Foto: Oktawian Gornik

Singleaktuelle Boua; Følg hjertet og ikke frykt det ukjente

Del Tweet

Oslo-artisten Boua tilnærmer seg musikk på en helhetlig måte der det går en rød tråd gjennom alt som knytter seg til han og musikken han gir ut. Nylig slapp han den catchy låten, «Wolf» på Sony Music Norway.

For Boua er det å skape musikk en slags magi hvor den kreative prosessen består av å formidle inntrykk og følelser fra den virkelige verden – altså hvordan den ytre verden setter spor i den indre verden, og motsatt.

Låten handler om at man må slutte å lytte til det ukjente, og at man må være klok og forsiktig med hvem man velger å stole på.

«Jeg skapte et univers som viser redselen jeg har for det ukjente. Ulvene er en metafor for det ukjente, og som en flokk som prøver å få med seg flere medlemmer.», forteller Boua.

Når 23-åringen fra Holmlia skriver musikk lar han steder, hendelser og personer fra den virkelige verden smelte inn i et univers inspirert av følelser, drømmer og det fantasifulle. Som igjen inspirerer de unike historiene han formidler. Dette er et prosjekt hvor han tar med lytterne gjennom alle årstider, og hvor de blir tatt med på forskjellige følelser man kan møte på gjennom disse tidene.

Vi tok en prat med Boua om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Wolf». Kan du fortelle litt om prosessen, produksjonen og litt om lydbildet i den?

Takk for det. Prosessen
begynte etter at min forrige single, «Skittent spill» var blitt gjort. Jeg ønsker å ta med lytterne gjennom årstider, hvor de blir tatt med på forskjellige følelser og historier. Nå er det jo vinter og kaldt, noe man ser tydelig i det visuelle, og deretter lot jeg egentlig fantasien bare ta over resten.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten
handler om å slutte å høre på flokken sin, kjøre sitt eget løp og gjøre som man vil. Jeg snakker om viktigheten av å følge sitt eget hjerte og ikke frykte det ukjente. Velger man å være taktisk og forsiktig med moovsa man gjør, vil ting gå mye bedre.

I låten har jeg valgt å bruke ulver i en flokk, og de representerer en gjeng man ofte har i livet som noen ganger kan være et hinder for enten drømmer, forhold eller vennskap.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg vil si det ærlige og emosjonelle uttrykket jeg har.

Singlecoveret til låten må jo nevnes. Virkelig flott. Kan du fortelle litt om idéen bak det og hva du ønsker å formidle gjennom det?

Ideen bak coveret kom på bakgrunn av lydbildet og historien låten skapte, da ville jeg gjenskape denne følelsen med et bilde også. Det å gi bilder – lyd og følelser er noe jeg liker kjempegodt, og det føles som man rømmer fra sin egen hverdag gjennom låten.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter?

Jeg henter oftest inspirasjon til å skrive basert på det visuelle rundt låten og jobber deretter fra et tema eller historie jeg ønsker å fremme.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en hjemmekjær kar som liker å være med venner og familie. Jeg lager mye musikk, ser filmer og er rundt folk jeg er glad i.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg startet å lage musikk for ca. 4 år siden, hjemme hos en kompis som hadde mic, lydkort og et lite lydtett rom. Jeg jobbet en stund med å finne mitt sound og landskap i musikken. Samtidig som jeg jobbet med å finne meg selv, ble jeg også kjent med Adil som nå er manageren min.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg liker å fortelle historier jeg både hører og opplever fra den virkelige verden, og lar deretter de historiene smelte inn i mitt eget univers inspirert av følelser og drømmer. Det går en rød tråd gjennom alt som knytter seg til meg og ønsket om å flykte inn i disse drømmene jeg prøver å gjenopplive kommer til å bli med meg en god stund. Jeg vil si kreativiteten min gjør meg veldig uredd og dytter meg ofte bort fra komfortsonen min, noe som jeg føler har blitt til en styrke.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Har vært vanskelig å opptre rundt denne pandemien, så jeg har ikke fått opptrådt noe enda.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg hører på mye forskjellig egentlig så føler ikke jeg har noen faste kilder, men mye av inspirasjonen jeg får kommer fra filmer og filmmusikk.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Er veldig enig med deg der. Norsk musikk ser mot en fin fremtid.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Nå jeg er ganske tidlig i karrieren, samtidig som jeg kom ut som artist under pandemien. Spør meg om et år så har jeg svaret.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Av en aller annen grunn så settes «Music sounds better with you» av Stardust på repeat i det siste. Det er virkelig en vibe man trenger i disse depressive tider.

Har du en favoritt-matrett i så fall hva?

Det første jeg kom på var
pho (vietnamesisk nudelsuppe), så stor SO til vietnamesiske familier der ute som blesser oss.

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

«The Invisible Guest» anbefaler jeg sterkt, det er bare å takke meg senere. Tar imot Dms hahah.

Hvilket sted drømmer du om å spille på?

Det må vel bli å kunne selge ut Spektrum og Telenor Arena.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg har ikke en spesifikk artist liksom, er mer hva som passer til hver låt jeg lager – Karpe hadde definitivt vært inspirerende å jobbe sammen med.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2022?

Korona-perioden har vært både positiv og negativ. Det har selvfølgelig vært kjipt med
lockdown osv., men jeg har fått mye mer tid til å være rundt de som betyr noe for meg, og i tillegg til at jeg har fått masse tid til å jobbe med musikken.

Se Også

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake
Intervju

Brutal dynamikk og enorme klangfarger løfter Once Awake

Onsdag 23. november slapp Once Awake sitt selvtitulerte album som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet blir promotert med en turné i England og [...]

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen
Intervju

Singleaktuelle Bo Milli er en av de mest spennende nye artistene på indiehimmelen

Den bergensbaserte fremadstormende artisten Bo Milli slapp den fete singelen «FOMO» fredag 25. november som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten er co-produsert av [...]

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»
Intervju

Albumaktuelle Therese Ulvan jaktet «The American Dream»

Med lang fartstid i musikkbransjen har Therese Ulvan turnert verden rundt, vunnet priser og samarbeidet med store internasjonale artister. Hun fikk en fantastisk start på sin [...]

Nordgarden er ute med et knallbra album
Intervju

Nordgarden er ute med et knallbra album

Nylig slapp singer-songwriter Nordgarden albumet, «All We Need» som er spilt inn i episke Athletic Sound i Halden og som ble mikset og produsert av Bjarne [...]

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk
Intervju

Tommy Fredvang sjarmerer med ærlig og fengende album på norsk

Fredag 18. november slapp Tommy Fredvang sitt tredje album, «Våken» hans andre på norsk, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. Albumet inneholder 11 [...]

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?
Intervju

Er singleaktuelle Han Herman vår neste store popstjerne?

Fredag 18. november slapp det 21-årige stjerneskuddet Han Herman den nydelige låten, «Not A Sad Story» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Sangen som [...]