Foto: Victoria Nevland

Marion Woodseth med nydelig og skjør poplåt

Del Tweet

Fredag 19. mars slapp Marion Woodseth låten «I ei anna tid». Med denne låten er hun tilbake i det uttrykket hun gjør aller best, hvor melankolien får leve fritt og de vanskelige temaene kommer til overflaten.

Hun leverer følelser på gullfat, rått og ektefølt, og er et friskt pust i den norske popsjangeren. Med mange lovord og varme følger hun opp nettopp det.

Låten handler om å føle at man er litt på feil sted til feil tid. Et perfekt liv som ikke kan hende i vår tid. Dette livet kunne vært, men ikke nå. Det eneste man vil er å glemme, men minnene stikker så dypt at selv om man ikke er til stede så føles det sånn. Marion sier selv at; «Det var en gøy låt å lage. Vi får utforske universet vårt å leke med og kombinere det organiske med det elektroniske, noe som i seg selv er en ganske inspirerende prosess.»

Det er svært, men samtidig nært – bunn ærlig og upretensiøst, men også storslagent, grenseløst og pustende.

Vi tok en prat med Marion om blant annet den nye låten og planene videre fremover.

Gratulerer med låten, «I ei anna tid». Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten?

Tusen takk. Denne låten startet jeg å produsere for ca. to år siden, så lå den der som en liten skisse ganske lenge. Etter en liten pause fra den tok jeg den med til han som jeg produserer sammen med og han ga den et nytt liv. Det ble en låt som vi begge til slutt ble veldig glad i, og følte at nå var det en passende tid å få den ut på.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Hum, det spesielle med det musikalske universet er vel kanskje at vi gjør en såpass tydelig kombinasjon av det elektroniske og det organiske. Samtidig at det er veldig inspirert av de omgivelsene jeg har vokst opp i – vestnorsk natur med store kontraster – kontrastene er ganske tydelig i musikken. Man prøver selvsagt å finne noe folk kan kjenne seg igjen i, samtidig å utfordre det til noe nyskapende.

Dynamikken, sjelen, og ikke minst magien er på plass. Hun har truffet spikeren så vakkert på hodet.

Ruben Gran

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg vil beskrive meg selv som tålmodig, målbevisst og god til å lytte. Store deler av tiden min går til musikk på alle plan, men jeg liker å være kreativ. I tillegg er jeg over gjennomsnittet glad i å trene, så det gjør jeg hver dag.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg kommer fra et hjem som har satt musikk og idrett ganske høyt så jeg har vel på et vis fått det inn med teskje. Første aktive valg om å gå i den retningen var vel da jeg startet på musikklinjen med piano som instrument, deretter utviklet det seg til at jeg fant interessen i sang. Jeg ville lære meg å produsere musikk, så jeg tok et år med det etter videregående før jeg hoppet på en mastergrad i Music Management. Min musikalske bakgrunn er nok også ganske påvirket av alle vennene mine, som er superkreative mennesker.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Min sterkeste side som artist er vel det at jeg tør å utfordre litt, og at jeg har kunnskap om baksiden av spakene også. Jeg tror det er viktig at man tør å gjøre det man ønsker med musikken uten å hele tiden tenke på om det treffer et «riktig» segment. Jeg tror på at så lenge man er genuin, har noe å melde og skaper bra musikk så kan man klare det man vil. Det tar kanskje litt lengre tid, men tenker det blir mer bærekraftig og langvarig da.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Det har vært veldig fint, og jeg føler meg egentlig ganske heldig. Vi har hatt fokus på å slippe musikk dette året og ikke noe særlig på live. Vi har vært veldig heldige tross den situasjonen vi er i. Jeg har også fått mulighet til å jobbe sammen med utrolig mange flinke artister, noe som virkelig har vært et positivt innslag. Jeg tror også at folk har hatt mer tid til å lytte til musikk noe som har vært utelukkende positivt for oss.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Oj, denne er vanskelig, men jeg skal prøve å holde det kort. Justin Vernon fordi han er magisk og lager utrolig vakre ting. Highasakite fordi de har skapt noe helt unikt. Sigrid fordi hun er så utrolig flink på sin greie, og som skriver helt sinnsykt bra. Aurora sitt landskap inspirerer meg veldig mye. Molly Sanden lager alt for bra pop-musikk! (svenskene er veldig flinke!) Susanne Sundfør lager musikk som jeg har tatt med meg gjennom min egen prosess og jeg henter mye inspirasjon fra henne. Jeg må også nevne Peder Losnegård fordi han er en helt fantastisk musiker og produsent som jeg virkelig ser opp til. Jeg kunne holdt på mye lengre med det skal jeg ikke gjøre.

Hun er et friskt pust i den norske pop-sjangeren, og det er kun snakk om tid før hun og låtene hennes er på alles lepper.

ELLE Norge

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg hører mye på Gabrielle, jeg synes hun skriver utrolig bra, og er inne i et landskap som jeg digger. Hører mye på Sondre Justad, Inge Bremnes, Highasakite, Emilie Nicolas, Stig Brenner, Dagny og Skaar.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Tror det sykeste må ha vært å spille for 12 000 skrikende ungdom. Jeg har også hatt noen tilfeller der folk har sagt at musikken min har hjulpet dem gjennom tunge stunder i livet, noe som er veldig fint å få oppleve.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Justin Bieber og One Tree Hill.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Denne er alt for vanskelig, men jeg skal prøve. Ingrid Helene Håvik, Susanne Sundfør, Sondre Justad, Gabrielle, Peder Losnegård, Dagny og Sigrid. Alle disse er folk jeg ser opp til og som gjør sin egen greie så sinnsykt bra.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Covid19 har vært kjedelig, men har også gitt mulighet til kun å fokusere på å slippe musikk som har vært vår prioritet. Jeg har vært heldig som har hatt familie og kjæresten min Eline rundt meg, så det har ikke blitt så ensomt. I tillegg har jeg jobben som A&R Assistant i Warner Chappell Music, som har vært og er veldig fin. Planen videre for 2021 er å slippe musikk, og fortsette å etablere oss. Det kommer noen overraskelser med mer etablerte artister som vi gleder oss veldig til å vise frem.

Se Også

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk
Intervju

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk

Årabrot er ute med sitt niende album, «Norwegian Gothic» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Platen er produsert av Jaime Gomez Arellano (Black Eyed [...]

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer
Intervju

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer

Willy er et friskt pust til hiphop sjangeren i Norge og nylig slapp han den fengende låten, «Genie man» feat. sin barndomskompis David Romeo som er [...]

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall
Intervju

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall

To legender uten penger, Tommy Tee og Ken Ring har teamet opp med Unge T for å tjene opp litt ny «Valuta». Den lovende rapperen Unge [...]

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»
Intervju

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»

Seks år etter forrige album er landets favoritt-onkel og hans fjerne slektninger tilbake med en høyst nødvendig dose energisk hverdagsrealisme. OnklP & De Fjerne Slektningene er [...]

Henrik Høven er ute med ny og catchy single
Intervju

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre [...]

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album
Intervju

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album

Rikke Normann slapp nylig sitt femte album, «the art of letting go» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sitt nye album tar hun [...]