Foto: Anna Rogneby

Mall Girl er ute med ny og sprek poplåt

Del Tweet

Da 2019 sparket i gang var Mall Girl et navn du ikke kunne unngå å høre her til lands, i alle fall om du beveget deg blant venner og folk med interesse for musikk. Oslo-bandet ble kåret til Månedens Urørt på P3 og singelen «Slay Queen» ble hyppig spilt på radioen.

Roskildefestivalen, Øya, Trondheim Calling og Oslo Jazzfestival ble besøkt av kvartetten, men hvor kom de fra, og hva var egentlig denne rosa raketten man hørte overalt?

Bandet har signert med 9AM Records, en søsterlabel av Jansen Records, og er nå ute med sin fjerde single, «My Sweet Mall Girl» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er en sprek og catchy poplåt med nostalgi-følelse tilbake til det glade 80-tallet.

Mall Girl ble dannet litt tilfeldig, da bandmedlemmene møttes via en jam-session for to år siden. Ut av flammene som oppstod spaserte Eskild, Bethany, Iver og Veslemøy, et kantete og catchy artpop-band, som det nå er knyttet store forventninger til i hele Skandinavia.

Selv om det kan høres eklektisk ut å være inspirert av åttitallets popmusikk, noise, matterock og indie, klarer de å samle det hele i en sound som gjør at du umulig skal klare å kjede deg. Det er dansbart, det er rått og det er catchy. Det er vanskelig å ønske seg noe mer.

Vi tok en prat med bandet om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med den spreke låten «My Sweet Mall Girl» Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk. Denne låten startet med at vi ville skrive en skikkelig åttitalls poplåt, og jeg husker at bass- og trommegrooven var veldig inspirert av Tears for Fears’ «Everybody Wants to Rule the World». Deretter ble resten av låten til gjennom jamming, og den har siden blitt en av våre favoritter fra katalogen.

Teksten handler om det å ville slippe noen inn på seg og kunne dele av alle sine innerste hemmeligheter. Det er ikke alltid så lett å våge å åpne seg opp for noen, og før eller siden vil du kanskje forstå at det du egentlig ønsker deg er å bare ligge ved siden av noen og håpe at tiden kan stå stille en liten stund.

Hva er det spesielle i Mall Girl sitt musikalske univers?

Det må nok være den fusjonen av sjangre og referanser som tilsammen blir uttrykket vårt. Veiene vi beveger oss mot endrer seg hele tiden, og at vi som musikere bruker ting aktivt fra de prosessene vi er i individuelt. Vi er også fire sterke musikalske personligheter som har mye på hjertet, og derfor kan musikken av og til være vanskelig å sette i en bås eller føles ut som den kanskje ikke har en rød tråd. Vi håper kanskje at nettopp dette kan være vår røde tråd?

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Det har vært et spennende år musikalsk, hvor vi ikke har spilt supermange konserter men har hatt tid til å skrive og teste ut nye låter og finne nye retninger for bandet. Det mest spesielle som skjedde i løpet av det siste året var nok at vi spilte på Rising-scenen under Roskilde, det var superfett! Det har også vært deilig å få gi ut tre nye singler det siste året, det har vi ventet og jobbet lenge med.

Hvem er Mall Girl, når startet dere opp og hva er deres musikalske bakgrunn?

Mall Girl er Bethany, Iver, Veslemøy og Eskild. Begynnelsen på bandet var at Iver, Veslemøy og Eskild begynte å jamme sammen og lage noen skisser til låter. Da var det et slags gitar-trio sound på oss. Vi fant etter hvert ut at vi trengte en vokalist (selv om Eskild på et tidspunkt foreslo at vi burde få inn en saksofonist og lage jazzkvartett, sikkert like greit at det ikke ble noe av), og vi fikk med den beste; Bethany! Så i løpet av et par måneder spilte vi inn en demo, sendte den rundt til alle vi kjente som kunne gi oss et sted å spille og begynte å gjøre våre første konserter.

Sammen i bandet har vi en veldig variert musikalsk bakgrunn, og det har betydd veldig mye for musikken vi lager. Vi har alle vært innom de fleste former for popmusikk i løpet av oppveksten, men ellers har vi på et eller annet tidspunkt spilt alt fra indie og jazz til støymusikk og fri-improvisasjon.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Det varierer nok for alle i bandet, men vi er alle opptatet av å sjekke ut nye retninger som finnes i musikk idag. Alle har sine området med «ny» musikk som de er interessert i og henter inspirasjon fra. Jeg tror også alle har en stor forkjærlighet til 60, 70, 80-talls musikk og lyd-produksjon, og hører en del på diverse hip-hop, R&B, støymusikk, og indie. Vi liker rett og slett mye forskjellig.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

Eskild: Kommunalt Svømmeanlegg er et veldig bra, skranglete punkband fra Trondheim. Veldig DIY og lo-fi, men med veldig teft for å skrive fine poplåter. Earth Moon Transit er også et veldig fint indie/støyrockband fra Trondheim.

Veslemøy: Jeg liker veldig godt et band som heter Building Instrument, en trio med base i Bergen som lage sjangerløs elektroakustisk beat-låtskriver-låter(?). Bandet Listen To Girl er også utrolig bra, med en av mine favorittmusikere i verden, Christian Winther i spissen.

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som band?

Vi har opplevd mye moro og spennende som band, men noe av det kuleste må nok ha vært de dagene vi fikk henge sammen på Roskilde og fikk spille der selv, att på til!

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Hele opplevelsen med å spille på Roskilde i fjor står fortsatt igjen som den beste liveopplevelsen vi har hatt. Alt ved den konserten, fra å henge på festivalen i et par dager før til å gå opp på den scenen foran noen så mange mennesker var helt fantastisk. Det var virkelig et minne for livet.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende hvem ville dere valgt?

Jon Christensen er en norsk jazzlegende som dessverre døde tidligere i år. Han hadde en helt fantastisk beat og hadde vært en drøm å spille med (sa Veslemøy).

Her kommer en liten utfordring hvor dere må bevege dere et godt stykke unna deres egen sjanger. Kan du nevne 3 norske «guilty pleasures» eller rett og slett «pleasures» fra følgende sjangre: metal, vise, EDM, punk, country/americana, hiphop, , folkpop, pop, jazz, soul/R&B eller klassisk/opera?

Vi tror ikke på guilty pleasures, men her er tre ekte pleasure-låter:

Punk: Kommunalt Svømmeanlegg – «Unntakstilstand»

Metal: Darkthrone – «Where Cold Winds Blow»

Klassisk: Ravel String Quartet in F-major (mesterverk)

Artister blir berørt av corona-viruset med tanke på å bl.a. holde konserter osv. Hva gjør dere for å få dagene til å gå?

Våre tips er å høre på masse musikk, begynne med håndarbeid, skaffe seg noen planter, ringe opp noen gamle venner og bli god til å lage mat.

Hvilke andre planer har dere videre i 2020?

Vi skal spille på Mandaljazz i juni, som på grunn av coronaviruset ble sommerens eneste festivaljobb. Veldig kul festival som vi gleder oss masse til å spille på! Ellers ble alle konsertene vi skulle spilt i mars flyttet til november og vi skal i studio og spille inn mer musikk, så vi tror det blir et bra år på tross av den rare situasjonen vi er i.

Se Også

Kohib leverer årets elektronika-album så langt
Intervju

Kohib leverer årets elektronika-album så langt

2020 har vært et mørkt år til nå, men som Kohib beviser til gangs på «In Mountains»; ut av mørket fødes noe lyst og vakkert. Platen [...]

Annie er endelig tilbake med ny musikk og varsler nytt album
Intervju

Annie er endelig tilbake med ny musikk og varsler nytt album

Den bergensbaserte DJ´n og popjuvelen Annie er endelig tilbake i rampelyset, og fredag 19. juni slapp hun sin første single på 5 år, den deilige og [...]

Tommy Vito´s modige oppgjør med rasisme og mobbing må lyttes til
Intervju

Tommy Vito´s modige oppgjør med rasisme og mobbing må lyttes til

«Lille monkey. Du er neger kom deg vekk», synger han. «Coffey» er en rystende låt, men den er først og fremst nødvendig. At Tommy Vito er [...]

Energisk og råtøff Blomst
Intervju

Energisk og råtøff Blomst

Oppløftende, lekne og energiske Blomst spiller garage-punk-rock med norske tekster rett fra levra. Hyllet for sine kick-as låter og rå frontfigur har Blomst vokst til å [...]

EKKO er ute med deilig sommerlåt
Intervju

EKKO er ute med deilig sommerlåt

Låtskriver, sanger og produsent EKKO (Rebekka Danielsson), er ute med sin andre single, «Tipsy» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er en spretten [...]

Thorbjørn Harr – hver karakter har en spilleliste
Topp 20

Thorbjørn Harr – hver karakter har en spilleliste

Med sitt internasjonale gjennombrudd i rollen som Jarl Borg i TV-serien «Vikings» har Thorbjørn Harr for alvor markert seg, nå er han klar for å åpne [...]