Foto: Leah Håland Solomons

Pikekyss er ute med ny gladlåt med «stressende» undertone

Del Tweet

Indiepop-bandet Pikekyss fra Oslo er ute med den lekne og fengende låten, «Må jeg vite alt?» på Nuud Music, og som er denne «ukens single» på NPS Music.

2021 har vært et spennende år for Pikekyss, og til tross for å være ganske stille utad har det skjedd masse i kulissene. Bandet har blitt en som trio og helhetlig jenteband.

«Bandet gikk fra å være fem til tre personer, noe som var utfordrende, men ga oss muligheten til å se Pikekyss fra et annet perspektiv og la opp til vekst og utvikling for oss jentene. Vi var plutselig utenfor komfortsonen og måtte fylle noen roller vi ikke var så kjente med fra før, men vi har lært masse og er klare for å vise dere hva vi har jobbet med. I 2022 smeller vi tilbake og gleder oss til å slippe ny musikk og endelig opptre live igjen! «Må jeg vite alt?» er en låt vi har jobbet med lenge, og det blir gøy å endelig kunne slippe den løs!»

Må jeg vite alt?» handler om presset rundt å ta de store valgene i livet og frykten for å velge feil og er skrevet sammen med tidligere Pikekysskollega Rémy Malchére Pettersen fra brenn. og Gucci Caliente.

Pikekyss slipper enda en single i mars, og spiller konsert på Parkteateret 16. mars. Pikekyss er kjent for sin dansbare og gitardrevne stil har de høstet gode tilbakemeldinger for sine liveshows. Med sine energiske og lekne sett har de inntatt scener som Øya Klubbdagen, Piknik i Parken, by:Larm, Trondheim Calling og Slottsfjell, de har hatt mange av låtene sine listet på nasjonal radio som P1 og P3, og de har samarbeidet med blant annet Sondre Justad.

Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Må jeg vite alt?». Kan dere fortelle litt om prosessen og produksjonen rundt låten?

Tusen takk! Vi har jobbet med «Må jeg vite alt?» i flere runder over de siste to årene. Den har sikkert hatt fem forskjellige refreng melodier og teksten har endret retning, så det var en skikkelig prosess. Vi kom alltid tilbake til den da vi skulle skrive, så vi tok det som et tegn på at det var verdt å jobbe den ferdig.

Hva ønsker dere å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler om følelsen av at man ikke helt vet hvor man skal, eller hva man vil, men at det egentlig er helt greit. Det er lett å få inntrykk av at alle har livet i orden, og det ligger en viss forventning om at alt skal være på plass når man per definisjon har blitt «voksen». Vi har kjent mye på den følelsen selv, og tror andre også kan kjenne seg igjen i det.

Dette er andre singelen deres som et rent jenteband. Kan dere fortelle litt om det å gå fra å være fem til tre personer og hva det har gjort med bandet?

Det var en stor omveltning for oss å gå fra å være fem til tre personer. Vi måtte brått fylle noen roller vi ikke var så kjente med, særlig rundt de tekniske tingene. Det hadde vi egentlig bare godt av, for vi har lært masse det siste året og føler oss nå mye tryggere og kompetente. «Må jeg vite alt» ble påbegynt da vi fortsatt var fem, så sounden har nok ikke endret seg så voldsomt enda. Det blir spennende å se tilbake om et år eller to, så dere får spørre oss igjen da.

Hva er det spesielle i deres musikalske univers?

Hmm, kanskje at musikken vi lager kombinerer lett og dansbar musikk, med temaer vi stresser over i hverdagen.

Hvem er pikekyss og hvordan kom bandet til?

Vi er tre jenter som ikke kan danse som elsker å spille dansbar musikk! Bandet går egentlig helt tilbake til 2014 da Helene og Helén startet bandet sammen med Rémy og Edvard fra Brenn som et lavterskel sideprosjekt på videregående. I 2017 fant vi Alma på læringsportalen itslearning bare to uker før vi skulle spille på by:Larm. Det var noen hektiske uker, men en skikkelig bra start. Nå består bandet av Helén, Helene og Alma, og vi er skikkelig giret på en ny fase som band.

Hvordan og når startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Det er faktisk bare Alma som har noe som helst musikalsk utdanning eller annen erfaring utenfor bandet. Helene og Helén hadde bare lært seg litt smått på egen hånd før de ble med i bandet.

Hva føler dere er deres sterkeste side som band og er dere uredde typer?

Vi kan ikke kalle oss uredde, men vi er en gjeng med løsningsorienterte og handlingskraftige jenter, så vi er gode på å få ting til å skje når vi først setter i gang.

Kan dere fortelle litt om deres beste opplevelser fra en av dere liveopptredener?

Tror vi har våre beste konsertopplevelser fra de litt mindre scenene! Når det lille lokalet er stappfullt og folk synger og danser med. Slippfesten vår på kulturhuset var akkurat sånn, og det føles som om lokalet bare er en stor fest.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Vi er mer inspirerte av omgivelsene våre og ting vi møter på i hverdagen. Når det er sagt blir vi nok helt sikkert ubevisst påvirket av musikken vi hører på også, men det er ingen som stikker seg ut.

Det er mye bra norsk musikk om dagen- hva liker dere å høre på for tiden?

Vi elsker norsk musikk, kanskje spesielt norsk indiepop. For tiden hører vi mye på blant annet Ka2, Tøfl, Pom Poko, Bård Berg og Lokoy.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Da vi spilte på Piknik i Parken i 2018 var det meldt masse regn og det bøttet ned. Vi hadde rigget oss til med plastfolie på pedalbrettene og forberedt oss på en skikkelig bløt konsert. Teknikerne sa til og med at hvis vi så lyn eller hørte torden måtte vi bare løpe ned fra scenen. Heldigvis klarnet været i løpet av den første låten, det sluttet å regne og det kom til og med litt sol. Det var en skikkelig kul opplevelse.

Hva dere sett en bra film eller serie i det siste som dere vil anbefale?

Helén: Jeg har nettopp oppdaget «Being 29», som er en skikkelig hyggelig og gjenkjennbar serie. Den er litt småtreig og rolig på en bra måte.

Alma: Jeg så akkurat «Don´t look up» på Netflix etter å ha blitt anbefalt den av omtrent alle jeg kjenner. Den er definitivt verdt hypen. Engasjerende, rørende, morsom og akkurat passe trist.

Helene: Jeg så nettopp ferdig den siste sesongen av «Papirhuset» og må si for en serie! Drama, action, kjærlighet og utrolige ingeniørkunster. Hva mer kan man ønske seg?

Har dere en favoritt-rett i så fall hva?

Helén: Jeg har funnet verdens beste indiske veggis-gryte som er bare såå god! Hvis man i tillegg lager hjemmelaget nanbrød blir det helt amazing.

Alma: Jeg har blitt et skikkelig suppemenneske i det siste. Akkurat nå er søtpotetsuppe favoritten. Det er helt perfekt nå som det er så kaldt ute.

Helene: Jeg er 100 % dessertmenneske, og min favoritt er den kremete delikatessen Tiramisu. Den slår aldri feil.

Hvilket sted drømmer dere på å spille på, og hvilken scene har overrasket dere mest?

Vi har alltid hatt en drøm om å spille på Øya og Roskilde. Det er store milepæler vi håper vi vil få muligheten til å oppleve. Tror kanskje vår mest overraskende scene var da vi spilte på Parkteatret i typ 2016 da vi bare var et bittelite uetablert tulleband, det var gøy det.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

Vi synes det er kjempegøy å jobbe med andre musikere, så dette var ikke så lett. No.4 eller Kaja Gunnufsen er folk vi har fulgt i flere år som det hadde vært kjempegøy å jobbe med. De har skikkelig lure låter og skriver på en veldig kul og enkel måte som vi liker.

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre for 2022?

Vi gikk inn i en skikkelig dvaleperiode i 2020 og visste ikke helt hvordan det kom til å utarte seg for bandet. I 2021 fikk vi en ny gnist og ble veldig motiverte og inspirerte. Vi har klart å holde på den motivasjonen og inspirasjonen i 2022. Vi jobber mye om dagen og har det skikkelig gøy med å lage musikk og lære oss nye ting, så det er nok ikke umulig at det kommer enda mer ny musikk om ikke så lenge.

Se Også

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose
Intervju

Albumaktuelle Adam Douglas med deilig og variert godtepose

Nylig slapp Adam Douglas albumet, «Dancing For The Moon» på Grappa Musikkforlag som er en variert plate med alt fra nydelige ballader til groovy feel-good låter [...]

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum
Intervju

Levi Henriksen & Babylon Badlands med folkelig og alvorstynget kjærlighetsalbum

Nylig slapp Levi Henriksen & Babylon Badlands sitt fjerde album, og som startet samme dag som Ari Behn døde. «Så jeg lot det brenne» handler om [...]

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop
Intervju

True August albumdebuterer med delikat og moderne retropop

True August slapp nylig sitt debutalbum, «Breathing Room» på Eleventeen Records, og som er denne «Ukens album» på NPS Music. True Augusts artisteri er en fantasifull [...]

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter
Intervju

Singleaktuelle Havanna Winter lager «spin off stories» av gamle filmer til sine låter

I 2020 fikk den nå 17-årige norske LA-baserte artisten og skuespillerinnen Havanna Winter verdensomspennende oppmerksomhet etter å ha gått viralt på TikTok, og for tiden har [...]