Foto: Jørgen Avsnes

Ny super-gruppe fra Bergen er ute med banger

Del Tweet

Cabin Fever er en ny «super-gruppe» fra Bergen med anerkjente produsenter som Simen Hope (Sigrid, Gabrielle, Zupermaria), David Lucius King (The Script), Fredrik Brurås (Kygo, Fred Well, HAVSUN) og Askjell Solstrand (AURORA, Sigrid, iris).

Fredag 21. mai slapp de sin første single, den herlige «Those Nights» med nydelig vokal, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den første av tre singler fra deres kommende debut-EP som slippes høsten 2021 på GEMS.

Cabin Fever er både et låtskriverkollektiv og bandprosjekt, bestående av de anerkjente produsentene, låtskriverne og musikerne; Simen Hope, David Lucius King og Fredrik Brurås. Sammen med Askjell Solstrand skriver og produserer de all musikken til Cabin Fever. Og ja låtskrivingssamarbeidet mellom de fire startet på en hytte. I samarbeid med Edvard Erfjord fra Electric (Little Mix, Jess Glynn, Machine Gun Kelly) har Cabin Fever skrevet og produsert «Those Nights».

På den korte tiden de har laget musikk sammen har de klart å skrive og produsere en håndfull pop-sanger. Låter fylt med fengende beats, gode topline melodier, hooks og refrenger, alt dette løftet opp av de utrolige vokalpresentasjonene fra de to vokalistene David Lucius King og Fredrik Brurås, sammen med synth-guruene Askjell Solstrand og Simen Hope. Cabin Fevers musikk utnytter skamløst ferdigheten til det de tre produsentene og viser hva de kan få til sammen. De skaper «retro-pop» med inspirasjon fra musikken som de selv har blitt inspirert av, det beste fra 80-90-tallet R&B og pop. Det er ingen tvil om at Cabin Fever er kommet for å bli, og er klare til å sette sitt preg på internasjonal pop-musikk. Cabin Fever har sømløst utnyttet dyktigheten til tre studiotalenter for å skape en spennende og det beste innen pop i 2021.

Vi tok en prat med Cabin Fever om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med debutsingelen deres, «Those Nights». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Takk. Det har vært en ekstremt kreativ samarbeidsprosess for oss, og alle spiller en viktig rolle i produksjonen av musikken. Vi prøver å lage musikk fra hjertet og så følger vi instinktene våre.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av denne låten?

Vi har en dyp kjærlighet til synther og store refrenger. Å ha en krokodille som synth-spiller gir oss virkelig en unik fordel.

Dere er omtalt som den nye «supergruppen» fra Bergen. Kan dere fortelle litt om det?

Det er artig å bli omtalt som det, og for et flott og fengende navn. Tre av medlemmene i bandet er fra Bergen, David (Dave) er av tysk og britisk avstamning og bor i London, men Dave tilbringer mye tid i den vakre byen Bergen som han liker godt å være i.

Kan dere fortelle litt om dere og hvor bandnavnet kommer fra?

Vi har laget alle låtene på en hytte. Så det er grunnen til at vi har valgt å kalle oss for Cabin Fever. Det føltes det som om det passet veldig bra.

Vi var opprinnelig ment til å være et låtskriverkollektiv, men manageren vår sendte rundt en email til plateselskapene med låtene våre, og de misforstod tydeligvis litt fordi de trodde at vi var et band, men de elsket musikken vår så mye at de ga oss en platekontrakt og … her er vi nå. Mirakler skjer noen ganger.

Hva er det spesielle i Cabin Fever sitt musikalske univers?

Vel, vi er tre romvesener som lager musikk på månen sammen med en krokodille, og det er det.

Hvor henter dere inspirasjon fra til å skrive låter?

Vi henter inspirasjon fra hvor som helst, men å være i den vakre byen Bergen har definitivt hatt enormt stor innvirkning på musikken vår.

Hvordan fant dere hverandre gjennom musikken?

Vi møttes alle sammen på en låtskriver-camp hvor vi ble bestevenner og så bestemte vi oss for å samarbeide.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende som fullverdig medlem av Cabin Fever, hvem ville dere valgt?

Vi elsker Sigrid, hun er en super talentfull ung kvinne som lager empowering musikk med gode budskap. Alle i Cabin Fever er store tilhengere av kvinnelige artister, og vi trenger flere flotte kvinnelige sangere i topp 100.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre i 2021?

Hele situasjonen har vært vanskelig for oss alle, og musikken har betydd mye for oss i denne tiden. Heldigvis så har vi hatt godt selskap med hverandre ved å skape masse bra musikk sammen. Det har gjort det til at en vanskelig tid har blitt mindre vanskelig, og i tillegg har vi selvfølgelig vært spente på å slippe ny musikk – det er alltid spennende! Til høsten slipper vi vår debut-EP, og det gleder vi oss til.

Se Også

2021 oppsummert: Her er våre favoritter!
Artikkel

2021 oppsummert: Her er våre favoritter!

Med en spilleliste bestående av 200 sanger av ypperste kvalitet feirer og oppsummerer vi 2021; her er låtene musikkpanelet aldri kommer til å glemme fra året [...]

Trine Rein og Adrian Jørgensen ønsker god jul med ny julelåt
Intervju

Trine Rein og Adrian Jørgensen ønsker god jul med ny julelåt

Nå er vi i den fine tiden med ro og tid til ettertanke over året som har gått. Trine Rein har fått med seg selveste Adrian [...]

Kledelig og delikat comeback av Karen Jo Fields
Intervju

Kledelig og delikat comeback av Karen Jo Fields

Nylig slapp Karen Jo Fields albumet, «This is No Time» som er hennes første album siden 2005. Hun ga ut et knippe flotte utgivelser i det [...]

Didrik Solli-Tangen med 100 % gåsehud og julestemning-garanti
Intervju

Didrik Solli-Tangen med 100 % gåsehud og julestemning-garanti

I over 10 år har Didrik Solli-Tangen vært kjent som en av landets fremste juleartister. Med sin kraftfulle stemme har han spilt for fulle konsertsaler over [...]

Spidergawd er bedre enn noensinne på «VI»
Intervju

Spidergawd er bedre enn noensinne på «VI»

Et band proppfulle av selvtillit og kreativt overskudd leverer autentisk fullengder; Spidergawd er «Ukens album» med «VI». I sentrum av den norske rockefaunaen finner vi Spidergawd, [...]

Oscar Blesson med ny «STANDARD.» til klubbene
Intervju

Oscar Blesson med ny «STANDARD.» til klubbene

«STANDARD.» er en låt for klubbene og Oscar Blessons første flørt med favoritt-sjangeren house. «Ukens single» tar oss denne gangen med inn i de mørke nattklubbenes [...]