Foto: Sigrun Wølstad

Nydelige toner fra Sail By Summer

Del Tweet

Bergensbandet Sail By Summer slapp sin nye single «Fetch You Roses» fredag 10. mai på Apollon Records som er denne «Ukens single».

Dette er ærlig, melankolsk, følelsesmessig og hjerteskjærende, men også så vakkert. Låten er skrevet av Willian Hut og Jens Kristian Rimau, og dette er enda en ny flott single fra dem. Dette er Big Thief, Charlie Cunningham, men samtidig Spiritualized og Pink Floyd. Låten er hentet fra bandets kommende album «Casual Heaven» som slippes 9. august. Nyt denne vakre melodien fra Bergen.

Sail By Summer frontes av den spellemannprisvinnende artisten William Hut med sin karakteristiske stemme og hans mangeårige danske samarbeidspartner Jens Kristian Rimau bak keyboard og spaker. Sammen har de skapt dette musikalske universet som er inspirert av naturen som omgir dem rundt Skandinavias vestkyst. Vi tok en prat med William om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den nydelige låten, «Fetch You Roses». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Dette var en av de siste låtene vi spilte inn til vårt kommende album. Den har en melankolsk undertone og handler i stor grad om dårlig selvtillit og dårlig samvittighet. Dette blir også en av albumets roligste melodier.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det siste året har vært veldig hektisk. Vi har over flere år utformet plattform for vårt musikalske uttrykk og da vi skulle inn i sluttfasen for å gjøre ferdig vårt debutalbum ble det hektiske uker i Broen Studio, men vi kom i mål og legger nå i skrivende stund planer for resten av musikkåret 2019.

Hvordan startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

Jeg (William) har lang fartstid i musikkbransjen, først som frontfigur i bandet Poor Rich Ones og senere som soloartist William Hut. Jeg har en lang rekke utgivelser bak meg og ser frem til et nytt kapittel med Sail By Summer. Jens Kristian har lang fartstid som produsent og keyboardist, og jobber til daglig som tekniker og produsent i Broen Studio.

Hva vil dere si er det spesielle i deres musikalske univers?

Jeg tror våre sterkeste egenskaper ligger i produksjonen. Vi følger ingen regler og prøver å utvikle et univers som oser av spennende og smektende detaljer. Vi har selvsagt også fokus på melodi. En låt trenger en god melodi, og da blir arbeidet med videre utforming mye mer fruktbart.

Hvor henter dere inspirasjon fra til å skrive låter, og hvordan kommer dere frem til de ulike temaene i låtene deres?

Vår inspirasjon ligger i vår hektiske hverdag og våre tanker rundt verdensbildet vi ser for tiden. Evnen til å ta vare på hverandre ser ut til å falme i jaget etter rikdom og velbehag.

Hva liker dere å gjøre på fritiden?

Vi har familie og unger begge to, så den tid vi ikke bruker på musikk og turnèvirksomhet tilbringer vi mye sammen med dem.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg personlig hører på mer og mer variert musikk, tror det kommer litt med alderen. Jeg har også mine favoritter fra oppveksten som The Cure, Radiohead, Sigur Ros, R.E.M. og Death Cab For Cutie. Indiepop/rock har alltid vært mitt hjerte nærmest.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Av norsk musikk finner vi mye om dagen. Susanne Sundfør er nok en av de jeg setter høyest, men vi har også nye spennende artister som Girl in red, Lone Child, Catnip Cloud og Subshine.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Vi er jo et nytt band, så vi har ikke så lang fartstid som turnerende band, vi ser frem til minnerike opplevelser i løpet av året og ser frem til turnevirksomhet i Tyskland til høsten.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Röyksopp står høyt på min liste. De mestrer electronica på en overbevisende musikalsk måte. Ikke alle i den sjangeren har evnen til å sette fokus på sterke melodier.

Hvilket scene i Norge drømmer du om å spille på?

Rockefeller og USF verftet. Dette er rett og slett blant landets beste konsert-scener.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure og hvorfor akkurat denne?

Hør på denne låten: Charlene – I’ve Never Been To Me. Det er min guilty pleasure. Det er ekstremt pompøst, men jeg syntes det er utrolig vakkert.

Hvilke planer har dere videre i 2019?

Vårt debutalbum slippes 9. august og har fått tittelen «Casual Heaven» Vi vil også slippe flere singler i forbindelse med utgivelsen. Til høsten skal vi på en lengre Europaturnè og Tyskland blir et viktig marked for oss.

Se Også

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall
Intervju

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall

To legender uten penger, Tommy Tee og Ken Ring har teamet opp med Unge T for å tjene opp litt ny «Valuta». Den lovende rapperen Unge [...]

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»
Intervju

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»

Seks år etter forrige album er landets favoritt-onkel og hans fjerne slektninger tilbake med en høyst nødvendig dose energisk hverdagsrealisme. OnklP & De Fjerne Slektningene er [...]

Henrik Høven er ute med ny og catchy single
Intervju

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre [...]

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album
Intervju

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album

Rikke Normann slapp nylig sitt femte album, «the art of letting go» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sitt nye album tar hun [...]

Sigmund Groven har 75 års jubileum som feires med albumet «In Concert»
Intervju

Sigmund Groven har 75 års jubileum som feires med albumet «In Concert»

Munnspillets mester, Sigmund Groven fylte nylig 75 år, og i den anledning har han sluppet en flott samling av innspillinger som aldri tidligere har blitt utgitt [...]

INGEBORG gir oss hjertebank på ny single
Intervju

INGEBORG gir oss hjertebank på ny single

21 år gamle INGEBORG fra Sarpsborg har tatt sin plass i rekken av norske stjerneskudd som er på vei inn i rampelyset med høy hastighet. I [...]