Nylig slapp Nordicana-duoen We Met In June sin nye single «Us Against The World» – en fengende og drømmende kjærlighetslåt som tar deg rett inn i deres solfylte univers.
Dette skjer samtidig som bandet er nominert til Luttprisen i kategorien «Årets gjennombrudd» og skal opptre på prisutdelingen 1. mars.
Duoen, bestående av Sara Rose Zadig og Gjest Ingeson Kvåle, har på kort tid gjort seg bemerket på den norske musikkscenen. Med Drømmestipendet, Talent Norges prestisjeprogram, flere NRK P1-listinger og kritikerrost debutalbum i bagasjen, er de i ferd med å erobre verden med sin varme og energiske musikk.
Singelen «Us Against The World» er inspirert av turnélivet – følelsen av å være alene sammen, på vei mot nye eventyr. Låten har et mer svevende og energisk lydbilde, og duoen har denne gangen fått med seg selveste Marc Daniel Nelson, Grammy-nominert lydmester kjent for samarbeid med Fleetwood Mac, Jason Mraz og Joni Mitchell.
«Det føles nesten uvirkelig at en som har jobbet med så store navn ville jobbe med oss», sier Gjest.
Vi tok en prat med denne talentfulle duoen om blant annet singelen, nominasjonen og nytt album på gang.
Hva var deres aller første reaksjon da dere fikk vite at dere var nominert til Luttprisen i kategorien «Årets gjennombrudd?
Overrasket! Musikkatalogen fra Sogn og Fjordane er stor og det er så vanvittig mange flinke artister derfra. Så det er veldig stas å være blant de nominerte for «Årets gjennombrudd»!
Luttprisen har løftet frem flere kjente artister tidligere. Føler dere at denne nominasjonen markerer et før og etter i karrieren deres?
Det er veldig stas å bli nominert. På samme tid har Luttprisen vært veldig inkluderende helt siden vi startet dette artistprosjektet tilbake i 2022. Allerede vårt første år som artister fikk vi opptre på en av scenene til Lutt – og det var uten å ha gitt ut noe musikk. Så vi føler oss veldig takknemlige for å vokse opp i musikk-fylket Sogn og Fjordane. Her føler vi oss sett og anerkjent. Det gir et enormt motivasjonsløft i en ellers tøff musikkbransje.
Dere skal opptre på prisutdelingen den 1. mars. Hvilke forventninger har dere til denne kvelden?
Først og fremst blir det veldig gøy! Prisutdelingen skal i tillegg være på hjemstedet til Sara, Dale i Sunnfjord. Så det å få opptre og være nominert til pris på hjemmebane blir ekstra spesielt. Det er alltid veldig kjekt å samle musikere i Sogn og Fjordane til en festhelg under Luttprisen. Det er mye spennende og interessant å få med seg under fagdagen av seminarer og kurs, og så er det kjekt å treffe folk igjen.
Fredag 31. januar slapp dere den stemningsfulle låten «Us Against The World». Kan dere ta oss med tilbake til det øyeblikket som inspirerte låten. Hva følte dere da dere skrev den?
Teksten er inspirert av et øyeblikk da vi satt i campervanen vår etter en spillejobb. Det var sent på sommeren, men varmt, solen hadde gått ned og regnet hadde begynt å tromme mot frontruten. Det var bare oss to, alene på vei mot neste spillested. Vi fikk en herlig følelse av å bare være oss to, langt hjemmefra og på vei mot nye eventyr.

Dere beskriver låten som en kjærlighetserklæring med et energisk og svevende lydbilde. Hvordan fant dere den perfekte balansen mellom intimitet og storhet i musikken?
Det meste av musikken vi skriver kommer fra våre egne personlige følelsesliv. Vi opplevde at jo mer personlige vi var i tekstene jo mer intime ble låtene. Vi er veldig glade i å lage store lydbilder i produksjonene våre, som luftige og svevende vokalarrangement sammen med fargerike strengeinstrument. Vi skriver låtene våre i et akustisk format, og gjerne med hver vår kassegitar og penn og papir som gjør at de blir ganske intime og nedpå, og det er kjekt å ta med låten til bandet og i studio for å se hva som skjer.
Dere har fått med den Grammy-nominerte lydmesteren og produsenten Marc Daniel Nelson på låten. Hvordan kom det samarbeidet til og hvordan var det å jobbe med en produsent og lydmester på det nivået?
Gjest har vært fan av Marc og miksingen hans en god stund og sett mye på produksjons- og miksetips som han deler på YouTube. Så sendte vi en mail med musikken vår og spørsmål om han kunne tenke seg å jobbe med oss. Vi fikk fort et positivt svar tilbake fra manageren og etter hvert også fra Marc. Superhyggelig fyr. Vi hadde virkelig ingen forhåpninger, så vi ble veldig overrasket da han sa ja. Det er veldig stas at han tar seg tiden til å jobbe med oss når han kan jobbe med nesten hvem som helst.
Hvis «Us Against The World» var lydsporet til en film, hvilken type historie ville det vært? En episk roadtrip, en intens kjærlighetshistorie, eller kanskje en indie-film om å følge drømmene sine?
Kult spørsmål! I låten skildrer vi å være et kjærestepar ute på landeveien, som kjører inn i natten. Romantikk og roadtrip: Regn på frontruten, stjerner på himmelen, lys som passerer og eventyrlige fjell rundt oss. Og så handler låten om å satse høyt på både drømmen og kjærligheten og at det kjennes rett og meningsfylt ut. Så «Us Against The World» hadde nok passet alle de tre alternativene.
Dere både skriver, reiser og opptrer sammen som et par. Hvordan påvirker kjærligheten mellom dere musikken – og er det noen utfordringer med å kombinere jobb og romantikk?
Musikk er på mange måter kjærlighetsspråket vårt. Det er det vi holder på med, men vi har vært nødt til å sette grenser da det fort kan bli altoppslukende. Noen ganger må vi slutte å snakke jobb og legge fra oss mobilen. På samme tid så vil vi si at det er en fordel. Det er fint å skape musikk med noen som kjenner deg fordi låtskriving er sårbart og nært. Med en gang noen av oss har en idé, tenker vi i samme bane. Det blir jo selvsagt også noen heftige diskusjoner, men det ordner seg alltid.
Musikken deres har røtter både i Norge og USA (Nordicana). Hvordan smelter disse kulturene sammen i låtene deres, hvordan har dere jobbet for å skape deres egen unike sound og hva ønsker dere at folk skal føle når de hører musikken deres?
Vi brukte en god stund på å finne det rette uttrykket. Vi var faktisk kjærester i to år før vi startet å skrive låter sammen. Vi pleier å si at i musikken vår møter Sara sin lidenskap for 70-talls singer-songwriter og folkpop med Gjest sin interesse for country og americana. I tillegg så liker vi å blande det akustiske og nære med for eksempel fargerike synther og drivende trommer. Noe av det beste vi vet med musikk er når vi selv opplever å bli tatt med på en reise av artisten – når vi havner i en boble med bare oss og den som synger eller spiller. Det er det vi ønsker å oppnå med vår musikk også. Vi er jo veldig inspirert av amerikansk musikk, men det blir jo helt klart farget av våre norske omgivelser og kulturen her.
Det nye albumet er på vei – hva kan vi forvente og er det noen musikalske overraskelser eller helt nye retninger?
Uttrykket er fremdeles det sommerlige og akustiskbaserte «We Met In June», men kanskje i en enda mer fargerik og energisk drakt. Vi er mindre redde for å skille oss ut og gjøre det vi vil med låtene våre, så det kan fort komme noen overraskelser på det nye albumet ja.
Dere har allerede oppnådd mye med Drømmestipendet, Talent Norge og nå nominasjon til Luttprisen. Hva har vært det mest surrealistiske øyeblikket i karrieren deres så langt?
Det må kanskje være da vi spilte inn trommer og bass på de første låtene til debutalbumet vårt tilbake i 2022. Vi spurte to av de dyktigste vi vet om på instrumentene sine i Norge; trommis Thomas Gallatin (Darling West, Sigvart Dagsland, Morten Abel) og bassist Bjørn Holm (Bjørn Eidsvåg) om å spille på låtene våre. De sa overraskende nok ja og vi møtte de i Phatcat studio utenfor Moss og spilte inn. Den opplevelsen i studio med dem og det at Marc Daniel Nelson sa ja til å være med på prosjektet er to kjekke ting å se tilbake på. Det å få samarbeide med musikere som du selv ser opp til er veldig, veldig stort og vi er veldig takknemlige for det.
Mange drømmer om å leve av musikk, men få tør å satse fullt ut. Hva er deres beste råd til andre artister som står ved startstreken og lurer på om de skal ta steget?
Vårt råd er å gjøre det! Vær litt ‘skamløs’ og spør andre om råd og samarbeid. De fleste i musikkbransjen er veldig hyggelige og det verste som kan skje er at du får et «nei». Send den meldingen eller eposten er vår anbefaling. Musikkmiljøet i Norge er mindre enn man tror og veldig mange er ofte bare en telefonsamtale unna.