Foto: Pernille Sommer

SJUR er klar til å følge opp suksessen med sin nye single

Del Tweet

Den bergensbaserte DJen og produsenten SJUR har posisjonert seg selv som en av de mest spennende nykommerne fra Norge. Fra å ha startet som DJ i Bergen i 2009 har SJUR gått fra å gjøre lokale klubbjobber, til å gi ut sine første remixer på Soundcloud i 2014 og senere gi ut offisielle remixer for blant annet Pitbull, Seeb og James Arthur.

Etter å ha vunnet prisen for «Årets up-and-coming artist» under NRJ Music Awards i 2015, fått oppmerksomhet på Billboard.com og ha vært #1 på HypeM-listene seks ganger, ga SJUR ut sin første single gjennon Sony Music sent i 2016. ”Let Me Love You”, som er en cover av Mario sin hit fra 2004, har siden release fått over 46 millioner streams og ligget på topplistene på Spotify i både Sverige, Danmark og Nederland. Låten har også fått oppmerksomhet i liveshowene til tungtvektere som Kygo, Sam Feldt og Matoma.

Nå er SJUR klar til å følge opp suksessen og er ute med singlen, ”What Do I Do” som er denne ”Ukens single” på NPS Music.

”What Do I Do” is a track to suit both relaxed listening at home and late night parties at the club. Whatever you are doing, this track will fit right in. One of the most important things for me to drive the production forward is strong lyrics and vocals, and ”What Do I Do” got me hooked right away. To me this track is the perfect debut single and summer track.” – SJUR

Vi tok en prat med SJUR om blant annet debutsinglen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy debutsinglen din ”What Do I Do”. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det! Det er utrolig deilig endelig å slippe min første single. Prosessen startet ved at manageren min sendte over noen vokaler og ”What Do I Do” fikk meg hooked med en gang. Jeg startet produksjonen og fullførte låten uken etter. Hele prosessen gikk ganske fort i grunn.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Siste året har vært veldig spennende. Mine første offisielle utgivelser har skjedd de siste 12 månedene. Det har jo generert flere opptredener og åpnet dører innen musikken. Nå på lørdag fikk jeg for eksempel muligheten til å spille på hovedscenen til Palmesus.

Du er kjent for bl.a. å lage remixer av andre kjente låter fra bl.a. Justin Timberlake og ikke minst din remix av Mario sin hitlåt ”Le Me Love You” fra 2004 som i skrivende stund har over 46,5 millioner avspillinger på Spotify. Er det noen låter fra andre artister du kunne tenke deg å remixe (nye eller eldre låter)?

Har faktisk startet å remixe Will Smith et par ganger, men det har rett og slett ikke blitt noe av. Kunne gjerne remixet en Astrid S låt.

Hvordan startet det hele for deg med musikk og hva er din musikalske bakgrunn?

Det startet med at min far var DJ på 90-tallet. Jeg satt gjerne time etter time og hørte gjennom de nye CD’ene hans som kom i posten. Etter det har musikk alltid vært en greie for meg. Jeg startet som trommeslager på barneskolen og så gikk det over til DJ’ing når jeg gikk ut av videregående. Ellers er det meste av musikalske egenskaper selvlært gjennom YouTube og andre tutorials på nettet.

Hvem er Sjur og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er 26 år, opprinnelig fra Gloppen og nå bosatt i Bergen. Studert dataingeniør og har jobbet som dette siden 2013. Nå jobber jeg med musikken på fulltid og ellers bruker mye tid blant venner, på reise og trening.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som DJ/produsent?

Noe av det morsomste tror jeg må være da en DJ kollega av meg skulle spille på et utested og hadde fått litt vel mye å drikke. Han pakket sammen utstyret en time for tidlig og var på vei ut døren. Han fikk beskjed om å pakke opp igjen og fortsette, men baren hadde allerede satt på musikk fra spillelisten deres. Så han sto og spilte i nærmere en halvtime før han oppdaget av musikken kom fra baren, og ikke fra han.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker du å høre på for tiden, og hvorfor? 

Jeg hører mye på Sigrid, Matoma, Seeb++. Disse hører jeg på fordi det rett og slett er den beste musikken som kommer ut for tiden.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Liker godt hvordan Matoma jobber. Dyktig pianist og han har et godt øre for både det kreative, det tekniske og lager musikken sin selv.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

På lørdag spilte jeg på Palmesus, og den følelsen da jeg spilte ”What Do I Do” (som hadde vært ute i 24 timer) ble møtt med jubel, det ga frysninger.

Har du noen spennende planer i sommer, og hvilke andre musikalske planer har du i 2017?

Det blir mye jobbing i sommer. Skal ha mye tid i studio og få på plass noen nye låter. Satser på at det kommer en single til i nær fremtid. Spiller i Larvik under Stavernfestivalen, og så etter en ferie blir det spilling på Oppturfestivalen i Bodø. Så det blir en hektisk sommer.

Se Også

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]