Foto: Jonathan Vivaas Kise

Stjerneskuddet KRISTIN tolker Timbuktu

Del Tweet

KRISTIN har gjort stor suksess med sine sjarmerende og lavmælte versjoner av hits som «Dra tilbake» av Erik og Kriss og oversettelsen av Usher-låten «U Remind Me». Denne gangen har hun lekt seg med teksten til Timbuktu og laget en 2020-versjon av låten.

«Alle vil til himmelen» er produsert av KRISTINs storebror Dag Holtan-Hartwig kjent fra duoen Skinny Days og ble sluppet på Streamboat Music.

Vi tok en prat med Kristin om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Du har laget en coverversjon av Timbuktus hitlåt, «Alle vil til himmelen» Kan du fortelle litt om prosessen rundt innspillingen av den, og hvorfor du ønsket å covre akkurat denne låten?

Jeg liker veldig godt beaten i Timbuktus «Alla vill till himmelen», men jeg skjønner ikke skånsk, så jeg har aldri fått med meg teksten. Da jeg satte meg ned en kveld i sommer og spilte den på keyboardet mitt fikk jeg lyst til å gjøre den om til min egen. Jeg endret litt på teksten og melodien og innså at det måtte bli min neste coverlåt, og så spilte jeg den inn i studioet til broren min noen dager senere.

Du har hatt suksess med å covre andres låter, og har per nå nærmere 1 million avspillinger på Spotify. Kan du fortelle litt om det?

Det startet med at jeg satt i studentbyen min, Bergen, og følte meg trist og ensom. Da dro jeg frem keyboardet mitt og spilte diverse kjente sanger, blant annet «Dra tilbake» av Erik og Kriss. Syntes det hørtes ganske fint ut, så jeg endret litt på teksten og melodien, og tok det opp på mobilen. Noen måneder senere kom jeg på at broren min ikke hadde gitt meg bursdagsgave, så jeg brukte det som pressmiddel for å få lov til å spille inn «Dra tilbake» i studioet hans. Det startet som en helt lowkey release – jeg hadde ikke engang Instagram-bruker, men så bare ballet det på seg og plutselig hadde sangen min nådd ut til veldig mange.

Februar 2020 slapp du din aller første single. Hvordan vil du oppsummere dette året musikalsk sett så langt?

«Dra tilbake» har åpnet mange dører for meg. Nå kan jeg plutselig drive med musikk på et helt nytt nivå.

Er det en låt som du drømmer om å lage en coverversjon av, i så fall hvilken?

«So Sick» av Ne-Yo er en all time favorite, så den må covres en dag. Er også veldig glad i «Black & Gold» av Sam Sparro.

Hva vil du si er det spesielle i ditt sitt musikalske univers?

At jeg holder det enkelt og ujålete.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg har det veldig gøy når jeg har det gøy, og veldig kjipt når jeg har det kjipt. Jeg har det stort sett veldig gøy når jeg får være med masse mennesker – så corona behandler meg dårlig.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har covret låter for meg selv i alle år, men det har stort sett vært noe jeg har drevet med på egen hånd. Pappa har vært min største og eneste fan.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg er veldig fan av Tove Lo sine sanger. Spesielt albumene «Blue Lips» og «Sunshine Kitty». Digger at det er mørkt og kompromissløst.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg synes det er veldig mye bra norsk hiphop om dagen. Phillip Emilio, Natnael og Isah, for å nevne noen av favorittene. De har alt.

Hva er det sprøeste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

At jeg for første gang er på sosiale medier, og ikke aner hva jeg driver med. Før jeg slapp «Dra tilbake» i februar, hadde jeg ikke Instagram, men da Erik og Kriss tok kontakt med meg og ville gi meg en shoutout, lagde jeg en bruker i farten.

Det viste seg å være en veldig dårlig idé å slippe meg løs på sosiale medier fordi jeg kan ikke de sosiale spillereglene der. Plutselig tok jeg meg selv i å sitte å like flere år gamle bilder på IG-profilene til kjekke gutter jeg delvis kjenner/venner av venner. Trodde det var sånn folk drev med. Jeg er en løs kanon, burde egentlig ikke fått lov til å ha Instagram.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende hvem ville du valgt?

Phillip Emilio! Veldig glad i stemmen og sangene hans.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Her er det en del av å ta av. Jeg har en veldig bipolar musikksmak, og får ofte hangups på ekstremt slitsomme sanger. For eksempel Mr. Saxobeat av Alexandra Stan. Blir aldri lei.

Her kommer en liten utfordring hvor du må bevege deg et godt stykke unna din egen sjanger. Kan du nevne 3 «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, pop, folk, jazz, soul/R&B eller klassisk/opera?

  • Klubbkamel – Kamelen (hiphop)
  • Inspector Norse – Todd Terje (EDM)
  • Vi kommer aldrig att do – Bo Kaspers Orkester (jazz)

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å blant annet holde konserter osv. Hvordan berører dette deg personlig, og hva gjør du for å få dagene til å gå?

Corona har satt livet mitt på pause, noe som gir meg mulighet til å kave rundt i mitt eget mørke hode. Det kommer det ikke så mye godt ut av, utenom en og annen ny sang. Så ikke ta imot corona-tips fra meg.

Sjanger

Norsk på Norsk

Det finnes utrolig mye bra norsk på norsk! Her har du et lite utdrag vi har satt sammen for deg.

Les mer

Hvilke planer har du videre i 2020?

Når det gjelder musikk, så er planen å gi ut egenskrevne låter fra nå av. Neste release blir noe jeg har laget fra scratch. Jeg kommer til å fortsette å synge på norsk, og jeg kommer til å fortsette å holde det mørkt – men gjerne litt up-beat.

Se Også

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall
Intervju

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall

To legender uten penger, Tommy Tee og Ken Ring har teamet opp med Unge T for å tjene opp litt ny «Valuta». Den lovende rapperen Unge [...]

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»
Intervju

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»

Seks år etter forrige album er landets favoritt-onkel og hans fjerne slektninger tilbake med en høyst nødvendig dose energisk hverdagsrealisme. OnklP & De Fjerne Slektningene er [...]

Henrik Høven er ute med ny og catchy single
Intervju

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre [...]

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album
Intervju

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album

Rikke Normann slapp nylig sitt femte album, «the art of letting go» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sitt nye album tar hun [...]

Sigmund Groven har 75 års jubileum som feires med albumet «In Concert»
Intervju

Sigmund Groven har 75 års jubileum som feires med albumet «In Concert»

Munnspillets mester, Sigmund Groven fylte nylig 75 år, og i den anledning har han sluppet en flott samling av innspillinger som aldri tidligere har blitt utgitt [...]

INGEBORG gir oss hjertebank på ny single
Intervju

INGEBORG gir oss hjertebank på ny single

21 år gamle INGEBORG fra Sarpsborg har tatt sin plass i rekken av norske stjerneskudd som er på vei inn i rampelyset med høy hastighet. I [...]