedtrapping på en karriere som har strukket seg over fem tiår. Den 13. februar [...]

Et solid stykke arbeid fra Tromsøbandet The Late Great
Intervju

Et solid stykke arbeid fra Tromsøbandet The Late Great

The Late Great albumdebuterte med det kritikerroste «Songs From The 21st Century» i 2016 som også var «Ukens album» på NPS Music. Albumet ble tatt godt [...]

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger
Intervju

Anna Of The North har alltid ønsket seg alveører og englevinger

Den 6. februar slapp Anna Of The North sin første single siden det kritikerroste debutalbumet «Lovers». Låten «Leaning On Myself» markerer en ny begynnelse, samtidig som [...]