Foto: Jørgen Avsnes

Ny super-gruppe fra Bergen er ute med banger

Del Tweet

Cabin Fever er en ny «super-gruppe» fra Bergen med anerkjente produsenter som Simen Hope (Sigrid, Gabrielle, Zupermaria), David Lucius King (The Script), Fredrik Brurås (Kygo, Fred Well, HAVSUN) og Askjell Solstrand (AURORA, Sigrid, iris).

Fredag 21. mai slapp de sin første single, den herlige «Those Nights» med nydelig vokal, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den første av tre singler fra deres kommende debut-EP som slippes høsten 2021 på GEMS.

Cabin Fever er både et låtskriverkollektiv og bandprosjekt, bestående av de anerkjente produsentene, låtskriverne og musikerne; Simen Hope, David Lucius King og Fredrik Brurås. Sammen med Askjell Solstrand skriver og produserer de all musikken til Cabin Fever. Og ja låtskrivingssamarbeidet mellom de fire startet på en hytte. I samarbeid med Edvard Erfjord fra Electric (Little Mix, Jess Glynn, Machine Gun Kelly) har Cabin Fever skrevet og produsert «Those Nights».

På den korte tiden de har laget musikk sammen har de klart å skrive og produsere en håndfull pop-sanger. Låter fylt med fengende beats, gode topline melodier, hooks og refrenger, alt dette løftet opp av de utrolige vokalpresentasjonene fra de to vokalistene David Lucius King og Fredrik Brurås, sammen med synth-guruene Askjell Solstrand og Simen Hope. Cabin Fevers musikk utnytter skamløst ferdigheten til det de tre produsentene og viser hva de kan få til sammen. De skaper «retro-pop» med inspirasjon fra musikken som de selv har blitt inspirert av, det beste fra 80-90-tallet R&B og pop. Det er ingen tvil om at Cabin Fever er kommet for å bli, og er klare til å sette sitt preg på internasjonal pop-musikk. Cabin Fever har sømløst utnyttet dyktigheten til tre studiotalenter for å skape en spennende og det beste innen pop i 2021.

Vi tok en prat med Cabin Fever om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med debutsingelen deres, «Those Nights». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Takk. Det har vært en ekstremt kreativ samarbeidsprosess for oss, og alle spiller en viktig rolle i produksjonen av musikken. Vi prøver å lage musikk fra hjertet og så følger vi instinktene våre.

Hvilke tanker har dere gjort dere rundt lydbildet av denne låten?

Vi har en dyp kjærlighet til synther og store refrenger. Å ha en krokodille som synth-spiller gir oss virkelig en unik fordel.

Dere er omtalt som den nye «supergruppen» fra Bergen. Kan dere fortelle litt om det?

Det er artig å bli omtalt som det, og for et flott og fengende navn. Tre av medlemmene i bandet er fra Bergen, David (Dave) er av tysk og britisk avstamning og bor i London, men Dave tilbringer mye tid i den vakre byen Bergen som han liker godt å være i.

Kan dere fortelle litt om dere og hvor bandnavnet kommer fra?

Vi har laget alle låtene på en hytte. Så det er grunnen til at vi har valgt å kalle oss for Cabin Fever. Det føltes det som om det passet veldig bra.

Vi var opprinnelig ment til å være et låtskriverkollektiv, men manageren vår sendte rundt en email til plateselskapene med låtene våre, og de misforstod tydeligvis litt fordi de trodde at vi var et band, men de elsket musikken vår så mye at de ga oss en platekontrakt og … her er vi nå. Mirakler skjer noen ganger.

Hva er det spesielle i Cabin Fever sitt musikalske univers?

Vel, vi er tre romvesener som lager musikk på månen sammen med en krokodille, og det er det.

Hvor henter dere inspirasjon fra til å skrive låter?

Vi henter inspirasjon fra hvor som helst, men å være i den vakre byen Bergen har definitivt hatt enormt stor innvirkning på musikken vår.

Hvordan fant dere hverandre gjennom musikken?

Vi møttes alle sammen på en låtskriver-camp hvor vi ble bestevenner og så bestemte vi oss for å samarbeide.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende som fullverdig medlem av Cabin Fever, hvem ville dere valgt?

Vi elsker Sigrid, hun er en super talentfull ung kvinne som lager empowering musikk med gode budskap. Alle i Cabin Fever er store tilhengere av kvinnelige artister, og vi trenger flere flotte kvinnelige sangere i topp 100.

Hvordan har hele Covid19-perioden fortonet seg for deres del, og hva er deres musikalske planer videre i 2021?

Hele situasjonen har vært vanskelig for oss alle, og musikken har betydd mye for oss i denne tiden. Heldigvis så har vi hatt godt selskap med hverandre ved å skape masse bra musikk sammen. Det har gjort det til at en vanskelig tid har blitt mindre vanskelig, og i tillegg har vi selvfølgelig vært spente på å slippe ny musikk – det er alltid spennende! Til høsten slipper vi vår debut-EP, og det gleder vi oss til.

Se Også

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!
Intervju

Albumaktuelle Erlend Ropstad er helt konge!

Erlend Ropstad har etablert seg som en markant skikkelse på den norske rockescenen de siste årene, og nå er han tilbake med albumet, «Gleden & Sorgen» [...]

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single
Intervju

Talentfulle Gunn Kvaale er ute med ny single

Gunn Kvaale, vinner av Luttprisen Årets Nykommer, ble listet nasjonalt på NRK P1 med singelen «Like I’m Made of Stone» i hele 17 uker på rad! [...]

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP
Intervju

Maud trollbinder med magisk elektro-pop EP

Bak pseudonymet Maud står den talentfulle nordnorske artisten, produsenten og vokalisten Kristine Hoff. Nøye innpakket i kalde synther, mørke beats, og prosessert vokal, trollbinder Bodø-artisten Maud [...]

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single
Intervju

Linnea Dale bobler av selvsikkerhet og lekenhet på sin nye single

Fredag 10. juni slapp Linnea Dale den raffinerte og catchy låten, «Deep In A Dream» fra sitt kommende album som er denne «Ukens single» på NPS [...]

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album
Intervju

The Cruel Intentions er ute med et variert og solid album

Fredag 3. juni slapp det hardtslående bandet The Cruel Intentions det kritikerroste sleaze-albumet «Venomous Anonymous» på Indie Recordings, og som er denne «Ukens album» på NPS [...]

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»
Intervju

Hedda Mae er ute med bangeren «Another Stranger»

Fredag 3. juni slapp sprudlende Hedda Mae den catchy låten, «Another Stranger» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er uten tvil Hedda Mae [...]