Foto: Shawn Arvind

Artisten og TikTok-stjernen JOP med fresh låt om usunn kjærlighet

Del Tweet

Den norsk-nederlandske artisten og låtskriveren JOP sparker i gang det nye året med den nydelige og såre, «Part Time Lover» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

En låt som handler om å ikke føle seg prioritert eller elsket nok i et forhold, og JOP beskriver den slik;

«Den handler om det å være usikker om den andre halvdelen i det hele tatt bryr seg om deg lenger. Et forhold der den ene gir sitt absolutt alt, og får ingenting i retur».

Med sine ektefølte tekster og fløyelsmyke stemme har JOP truffet rett i hjertet med sine tidligere låter, hvor blant annet «What If» gjorde stor suksess på TikTok med over 20 millioner visninger. Han fulgte opp med gitarpop-balladen «FU Darlig», og nå «Part Time Lover» som han har sluppet via Sony Music i Norge og Tyskland.

«Alle sliter med å ikke føle seg god nok, og det å hoppe i noe så stort og skummelt som kjærlighet er i seg selv et veldig svært steg å ta. Så det å ta det steget, gå hånd i hånd med frykt, komme seg over knekken og bli en stormforelsket dedikert kjæreste som ikke får noe i gjengjeld, kan være ekstrem tung ting å gi slipp på» – JOP

De siste årene har JOP brukt tiden på å skape og skrive, og han har blant annet gitt ut låter med Alan Walker, den milliard-streamede produsentduoen Skinny Days og skrevet en låt på albumet til Pentagon som gikk #1 i Korea. Selv om han ikke har sluppet mye egen musikk har han brukt god tid på å utvikle seg, både musikalsk og personlig.

Det har ikke skortet på tilbudene hos Gausdalingen de siste årene. Det unge talentet har jobbet med ingen ringere enn den norske DJ-superstjernen Alan Walker på hans siste album, den platinasertifiserte produsentduoen Skinny Days på «You Don´t Have A Heart» og vært med å skrive «Feelin’ Like» på Pentagon’s #1 album i Korea – og ikke minst signert en global artistavtale med Sony Music Norge og Tyskland. Det er ikke bare millioner av streams som ligger bak navnet JOP, det ligger også titalls millioner av visninger på hans TikTok-profil under navnet @jopwelldone. På veien har han generert over 2.2 millioner likes på videoene hans hvor han jevnt og trutt avslører små snutter fra sitt musikalske univers.

Vi tok en prat med han om blant annet den nye låten, HIFI, om det å være artist i Norge og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Part Time Lover». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen, og litt om lydbildet i den?

Hei, og tusen takk! «Part Time Lover» ble laget i Berlin for typ mellom 3-4 år siden. Det er en god stund ja haha. Den har mine produsenter, som jeg gjør det meste med (Hitimpulse) og Soran Dussaigne (låtskriver) og jeg sittet på lenge, så det er veldig deilig å endelig ha fått den ut. Prosessen gikk egentlig ganske fort, låten ble skrevet ferdig innen dagen var omme, give or take – en uke på å perfeksjonere alt. Produksjonsmessig er låten ganske enkel siden den inneholder bare noen få elementer (gitar, drums og pads). Derimot så er «enkelt» ikke alltid så lett å få til, men vi fant «the pocket» ganske fort.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Det jeg ønsker å formidle gjennom låten er det å ikke føle seg prioritert eller nok elsket i et forhold. Det å være usikker på om den andre halvdelen i det hele tatt bryr seg om deg lenger. Et forhold hvor den ene gir absolutt alt og får ingenting i retur. Alle sliter med å ikke føle seg god nok, og det å hoppe i noe så stort og skummelt som kjærlighet er i seg selv et veldig svært steg å ta. Så det å ta det steget, gå hånd i hånd med frykt, komme seg over knekken og bli en stormforelsket dedikert kjæreste som ikke får noe i gjengjeld, kan være en ekstrem tung ting å gi slipp på.

Hva føler du er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg føler det spesielle med min musikk er at jeg har et veldig godt øre for solide unike melodier og at musikken og teksten min skal være «fresh». Jeg er veldig opptatt av at alt skal høres fonetisk digg ut i øret til lytteren. Alt skal bare falle perfekt på plass som et puslespill. Pluss at alt som jeg skriver kan hvem som helst resonnere til.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Familien min er absolutt ikke musikalske, men de er veldig glade i musikk. Derfor har jeg fra veldig ung alder alltid vært rundt musikk. Det begynte med at pappa alltid brente CDer til meg som vi spilte i bilen. Senere begynte jeg å danse og synge til musikken vi hørte på. Så i en alder av 4-5 år kjøpte mamma en akustisk gitar på et loppemarked. Jeg bestemte meg for å sette meg ned på gaten og spille og synge. Det endte med at jeg tjente tilbake hele summen som mamma hadde kjøpt gitaren for. Jeg pleide også å dra ut alle pottene og pannen fra kjøkkenet og spille på de som trommer. Det var nok da min interesse for musikk begynte.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er definitivt noe for meg selv haha. Jeg ville beskrevet meg selv som en høy energisk glad bombe med swag. På fritiden så liker jeg å holde meg aktiv med sport. På sommeren elsker jeg å spille basketball og fotball, og om vinteren slenger jeg frem «twintipsa» og «shredder» bakken på Hafjell, eller står på skøyter og spiller ishockey. I tillegg til dette så liker jeg å være sammen med venner.

Vi samarbeider med HiFi Klubben, og hos dem handler alt om god lyd. God lyd vet vi at også betyr mye for mange artister. Kan du si noe om hva du mener er god lyd og hvilket produkt i HiFi Klubben komplette lyd-sortiment du mener vil kunne ta deg nærmere lyden du nettopp beskrev?

Jeg bruker egentlig Sennheiser HD 280 Headsett til miksing, men HIFI Klubben har Sennheiser HD 560S headsett som fungerer nesten bedre om du vil ha bedre miks-kvalitet.

Hvilke tanker har du rundt det å være artist og musiker i Norge i dag, si litt om den evnt. «tøffe veien» det ofte er og hvordan det har vært for deg?

Det å være artist i Norge i dag er egentlig veldig bra. Man kan stort sett gjøre det meste så lenge man jobber hardt og bra. Produktet man setter ut i verden må selvfølgelig resonnere med andre for at det skal funke, og i hvert fall nå som TikTok finnes er det nesten enda lettere å klare seg. Nå mener jeg ikke at musikkverden er den letteste veien å gå. Det er ekstremt vanskelig, man får veldig mange «nei» gjennom prosessen, og noen få «ja». Det viktigste er å bare holde det gående, og fortsette å ha troen på seg selv og lidenskapen.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist er at jeg har den «internasjonale» sounden til musikken min. Jeg vil også si at selve stemmen og vokalprestasjonen min ligger på et veldig høyt nivå, noe som ikke mange andre 22-årige mannlige vokalister ligger på. Jeg er definitivt en uredd type, musikk-messig i hvert fall. Slanger creeper meg litt ut, haha. Jeg er stort sett aldri redd for å gå for noe fordi jeg har veldig tro på meg selv.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg husker jeg spilte på X-games en gang, og da var det fullt show med allsang og «stage diving». Når noen synger din egen låt så høyt som man kan tilbake – det er den beste følelsen ever.

Hva er det mest spesielle eller sprøeste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Sannsynligvis det å ha en låt med Alan Walker, og ikke minst å bli spurt om å skrive musikk for Justin Bieber.

Hva slags musikk har du vokst opp med og har noe av den musikken vært med deg hele livet?

Jeg har vokst opp med egentlig alt mulig type musikk. Alt fra John Mayer, Frank Sinatra, Boyz II men, Justin Bieber, Chris Brown og Jon Bellion. Jeg hører fortsatt på de eksakt samme artistene nå som det jeg gjorde da jeg var yngre, men selvfølgelig er det masse nytt jeg hører på også. Den gamle musikksmaken min er bare altfor inspirerende for å la den ligge i fortiden.

Hvilke artister inspireres du av musikalsk eller henter du inspirasjon fra?

Det må bli selveste Justin Bieber, Jon Bellion, John Mayer og Poo Bear.

Det er mye bra musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører hovedsakelig på amerikanske, canadiske og britiske artister. Jeg hører en del på John K, Giveon, Justin Bieber, Kid Travis.

Har du en favoritt-matrett i så fall, og hvilken matrett kunne du spist 7 dager i uka?

Jeg elsker lasagne og pasta. Kunne lett spist det 7 dager i uka.

Hvilken film, serie eller bok skulle du helst sett at folk ser og leser?

Alle burde ha sett «Inception», «Interstellar» eller «The Peanut Butter Falcon» i hvert fall en gang i livet deres. «Hatchet» av Gary Paulsen er en veldig lærerik bok å lese.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest og hvorfor?

Jeg drømmer om å spille på O2 Arena i London. Det hadde vært sykt.

Hvis du kunne samarbeidet med en annen norsk musiker, uavhengig av om personen lever eller ei eller er aktiv som musiker i dag, hvem ville du valgt?

Hum usikker, den tanken har allerede gått i oppfyllelse. Jeg har aldri sett opp til en norsk artist, men jeg har hundre prosent digget en håndfull av norske artister, som jeg allerede har jobbet med.

Hvilke andre musikalske planer har du i 2023?

De siste årene har jeg bare vært litt «off the grid» som artist og nesten ikke lagt ut noen ting. Jeg har brukt tiden godt på å skape og skrive på et høyt nivå. Samt så har jeg jobbet litt på meg selv for å gi dere den beste versjonen av meg selv også. Jeg føler musikken ikke kan være på top uten at jeg er det også. Så nå sitter jeg og hele JOP-teamet på en haug med helt crazy låter som vi kommer til å slippe så mye som mulig av utover i 2023.

Se Også

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop
Intervju

The Holy Mountain varsler menneskets undergang med unik, mørk synth-pop

Den norsk-svenske trioen The Holy Mountain følger opp fjorårets album «The Dawns Here Are Quiet» med sin nye, kompromissløse EP «They Are Asleep». EPen tar for [...]

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer
Intervju

Liv Eli tar opp livets dypeste spørsmål som både berører og inspirerer

Liv Eli utforsker livets intrikate kompleksitet i «The Struggle For Peace Of Mind», et album som fletter sammen filmatisk storhet og intime fortellinger i en musikalsk [...]

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm
Intervju

Stian Borgen debuterer med et vanvittig fint album som oser av sjarm

Stian Borgen fra Kløfta slapp nylig sitt debutalbum «Kites» som oser av lekenhet og sjarm med et nydelig melankolsk, men også sårt drag over seg. Det [...]

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum
Intervju

Greta Baker synger for livet på sitt debutalbum

Greta Baker fra Sandnes i Rogaland er en artist hvis musikalske reise er like inspirerende som hennes låter, og nylig slapp hun et sterkt og gripende [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]