Foto: Peter Bruteig

TRXD og Sandra Lyng med energibombe om elektrisk tiltrekning

Del Tweet

Hva får du når låtskriver og produsent TRXD teamer opp med «hele Norges» Sandra Lyng?

Den blide og sjarmerende artisten, vokalisten, artist, låtskriveren, foredragsholderen og forfatteren som også er talskvinne for blant annet mental helse og spiseforstyrrelser. Blir det dypt? Blir det alvorlig? Blir det hjerteskjærende? Nix. Det blir god stemning og en banger av en festlåt, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

«In My Room er i veldig stor grad inspirert av festene vi ikke er på. Det blir litt sånn alt var så mye bedre før-stemning i studio når vi innser at det er et helt år siden vi slo oss løs på dansegulvet sist.» forklarer David Atarodiyan og fortsetter «Låten er en slags hyllest til de – til dels ulovlige – Oslo-klubbene jeg snek meg inn på for å danse hele natten da jeg var tenåring. Det var der jeg opplevde musikken som inspirerte meg til å begynne å remikse, produsere og etter hvert også skrive musikk.»

TRXD har en drøss spennende samarbeid på samvittigheten, og selv om mye gjøres online nå så er det meste skrevet, eller skrevet og produsert, i studioet på Rodeløkka i Oslo.

«Her har blant annet Turab og HAYES vært mye, når det har vært lov, og jeg har satt utrolig stor pris på å få jobbe med unge talenter som L.U:N.A, Icy Arn, Charlotte Qvale og Sofiloud. Jeg er heldig som har kunnet fortsette å gå på jobben nesten som normalt sånn at det faktisk har vært en jevn strøm med utgivelser selv det siste året», avslutter han.

Nå har han altså fått med seg ikonet Sandra Lyng på «In My Room», en energibombe av en låt om elektrisk tiltrekning.

«Det gledes å være tilbake i dance og EDM-verdenen, og da med en av de fineste og dyktigste fyrene i bransjen. Alt jeg håper på er at vi snart kan få spilt denne for publikum!» sier Sandra.

«In My Room» er en gave til deg som savner klubben eller dansegulvet, men som danser hjemme på stuegulvet, ute i parken eller inne på rommet mens du venter på en ny vår.

Vi tok en prat med TRXD om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den fengende låten «In My Room» feat. Sandra Lyng. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, samarbeidet med Sandra Lyng og hva den handler om?

Tusen takk for det! Låten startet med at den gode kompisen min Christian Sol kom innom studio en dag med en liten idé som han hadde jobbet med. Jeg elsket det lille snippet han hadde laget og vi produserte faktisk hele instrumentalen på 4-5 timer. Vi digget det vi hadde og sendte det videre til Rasmus Budny og Kristin Carpenter i Sverige for å se om de fikk noe bra tekst og melodi som de kunne legge over låten – de sendte tilbake gull. Låten ble liggende på harddisken i over 1 år mens vi lette etter den perfekte personen som kunne synge på den. Jeg spoler frem til oktober 2020 og Sandra Lyng ringer på mobilen. Hun vil tilbake i studio og lage partymusikk og ville gjerne jobbe med meg. Da hun kom i studio måtte jeg bare vise henne en låt, og det var grov-ideen til «In My Room» og Sandra elsket den og ville gjerne være med på den. En uke senere spilte vi inn låten og jeg produserte den helt ferdig – g nå er vi her i dag.

Låten handler om den gode følelsen man har når man har den riktige personen på soverommet og når det sier boom boom boom.

Hvilke tanker har du gjort deg rundt lydbildet av denne låten?

Har lekt med å bruke ulike house-elementer. Det digitale pianoet og den elektroniske bassen er bevisste valg jeg har brukt for å oppnå det soundet. I tillegg må jeg alltid bruke litt 909 trommemaskin trommelyder fordi det treffer meg alltid rett i hjertet og gir den gode house viben.

Hva er det spesielle i TRXD sitt musikalske univers?

Good vibes! Målet mitt med TRXD er å alltid gi en god følelse og glemme kjipe ting i livet ditt – bare danse og ha det fint.

Hva slags utstyr foretrekker du å bruke til å produsere, og hvilken VST (instrument eller effekt) vil du beskrive som essensiell i dine produksjoner?

Jeg har produsert musikk i Ableton en del år nå og elsker hvordan man kan prosessere lydfiler inne i programmet. Så jeg pleier ofte å ødelegge, strekke ut, pitcte og leke rundt med lydfiler som gir lyder man nesten aldri kan oppnå med synther. Equalizerer (EQ) er jo kanskje en av de redskapene jeg bruker mest og for meg er det én EQ over alle EQer og det er Fabfilter Pro-Q 3. En av mine «all time favorittplugins» er faktisk en gratis plugin som heter Camel Crusher. Den er helt nydelig på trommer og jeg pleier så og si alltid å slenge det på trommegruppen som gir den punchen jeg vil ha.

Hvordan var din egen reise inn i elektronikaens magiske verden? Hva var utløsende for at det gikk fra interesse til egne produksjoner?

Jeg gikk ofte på undergrunns-klubber da jeg var yngre i Oslo. De fleste pleide å dra på utesteder mens jeg dro til forlatte steder og danset der – kjærligheten for elektronisk musikk ble skapt da. En gang dro jeg til en kompis som nettopp hadde kjøpt seg noe produksjonsutstyr. Jeg lekte litt med lydene og det gikk veldig fort før jeg forstod at det var dette jeg ville drive med – jeg ble ganske besatt av å produsere. Jeg sa opp jobben, og bestilte enveis billett til Thailand for å få så mye fritid som mulig til å produsere hver dag – og nå er jeg her.

Hvordan har det siste året vært for TRXD musikalsk sett?

Det har vært et veldig rart år for de fleste, men jeg har hatt utrolig mye tid i studio som har gjort at jeg har kunne leke og utforske mange nye produksjonssider ved meg selv. Jeg har produsert for en del andre artister samtidig med at jeg har startet et nytt sideprosjekt. Det er litt «back to the roots» – et mørkt klubbmusikk-prosjekt som heter AM1R. Det vil komme masse ny musikk fra det prosjektet fremover.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil nok si at jeg er ganske streit for tiden. Har blitt gammel vet du, hehe. Jeg elsker å kokkelere på kjøkkenet, slå ut sofaen med dama og se en film. Har startet med å dyrke urter, og det er jo gøy. Det er ikke så mye spennende som skjer på fritiden, men jeg er ganske happy med det fordi det skjer jo så mye på jobb.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Vanskelig spørsmål. Er så mange at det blir litt umulig å svare på. Jeg får produksjonsinspirasjon fra så mange folk, men en som kanskje alltid inspirerer meg er Diplo med alle de nye prosjektene han starter – han gjør alltid noe nytt og det høres alltid bra ut.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Word! Sykt mye bra norsk musikk, og det ser ikke ut som det kommer til å stoppe heller. Jeg elsker alt SKAAR gjør. Vi startet jo så og si helt samtidig med låten «Wherever You Go», så we go way back. Elsker å se alt det kule som går hennes vei nå. Amanda Delara gjør sykt mye kult nå. Elsker tekstene og flowen hennes på harde trap beats – også seff L.U:N.A, vibedronningen fra Bergen. Sykt mye bra og utrolig fine tekster. Må si Turab også, han er den nye stjernen in the making.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som produsent?

ALT! Setter pris på alt jeg har fått oppleve de 5 årene som jeg har vært her. Fra å spille foran 100 000 på Rådhusplassen, til å reise til Palm Springs i LA for å lage musikk med låtskrivere fra hele verden til å bli intervjuet av folk. Alt er sprøtt, morsomt og spesielt.

Du har satt sammen en 20+5 spilleliste til oss. Hvordan har det vært, har du hatt et bestemt fokus vedr. utvelgelsen av låtene som du ønsket å ha med i listen, og har du møtt på noen «utfordringer» underveis?

Først tenkte jeg oj, 20 norske låter, det var mange, men ble overrasket over hvor fort og lett det gikk. Skulle helst hatt 30 merker jeg. Nivået på norsk musikk har blitt så utrolig høyt og det er så utrolig mye kvalitetsmusikk som kommer ut at det er egentlig veldig mye norsk musikk jeg hører på – mer enn jeg hadde trodd. Jeg har lagt inn låter som virkelig har truffet meg og hatt en påvirkning på meg.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

På den første konserten TRXD hadde så spilte vi på en full klubb i Kristiansand, og da spilte vi faktisk med laptop på scenen. En jente kavet seg opp til DJ boothen for å spørre om vi kunne spille en låt, og jeg svarte at jeg ikke hadde låten i settet så vi kunne ikke spille den. Det likte hun ikke, så hun lukket dataen og all musikk ble stille i hele klubben. Hun så meg dypt inn i øynene med et smil mens jeg stod og måpte med munnen åpen. Hun ble kastet ut av klubben og musikken fortsatte 10 sekunder senere.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Alf Prøysen! Vi hadde laget noen bangers sammen.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre i 2021?

Det har gått overraskende bra! Fikk publishing-kontrakt med Sony ATV i Tyskland og så har jeg kjøpt leilighet – så voksenlivet startet under corona. Planen er å fortsette med å lage låter til TRXD, produsere musikk for andre artister og lage nye låter til AM1R.

Se Også

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour
Intervju

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour

Nylig slapp Hanne Fjeldstad sitt debutalbum «All good». Den Oslobaserte artisten fra Skien gjør sin kjærlighet til seksti- og syttitallet moderne, med et særegent og velarrangert [...]

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum
Intervju

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum

Vokalist Johanne Kippersund og gitarist Ørnulv Snortheim utgjør Hamar-duoen Paper Crown, og har siden debuten i 2020 invitert lytterne inn i sitt organiske, tidløse og uhøytidelige [...]

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album
Intervju

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album

Fredag 17. mars slapp Moyka den magiske låten «Rear View» hentet fra hennes kommende album, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Det er [...]

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer
Intervju

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer

Klossmajor slapp nylig sin andre fullengder, «Alt jeg ikke har» under et år etter debutalbumet. De har mye på hjertet, både musikalsk og tekstlig, og der [...]

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate
Intervju

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate

10. mars slapp MaVe sitt selvproduserte konseptalbum «Crap I shouldn’t say out loud and shitloads of ballads» som er denne «Ukens album» på NPS Music. En [...]

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt
Intervju

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt

Det er spennende tider for den singleaktuelle Nesodden-artisten Ozias. Nå er han ute med låten «Ser meg selv» via IRMC hvor han har med seg den [...]