Foto: Tobias Myklebust Fjeldheim

Blank-skuespiller Albertine og Rubin fra Iffy Orbit med drømmende indiepop-debut

Del Tweet

«Alt Jeg Aldri Sa» er debutsingelen til den nye norske alternative RnB/popduoen Albertine & Rubin, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Duoen består av den 23 år gamle Bærums-produsenten og låtskriveren, Kristoffer Robin Severinsen, og den 21 år gamle skuespilleren, danseren, låtskriveren og vokalisten, Sofie Albertine Foss. Låten befinner seg i et krysningspunkt mellom lyrisk RnB og pop, presentert i et drømmende, kosmisk indiepop-landskap.

Med sin 6-årige bakgrunn som indierocker i bandet Iffy Orbit bærer produksjonene til Kristoffer Robin en edge med stort livepotensiale. Sofie er mest kjent som skuespiller fra Netflix-dansefilmen «Battle», og nå som en av hovedrollene i den nylig utgitte 3. sesongen av NRKs dramaserie «Blank». En svevende og romantisk musikkvideo som utforsker kjærlighet og tidligere liv gjennom ulike tidsepoker er satt til release kort tid etter singelslippet, regissert og produsert av Albertine selv. Vi tok en prat med dem om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Alt Jeg Aldri Sa». Kan dere fortelle litt om prosessen rundt den?

Takk så mye! «Alt jeg aldri sa» begynte å ta form allerede etter vår første session i 2018, så dette er på alle måter det første verket vi har skapt og opplevd sammen. Albertine hadde allerede en melodi med noen verselinjer hun hadde skrevet på, så jeg (Rubin) satte meg ved pianoet og begynte å legge akkorder til det hun sang.

Hva handler denne låten om, og kan dere fortelle litt om lydbildet i den?

Albertine: For meg, handler låten om hvor mye egoet, de sosiale strukturene og stoltheten vår styrer hvordan vi handler i forhold hva vi egentlig ønsker og føler. Alt vi aldri sier og gjør, men som egentlig ligger veldig naturlig og tilgjengelig i oss. Jeg håper at låten kan være et mer konkluderende push på å snakke litt mer fra hjertet.

Rubin: Vi resonnerer jo begge veldig med kosmiske tendenser, så i dette lydbildet ville vi få frem både det svevende spekteret parallelt med det mer jordnære pop-elementet. Det første jeg tenker på er instrumenteringen, som hovedsakelig består av synther, både blomstrende arpeggioer og mektige pads, orgel-bass, strykekvartet, el-gitar og vokal.

Hvordan har det siste året vært for dere?

Albertine: Det siste året har vært veldig inspirerende og lærerikt. I sommer spilte vi inn musikkvideo rett før både Rubin og jeg dro til Sverige og så Berlin, hvor vi jobbet med låtene våre med forskjellige produsenter. Jeg spilte også i TV-serien BLANK, som både kom ut på NRK og hadde innspilling i fjor høst.

Hvem er Sofie Albertine og Kristoffer Robin, hva er deres musikalske bakgrunn og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Rubin: Akkurat nå er jeg på siste året av en musikkbachelor her i Oslo. Jeg har hatt piano/sangundervisning fra barndommen av, og holdt på med gitar og band fra jeg var 11 år. Når jeg ikke jobber med musikk så elsker jeg å skate, stå på snowboard eller finne på noe annet gøy med vennene mine.

Albertine: Jeg begynte med musikalteater da jeg var 5 år, og kommer fra en musikalsk familie, så jeg begynte å lage mine egne låter og skrive for andre musikere tidlig. Utenom musikken er jeg også danser og skuespiller, og så elsker jeg yoga og meditasjon. Jeg har også studert film i et par år i Oslo.

Rubin, du har bakgrunn som indierocker i bandet Iffy Orbit. Kan du fortelle litt om det?

Absolutt. Iffy Orbit var hovedplattformen min for å uttrykke meg kunstnerisk, både i studio og på scenen i 6 år. Denne tiden var preget av mye jamming i bandrommet, skriving av sanger, jobbing i studio i usedvanlig lange økter, og mye annet tull.

Albertine, du er kjent som skuespiller fra Netflix-dansefilmen «Battle» og så har du en av hovedrollene i NRKs dramaserie «Blank». Kan du fortelle litt om dette, og hvordan du har fått disse mulighetene?

Både «Battle» og «Blank» har vært veldig viktige og givende produksjoner for meg. Begge rollene jeg spiller har jeg fått gjennom å jobbe veldig mye og lenge, men også gjennom og genuint elske alt ved den verdenen. Jeg har spilt skuespill i snart 16 år nå, både teater og film, og som 13-åring begynte jeg å pendle inn til Oslo for å gå på auditions og freelance. Det å tolke karakterer og skape deres univers er en så intens og unik prosess som alltid har føltes veldig naturlig for meg. Jeg kjenner igjen mye av den samme intensiteten og lidenskapen gjennom musikken, og ønsker å kombinere og utforske begge uttrykkene gjennom alt fra musikkvideoer til gigs.

Det blir også sluppet en musikkvideo til låten om ikke så lenge, og som er regissert og produsert av Albertine. Kan dere fortelle litt om musikkvideoen og prosessen rundt den?

Det visuelle er nesten like viktig for oss som musikken, og i musikkvideoen møter vi forskjellige karakterer vi spiller i ulike tidsepoker som står ovenfor de samme utfordringene som tematikken i låten reflekterer (kjærlighet, tidligere liv, ego og sjel). De talentfulle filmfotografene Tobias Malcolm og Petter Grindahl har fanget flotte og følsomme øyeblikk på mange forskjellige locations. Vi har også fått hjelp underveis av talentfulle venner som også er unge filmskapere, og som vi er evig takknemlige for: Mirjam Thorkelsdottir på co-regi, Kenneth Hoang Larsen på idètutvikling og ikke minst Virtue Clan`s fantastiske tolkninger i etterarbeid og visuals.

Har dere noen musikalske inspirasjonskilder til låten?

Albertine: I dette prosjektet har vi gått helt til grunnbasen, og vi har også latt oss inspirere masse av lyd. Vann, vind, ild, og mye binaural beats i forskjellige frekvenser.

Rubin: Ja, norsk natur og åpne sletter har faktisk vært en stor inspirasjon til låten og soundet vårt. For meg føles det ut som om vi ubevisst henter mye inspirasjon fra nasjonalromantikken, og vever det tonale språket om til noe mer futuristisk på et vis.

Sjanger

Norsk på Norsk

Det finnes utrolig mye bra norsk på norsk! Her har du et lite utdrag vi har satt sammen for deg.

Les mer

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden og hvorfor?

Ja, det er helt sant. Vi har latt oss inspirere mye av Gabrielle den siste tiden både lyrisk og musikalsk, da det er så mye dybde og sjel i alt hun formidler. Det siste albumet til Pen Gutt har vi også lyttet mye på.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

Albertine: Det skjer jo morsomme og spesielle ting hele tiden, men vi syntes jo det var gøy å bli lagt til i New music friday på Spotify.Vi opplever mye synkronisiteter hele tiden som har vært en veldig stor del av denne intense reisen. De siste årene har eg syntes det mest spesielle og rørende har vært å kunne observere hverandre fra mange synspunkter over tid og se utviklingen til hverandre både kreativt og personlig.

Rubin: Det mest spennende må ha vært å reise til Berlin og gjøre sessions i sommer.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Albertine: Gabrielle eller …. Rubin: Grieg lett! Fordi musikken hans rører meg.

Hvilket sted/scene i Norge drømmer dere om å spille på?

Rubin: Hadde faktisk en skikkelig mektig konsertopplevelse på Over Oslo, Grefsenkollen i sommer, så der hadde det vært nice å spille.

Kan dere nevne et stk. guilty pleasure eller kun en pleasure?

Vi unner oss det meste av pleasures uten å føle oss guilty egentlig.

Hvilke planer har dere videre i 2020?

Vi jobber med en EP nå, parallellt med å fullføre vår neste single, så frem mot våren nå kommer vi til å være mest i studio. Etter hvert kommer vi nok også til å begynne å planlegge litt live-setup og å spille litt med forskjellige musikere for å forme et uttrykk live også.

Se Også

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse
Intervju

Albumaktuelle Hanne Tveter med internasjonalt unikt samarbeid i verdensklasse

[et_pb_section][et_pb_row][et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text] Hanne Tveter er aktuell med det særegne albumet «HULDRA», hvor hun har fått med seg et stjernelag av jazz- og flamencoartister til å utforske [...]

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album
Intervju

Anette Askvik gir oss sjelefred med et av årets fineste album

Nylig ga Anette Askvik ut «Lyden av Snø» som er et album om håp i en tid hvor det er lett å miste troen på det [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

[et_pb_section admin_label=»section»] [et_pb_row admin_label=»row»] [et_pb_column type=»4_4″][et_pb_text admin_label=»Text»]Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]