Foto: Øystein Bjerke

Cir.Cuz treffer med sin nye låt ”Hjerteknuser”

Del Tweet

Syv år har gått siden Cir.Cuz slo igjennom med singlen ”Radio” og lå 26 uker på VG lista og solgte 10 x platina.

Det ble starten på en karriere mange bare kan drømme om, og Cir.Cuz har gjennom årene hatt en rekke oppturer og multi-platina hits. Nå skriver de nok et kapittel med singlen ”Hjerteknuser” feat. Susanne Louise som ble sluppet fredag 27. oktober, og som er denne ”Ukens single” på NPS Music. Dette må sies å være en klassisk Cir.Cuz låt med stort hitpotensial, skrevet og produsert av dem selv.

Med over 100 millioner streams på Spotify er Cir.Cuz utvilsomt et av de mest populære norske bandene i sin sjanger.

Duoen står bak en lang rekke radio- og streaming hits og har tidligere hatt med seg gjesteartister som Julie Bergan og Iselin Solheim. Deres mest populære låt ”Supernova” oppnådde vanvittige 14 x platina og var i 2013 den mest spilte låten på norsk radio (med norsk tekst).

Cir.Cuz deltok i fjor i TV Norge programmet ”En hyllest til Jahn Teigen” og fikk umiddelbart en nr.1 hit på iTunes med ”Det vakreste som fins”.

Vinteren 2017 fulgte de opp med singlen ”Din Idiot” som nylig ble belønnet med gulltrofé. Mats og Thomas har siden da fokusert på musikkproduksjon og turnévirksomhet. Det skal slippes i alt fire nye Cir.Cuz-låter i året som kommer. Vi tok en prat med dem om blant annet den nye singlen og planene fremover.

Gratulerer med den nye låten ”Hjerteknuser” hvor dere har fått med dere Susanne Louise. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten, og hvordan samarbeidet med henne kom til?

Thomas: Tusen takk for det. Det blir vanskelig å holde det svaret her kort, men kort fortalt så

kom den til etter en lang pause fra studio, mye turné og en noe turbulent tid på hjemmebane. Da vi skrev den så føltes det helt naturlig med kvinnelig vokal, og siden vi lenge har vært i prat med Susanne om å gjøre en låt så tenkte vi at det passet helt perfekt på denne låten.

Mats: Tusen takk! Jeg tror egentlig vi bare kontaktet henne, og så kom hun til Sverige. Susanne og venninnen stakk innom meg da Thomas og jeg satt i studio, og vi la all vokal på bare noen timer.

Hva handler denne låten om, og kommer det en musikkvideo til den?

T: Låten handler om to stygge brudd for begge parters del. En veldig ærlig og åpen låt om hva som skjedde. Om ikke så lenge så kommer det mer musikk og da kommer det nok en musikkvideo, men ikke til denne låten fordi det rakk vi dessverre ikke.

M: Som Thomas sier så handler det om begges brudd med kjæresten. Utroskap, løgner og anger. Det er nok noe veldig mange har gått eller går igjennom, så det passet bra å skrive om noe så hardt, men også ærlig.

Hvor henter dere inspirasjon fra til å skrive låter, og hva gjør dere når dere opplever å få skrivesperre?

T: Inspirasjon kan komme fra ting man opplever, fantasi og egentlig bare hvilket humør man er i. Er man trist så blir det som regel en trist låt og er man glad så blir den ofte positiv. Når jeg opplever skrivesperre føler jeg at det som fungerer best da er bare å ta helt pause fra å gjøre noe som helst i en ukes tid fordi da løsner det som regel.

M: Jeg er jo både låtskriver og produsent, så inspirasjonen min må komme fra veldig mange vinkler. Først av alt må jeg produsere en låt, og da henter jeg som regel inspirasjonen min fra gamle låter, nye låter eller bare rett og slett prøver å lage følelsene mine akkurat der og da i form av musikk. Når det kommer til låtskriving, så er det nesten som en slags dagbok for meg. Jeg skriver det jeg føler som regel og bruker tid på å formulere meg riktig. Alt burde ha et slags budskap. Inspirasjon henter jeg fra lignende låter om den låten jeg eventuelt jobber på, eller melodien og følelsen den gir meg. Selvfølgelig får vi skrivesperre – det kan gå mange uker uten at man har noe bra å putte på papiret.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt denne låten i forhold til tidligere låter dere har gitt ut, og har dere fått mange fine tilbakemeldinger på den?

T: I forhold til det vi har gjort tidligere så føler jeg denne er rett fra levra, uten noen filter eller sperrer, men sånn følte vi vel egentlig at den måtte bli om man skulle tegne hele bildet.

Tilbakemeldingene har vært helt overveldende hittil, veldig mange som kan relatere og kjenne seg igjen. Det setter vi stor pris på.

M:Denne låten skulle være ekte. Vi har vokst vi også, og vi ville at musikken vår også skulle vokse med oss. Den var egentlig ikke så veldig planlagt, men det skjedde så mange ting på en gang på den tiden og da var det bare naturlig å få det ned så fort som mulig. Veldig mange har skrevet at låten har truffet dem, og det tror jeg er bra. Mange har skrevet og sagt at de trengte en slik låt, og om det er til godt humor eller trøst, så er vi bare glad for at folk kan bruke kreativiteten vår som hjelpemiddel.

Hva har dere ellers gjort musikalske sett i det siste?

T: Mats har gjort en del produksjoner for andre, og jeg har vært med som låtskriver og vokalist på en del andre prosjekter. Det har vel egentlig bare gjort at det er lettere å jobbe som Cir.Cuz også i og med at man får utløp for andre musikalske ideer man har utenom sitt eget prosjekt.

M: Musikalsk sett har vi stort sett bare jobbet med vårt eget materiale. Det er stort sett det vi gjør, men Thomas hjelper en del låtskrivere og artister og jeg produserer litt for andre artister også. Det blir fort veldig mye fokus på Cir.Cuz, siden det er levebrødet vårt og vårt eget varemerke.

Syv år har gått siden dere slo igjennom med singlen ”Radio”. Hvordan startet det hele for dere og hva er deres musikalske bakgrunn?

T: Det har vært syv sinnssyke år, og jeg kan faktisk ikke tro at det har gått så fort. Det har vært utrolig morsomt og lærerikt, og vi ville aldri byttet det mot noe. For oss så starter det hele med et smell, og vi ble slengt ut i platekontrakter, bookingbyråer og turné. Vår femte konsert sammen noen sinne var på VG lista foran 100 000 mennesker… Helt vilt.. Mats har jo vært musikalsk i fra barndommen, noe som også gjør at han produserer det meste for oss. Jeg har ikke noen spesiell musikalsk bakgrunn annet enn at jeg har ønsket å holde på med musikk siden jeg var veldig liten, og jeg startet med rap i 12-års alderen.

M: Syv år har gått så fort, og det nærmer seg ti år, tenk det. Det hele startet med en låt jeg hadde laget som het «Radio». Den samme låten som dén «Radio» vi ga ut som Cir.Cuz, men med en litt annen tekst. Vi møttes over Facebook, spilte inn nye vers og refreng hver for oss og sendte ut demoer til plateselskaper. Heldigvis så svarte Cosmos Music og bare én måned senere så var vi toppskuddet på Norges hitlister. Det var veldig moro. Jeg har alltid drevet med musikk, i alle fall så lenge jeg kan huske. Jeg hadde et piano da jeg var liten og da jeg var syv år bestilte pappa en kassegitar til meg fra et reklameblad. Noe av det første jeg gjorde da jeg fikk min egen datamaskin i 1993 var å finne musikkprogrammer. Dance E-Jay var noe som ble veldig mye brukt. Jeg ble kjent med andre artister over internett etter hvert og jobbet med DJ Carpi fra Italia, DJ Splash og East Clubbers fra Polen. Det var da jeg forstod at jeg ville lage musikk for resten av mitt liv.

Hva liker dere å høre på for tiden av annen norsk musikk, noen favoritter?

T: Jeg hører en del på MGK, Kygo, Gryffin, G-Eazy, Meek Mill og The 1975. Godt blandet med andre ord.

M: Jeg hører ikke så mye på norsk musikk, men jeg synes Morgan Sulele er flink og Cezinando. Det hender også at jeg hører litt på Karpe Diem.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017 og 2018?

2018 for Cir.Cuz blir nok et av de mest aktive årene vi kommer til å ha, både på release fronten og på veien. Det er mye spennende i vente og vi klarer nesten ikke å vente med å få ting klart og ut.

Se Også

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text] Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]