Miel y Sal

Miel y Sal

Diego Amador, Hanne Tveter

Beskrivelse

Jazz-fusion vokalisten Hanne Tveter presenterer «Miel & Sal», en spansk alegría, som er hennes tredje duett med flamenco artisten Diego Amador.

«Miel & Sal» er Hannes bidrag til å fylle det norske høstmørket med varme toner og lys fra Spania. Låten er en kjærlighetssang i flamenco-stilen por alegrías, i velkjent fusjon med Hannes jazz. «Miel & Sal» er laget sammen med spanske Diego Amador, og er deres tredje foreløpig siste duettsingel spilt inn i Sevilla i år.

«Miel y Sal», en ingen vanlig romantisk låt, men omhandler kjærlighet som et universelt konsept, og er en møteplass for to artister som brenner for musikk. Det er en «glad-sang» som tross en underfundig tekst er full av positive vibb’er, perfekt for å lyse opp i mørke kvelder,

Hanne Tveter har vært gjennom en omfattende musikalsk reise sammen med flamenco musikeren Diego Amador helt siden de ble kjent rett før pandemien i 2020. Resultatet er en fantastisk, inspirerende fusjon av musikk og kulturer, og tre nye låter utgitt i 2022. Etter lanseringen av «Eg Veit i Himmerik ei Borg» i juni og «Hvite Hestens Vuggesang» i september, ønsker Hanne å vise sin aller mest personlige side, og fra hjerte deler hun sin favoritt stil, den som fanger inn denne følelsen av lykkelig kribling i huden.

Tekstene til «Miel & Sal» er skrevet av Carlos Lencero, en spansk romanforfatter og poet som har skrevet tekstene til en rekke kjente flamencogrupper. «Miel & Sal» betyr «Honning & Salt», og skildrer havet som møter elven ved den varme byen Sevilla, og de hemmelige følelsene han har for en helt spesiell person. Poesien i «Miel & Sal» smelter sammen med flamenco-«duenden» til Diego Amador, som har komponert musikken i umiskjennelig flamencojazz-harmoni og tilpasset den Hannes stemmeregister.

Tekstene snakker også om kontraster, kanter og magi. I den kreative prosessen har Hanne godt veiledet av Diego gjort sangen til sin, og fylt den med sin egen historie: «Hvis jeg måtte velge en flamencostil til å beskrive meg selv, ville jeg kalt den alegrí-jazz», sier hun.

Kjærlighet er et godt innarbeidet tema i flamenco- sjangeren, men i denne sangen handler den om en forbudt kjærlighet som opptrer så intenst at den invaderer alt og tar over selve vesenet.

«Sangen tar meg tilbake til stemningen og varmen i luften, når man går langs Guadalquivir elven og over Triana broen, til disse hete sommernettene i Sevilla» forteller Hanne.

«Miel & Sal er kanskje den mest inderlige sangen jeg har laget» sier hun. «Den er en reise tilbake til begynnelsen, da jeg var på flamencobiennalen i Sevilla og hørte «Miel & Sal» for første gang, på Diego Amadors Latin Grammy nominerte album «Rio de los Canasteros». Fra det øyeblikket var hun fast bestemt på å synge med Diego, på ett eller annet tidspunkt.

Innspillingen av musikkvideoen til «Miel & Sal» er gjort i Sevilla og San Lucar de Barrameda, der Hanne ønsket å komme inn under huden til tekstforfatteren Carlos Lencero, og vise den lokale naturen og arkitekturen.

Hanne Tveter skal holde én eksklusiv konsert den 19. desember i Madrid, sammen med flere store musikere fra flamenco- og jazzscenen. På denne konserten får du høre repertoar fra hennes to tidligere album fra Spania og en smakebit av albumet som utgis i 2023.

Du liker kanskje også