Foto: Marthe Eide og Celine Berge

Michelle Ullestad; klar for Vill Vill Vest og ny knallsterk låt

Del Tweet

Bergensartisten Michelle Ullestad er et forholdsvis nytt bekjentskap i den norskspråklige pop-tradisjonen, og som debuterte høsten 2019 med den vakre og personlige låten «Åpen Igjen».

Nå er hun ute med den herlige og fengende låten «Tåpelig» feat. Lasse Sliten via HQindie, Apollon Records, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Michelle er usedvanlig ærlig i sine tolkninger og beskrivelser av livets mange utfordringer. Hun skriver på en måte som treffer deg rett i hjertet og hun er ikke redd for å gi av seg selv. Sjelden ser vi artister med en så sterk evne til å formidle sine såreste og vanskeligste tanker på en så treffende og medmenneskelig måte.

Michelle sier selv om låten; «Jeg skulle skrive en låt som en eksamensoppgave, men jeg fikk ikke til å skrive noe fruktbart fordi jeg var opphengt i en «krangel» jeg hadde med en kompis. Da sa Thea; (en på eksamens-gruppen) «Skriv om den da» Så da gjorde jeg det».

«Hele krangelen var unødvendig og i mine øyne; Tåpelig. Det er også tilfeldigvis navnet på rapduoen til kompisen min, så det passet perfekt. Da jeg var ferdig å skrive, sendte jeg han låten, og spurte om han ville skrive et vers. Det ville han, og nå er vi både ferdig med å krangle OG vi har en låt sammen. Det er aldri så vondt at det ikke er godt for noe», avslutter hun.

Michelle er en av årets artister på Vill Vill Vest festivalen, og hun spiller på Victoria lørdag 11. september kl. 20.30.

Vi tok en prat med henne om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «Tåpelig» feat. Lasse Sliten. Kan du fortelle litt om prosessen rundt den?

Tusen takk! Det hele startet som en eksamensoppgave hvor Andreas Siem og Mats Molskred hadde laget et instrumentalspor, og så skrev Thea Omholt og jeg tekst til den. Så tok jeg den med til min faste produsent Eirik Hella (som er så god, så god) og han produserte den videre. I denne delen av prosessen skrev jeg refrenget, fordi tidligere hadde vi bare «a-ing» som ref. og jeg følte det var noe som manglet.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

Låten handler om en tåpelig krangel som jeg hadde med min venn Lasse. Det var i alle fall inspirasjonen, men jeg har prøvd å skrive den slik at man kan relatere til teksten på flere måter. Jeg har egentlig aldri tenkt over hva jeg ønsker å formidle, og jeg bare synes det var gøy å lage den. Men kanskje at man kan alltid bli venner igjen, selv om man krangler og at man må slutte med midlertidig ghosting, selv når man er redd for å si noe man angrer på.

Gratulerer som vinner av Eggstockfestivalen og ikke minst Vill Vill Vest prisen. Hvordan føles det og hva tror du er grunnen til at akkurat du ble valgt?

Jeg aner ikke, men juryens tilbakemelding lyder;

«En fryd av en opptreden – både musikalsk og i tilstedeværelsen». Jeg er bare veldig takknemlig for at det var meg de valgte. Vill Vill Vest er helt vilt, og er noe som jeg har hatt lyst til å flere år.

Du skal spille på Vill Vill Vest. Hvilke tanker har du rundt det, og hva kan publikum forvente seg på en konsert med deg?

Jeg prøver å ikke tenke for mye. Det blir ikke pyro på scenen for å si det sånn, men jeg skal gjøre det jeg alltid gjør. Kose meg så mye på scenen at det smitter over på publikum. Jeg er veldig sånn «all over the place» på scenen, jeg får så mye energi av å være der oppe. Plusser du på ADHD kan det bli litt kaos, men sjarmerende kaos (håper jeg).

Hva er det spesielle i Michelle Ullestad sitt musikalske univers?

Jeg tror ikke jeg har funnet ut helt enda hva som er min greie. Jeg bare prøver meg frem og har det gøy mens jeg finner ut av det. Kanskje det er litt unikt? Vet ikke, men jeg føler ofte at mange finpusser sounden sin i lang tid før de slipper noe, sånn at det skal stemme 100 %. Det er også kult, men det har ikke jeg ro i undiken til – og så synes jeg det er hyggelig med selskap på veien.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er omsorgsfull, positiv, morsom, klønete, glemmer nesten alt og er ofte sent ute. Jeg har ikke så altfor masse fritid. En første-klassing i hus, pluss kjæreste og musikken. Så det som er igjen av tid vil jeg helst tilbringe alene, eller av og til med venner og familie.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har ingen musikalsk bakgrunn annet enn å synge til cder på rommet mitt og to opptredener i Ungdommens Kulturmønstring. Jeg har aldri tenkt på at jeg skal drive med musikk, men etter en innleggelse grunnet fødselsdepresjon i slutten av 2015 startet jeg å skrive tekster. Tekster ble til låter og låter ble til drømmer. Så da bare bestemte jeg meg for å satse på musikk. Jeg angrer ikke.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Kanskje låtskrivingen min? I noen sammenhenger er jeg uredd, men jeg blir dessverre redd som alle andre. Redd for å dumme meg ut, si noe teit, fucke opp på scenen, såre noen, og gjøre feil. Men det er er en del av livet, så jeg lar det ikke stoppe meg i hverdagen.

Kan du fortelle litt om en av dine mest minnerike opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Den mest minnerike opplevelsen må være min første offisielle konsert. På Statsraaden Bar & Reception i Bergen. Det er plass til 150 mennesker der, og det var utsolgt 14. februar på valentinsdagen i 2020. Altså rett før pandemi og nedstenging. Mennesker som sang, danset, til og med gråt og alle var der for å se oss. Pluss at Statsraaden har drit nice lyd.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har alltid vært superfan av Taylor Swift helt siden venninnen min, Christina viste meg «Our song» i 2008. Elsker låtskrivingen, arbeidsmoralen og allsidigheten hennes . Hun har vært der gjennom alle kjærlighetssorger og livskriser, og så eier jeg masterne mine takket være henne, hihi.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører på Moyka, hun er kjempeflink og er verdens søteste. Pluss at hun slipper straks album!! – det gleder jeg meg til. Jeg er «sånn periode-menneske» og hører ofte bare på èn artist om gangen i noen måneden, og så bytter jeg. Nå er det Moyka.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

“Hei på deg!🌸 Først og fremst tusen takk. Tusen hjertelig takk for musikken din. Hørte «Uro» for første gang på radioen for et par uker siden, og siden den gang har den vært på repeat. Du skriver så utrolig åpent og ærlig, og formulerer det vi mange har på hjertet på en helt ny måte.💕 Jeg lurte på om du hadde lyst å dele akkordene til sangen «Uro», slik at jeg kan forsøke meg på min amatørgitar?🌸💖 Tekstene dine treffer virkelig, og musikken din fortjener å nå ut til så mange flere.🌼 Hilsen en som finner trøst, støtte, aksept og glede i musikken du skaper.💕

Den meldingen fikk jeg på Instagram i mai 2020, og det er det mest spesielle jeg har opplevd. Jeg pleier å finne frem den meldingen å lese på nytt når jeg trenger litt ekstra motivasjon.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Jeg liker godt å kaste vekk tid på TikTok – massevis! I tillegg har jeg brukt masse tid på å lese rettsdokumenter fra #freebritney saken siden i sommer.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Verftet, normal kapasitet. Der har jeg sett mange av mine favorittartister opptre, og det hadde vært helt vilt å stå der oppe selv.

Hvis du kan jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt og hvorfor?

Det er så mange artister fra dette landet som er helt rå, men akkurat nå er svaret mitt Linni. Jeg oppdaget han i sommer på Halvøyen Festivalen i Bergen, og nå er det ingen vei tilbake. For en fyr!

Hvordan har korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2021?

Den traff jo liksom akkurat da jeg startet på en måte, men jeg har fått gjort mye allikevel. Man må jo bare gjøre det beste ut av situasjoner som oppstår og det føler jeg at jeg har fått til. Musikalske planer fremover er EP-slipp, og så skal jeg spille noen konserter – jeg gleder meg!

Se Også

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour
Intervju

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour

Nylig slapp Hanne Fjeldstad sitt debutalbum «All good». Den Oslobaserte artisten fra Skien gjør sin kjærlighet til seksti- og syttitallet moderne, med et særegent og velarrangert [...]

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum
Intervju

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum

Vokalist Johanne Kippersund og gitarist Ørnulv Snortheim utgjør Hamar-duoen Paper Crown, og har siden debuten i 2020 invitert lytterne inn i sitt organiske, tidløse og uhøytidelige [...]

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album
Intervju

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album

Fredag 17. mars slapp Moyka den magiske låten «Rear View» hentet fra hennes kommende album, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Det er [...]

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer
Intervju

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer

Klossmajor slapp nylig sin andre fullengder, «Alt jeg ikke har» under et år etter debutalbumet. De har mye på hjertet, både musikalsk og tekstlig, og der [...]

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate
Intervju

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate

10. mars slapp MaVe sitt selvproduserte konseptalbum «Crap I shouldn’t say out loud and shitloads of ballads» som er denne «Ukens album» på NPS Music. En [...]

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt
Intervju

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt

Det er spennende tider for den singleaktuelle Nesodden-artisten Ozias. Nå er han ute med låten «Ser meg selv» via IRMC hvor han har med seg den [...]