Foto: Per Heimly

Supertalentet Angelina Jordan og Forsvarets stabsmusikkorps er ute med album

Del Tweet

I november i fjor gikk Angelina Jordan Astar og Forsvarets stabsmusikkorps i studio sammen, og det resulterte i hennes debutalbum «It´s Magic».

Albumet tar oss gjennom en unik tidsperiode med låter udødeliggjort av legender som Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Bobby Milton, James Brown, Tom Jones, Charles Aznavour, Frank Sinatra, Elvis Presley, Patsy Cline og Andy Williams. Angelina tolker alle sangene på sin egen måte og de er alle spesielt arrangert for hennes dype altstemme og uttrykk. Hun har også skrevet to av låtene selv («Oslo» og «What is Life»), og platen inneholder også tre instrumentale spor. Dirigent/arrangør oberstløytnant Lars Erik Gudim og produsent er Bjørn Morten Kjærnes medvirker også på albumet.

Forsvarets stabsmusikkorps er Norges og Forsvarets største profesjonelle blåseorkester. Korpset ble etablert 01.01.1818 (den gang 2. Brigades musikkorps) og feirer 200 år i 2018.

I forbindelse med plateutgivelsen holder Angelina Jordan og Forsvarets stabsmusikkorps én eksklusiv slippkonsert på Karpedammen Scene på Akershus festning lørdag 16. juni kl 18.00 (innslipp fra kl 17.00).

Angelina Jordan er en stor musikalsk begavelse med sin unike stemme. Etter at hun vant Norske Talenter som 8-åring i 2014 fikk hele verden øynene opp for henne, og sangene fra den vesle jenta med den store stemmen gikk viralt og i dag har videoene hennes på Facebook snart en milliard visninger. Hun synger klassiske jazzlåter og evergreens og har både blitt sammenlignet med Amy Winehouse og Billie Holiday. Siden 2014 har hun deltatt i TV-show i USA, Brasil, Tyskland og i Storbritannia, og holdt konserter både i USA, Brasil, Japan, Tyskland, Singapore og i Sør-Korea. Angelina har stått på scenen med både Melody Gardot og Norah Jones.

I mai 2018 ble det gjort kjent at Angelina Jordan er invitert til å delta på en helt spesiell konsert på 02 Arena i London 27. juni i anledning Quincy Jones’s 85-års dag. Vi tok en prat med Angelina om blant annet det nye albumet, Quincy Jones sin 85-års, Japan og planene videre fremover.

15. juni slapp du albumet «It´s a Magic» sammen med Forsvarets stabsmusikkorps. Kan du fortelle litt om prosessen rundt albumet fra start til utgivelse og litt om samarbeidet med dem?

Ja, det har vært veldig spennende, og samarbeidet med alle de flotte musikerne i Forsvarets stabsmusikkorps har vært en fantastisk god erfaring. Det å få 42 profesjonelle musikere med seg inn i Rainbow studio har vært en minnerik opplevelse. Under innspillingen ble vi nesten som en stor familie. Så godt kjent ble vi at det var vanskelig å forlate studio.

På albumet gjør du dine egne tolkninger av kjente og udødelige klassikere, men du har også bidratt med to egne låter. Kan du fortelle litt om dette og litt om låtskriverprosessen rundt de to låtene?

Den første sangen min skrev jeg for mange år siden. Jeg skriver noe hver dag, for jeg snakker gjennom musikken. Det er lettere enn å prate. «What is Life» er veldig personlig, men jeg tror også mange andre kan kjenne seg igjen i teksten. Jeg forsøker å si det slik: We come, we see, we go. Jeg mener det viktigste er å leve livet, og at folk får en god følelse når de hører på den sangen.

Hvilke låter fra albumet har du et spesielt forhold til?

Det blir selvfølgelig de låtene jeg har skrevet selv «What is Life» og «Oslo». Den siste handler om den store hjemlengselen til Oslo, de gangene jeg har vært på reiser i andre land. Ellers har jeg hatt et nært forhold til alle sangene på albumet, og de har alle rørt meg. Alle fra Billie Holiday til Frank Sinatra. Alle sangene har sin egen sjarm.

Lørdag 16. juni skal du og korpset spille på Karpedammen på Akershus Festning hvor dere skal ha en eksklusiv slippkonsert. Hva kan publikum forvente seg på konserten, og hva gleder du deg mest til denne kvelden?

Jeg håper og tror folk vil like sangene like mye som orkesteret og jeg gjør, og at de får en stor musikkopplevelse. Jeg elsker å få mulighet til å synge under åpen himmel i Oslo, og så håper jeg været blir fint.

Du har for tiden base i Los Angeles. Hva føler du er viktig, og hva gir det deg i din utvikling som artist ved å bo der?

Jeg tror at det er sunt å komme til et nytt miljø og få nye inspirasjoner. Los Angeles er en plass som fungerer som hovedstad for kreative sjeler, og der føler jeg meg hjemme.

Hvordan får du muligheten til å utvikle stemmeregisteret ditt, og hva gjør du for å ta vare på stemmen din?

Dette er et vanskelig spørsmål, men jeg går på en musikkskole der hvor jeg får utvikle stemmen min hos en sangpedagog, og så tar hun vare på meg.

Hvor håper du at du er i din karriere som 20-åring?

Jeg drømmer om å få en stor karriere som sangartist, og kanskje jeg er så heldig at jeg klarer å få flere Grammy-priser. Det er målet.

Av de stedene du har besøkt i verden er det et sted du kunne tenke deg å besøke igjen, og hvorfor?

Det er et vanskelig spørsmål, men hvis jeg skulle plukke ut bare et land, må det bli Japan. Da jeg var i Japan og hadde konsert der fikk jeg en utrolig unik innsikt i hvor eldgammel kultur de har og hvor nydelige fansen min der er – det fikk jeg stor respekt for. Da jeg var der fikk jeg også anledning til å hilse på de som var rammet av jordskjelvet i Fukushima i 2014. Jeg er takknemlig for at jeg får være en artist som har et publikum som er der og støtter meg og heier på meg hele veien.

Du er invitert til å delta på en helt spesiell konsert i anledning Quincy Jones’s 85-årsdag. Kan du fortelle litt om det og hvilke forventninger du har til dette?

Det er stor ære for meg å kunne synge for tidenes største nålevende musikklegende. For meg vil dette bli magisk og noe av det største jeg vil oppleve som artist. Det blir stort å opptre sammen med mange andre artister for å hedre Quincy Jones. Jeg gleder meg masse.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Det er mange gode norske musikere. Jeg liker godt å høre på Sigrids sang «Don`t Kill My Vibe», og det er ikke uten grunn at hun fikk BBC´s pris for beste låt i 2017. Overraskende for mange liker jeg også rap, og da er mine favoritter Karpe. Jeg synes at Ina Wroldsen er en fantastisk artist og låtskriver, og Bjørn Eidsvåg er jo også en kjempeflink sanger og låtskriver.

Har du noen musikalske forbilder og inspirasjonskilder?

Billie Holiday, Dinah Washington, Amy Winehouse og Ella Fitzgerald. Ellers så lytter jeg på Sting og på Pharrel Williams.

Du har mye fans og følgere både på Facebook og YouTube og de kommer ofte med forslag til låter de ønsker at du skal synge. Er det mulig for fansen din å komme med slike forslag?

Nei, jeg vil bestemme selv hvilke sanger jeg ønsker å fremføre. For meg er det også ganske krevende å kunne tolke andre sine sanger for å formidle innholdet i en sang, men det er gøy å få det til.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det var da jeg sang for 40 000 tilskuere i Seoul i Sør-Korea, hvor en del hadde kledd seg ut som meg med blomsterkrans og hvit kjole. Det spesielle er at folk får meg til å bli glad og å bli rørt når jeg synger.

Hvis du skal tilbringe et par timer sammen med noen venner. Hva vil du helst gjøre da?

Da vil jeg gjerne dra på en japansk restaurant og spise verdens beste sushi sammen med dem.

Hvilke musikalske planer har du videre i 2018?

Det skjer spennende ting hele tiden, og det første som skjer etter konserten på Akershus festning er min solokonsert på Kongsberg jazzfestival den 7. juli. Den gleder jeg meg til.

Musikkpanelet

Norsk Jazz

Norsk jazz preges av høy kvalitet og har en høy stjerne også internasjonalt. I denne spillelisten finner du nyheter, klassikere og relativt ukjent jazz du må [...]

Les mer

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]