Foto: Kristian Jøraandstad

JOWST feat. Aleksander Walmann er ute med catchy oppfølgersingle

Del Tweet

Med debutsinglen gjorde JOWST akkurat det han skulle – han grep øyeblikket. Om du var i Oslo Spektrum, eller var blant de over én million som så Melodi Grand Prix-finalen på TV og stemte ”Grab The Moment” frem til en overbevisende seier, så gjorde du det samme.

Etter seieren har Joakim With Steen (JOWST) og vokalist Aleksander Walmann sunget og spilt seg Europa rundt, før de til slutt opptrådte for over 186 millioner seere fra hele verden, og sikret seg en solid topp 10-plassering i Eurovision Song Contest-finalen i Ukraina.

Vel hjemme var opptredener på VG-listas show i Oslo, Bodø og hjembyen Trondheim soleklare oppturer.”Grab The Moment” er, til nå, streamet over 12 millioner ganger, har vært spilt på radiostasjoner over hele verden samt listet på NRJ, mp3, P4, P5 og P1 her hjemme. Fine laubær å hvile på, om du er den typen – det er ikke JOWST. Nå er han igjen med Aleksander Walmann på vokal ute med oppfølgersinglen ”ThatFeeling” som er denne ”Ukens single” på NPS Music. Vi tok en liten prat med Joakim og Aleksander om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den catchy singlen ”ThatFeeling” Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten og hva den handler om?

Takk for det! Det er et resultat av hardt arbeid. Jeg tenkte det skulle bli enkelt å lage en oppfølger til ”Grab The Moment”, men jeg vil si det var minst like vanskelig som å lage siste single. Måten vi kom frem til resultatet på var at jeg lagde mange forskjellige instrumentale demoer, som jeg fikk teamet mitt til å vurdere. Det var en demo som Jonas McDonnell (låtskriver fra GTM) hadde laget vokal til som jeg hadde mest tro på. men teamet hadde ikke det, uansett hvor mye jeg skrudde på ting. Så en dag fikk jeg et tips om å bare lage låten på nytt med nye instrumenter osv., så jeg gjorde det, og dette er resultatet.
Dette er noe av det denne låten handler om – mestringsfølelsen. Den magiske følelsen man får når man klarer noe man har arbeidet mye for å få til. 

Nå har det gått en stund siden ESC-finalen i mai i Ukraina hvor dere ”grabbet øyeblikket” der med en solid opptreden og 10. plass for Norge. Hvilke følelser og erfaringer sitter dere igjen med fra ESC-finalen som dere vil ta med dere videre?

Joakim:
Jeg vil si en stor erfaring rikere, og erfaring er jo en fin ting å ha. Jeg føler meg kanskje mer selvsikker og målrettet nå. Det er ikke like skummelt å gå på en scene lenger, og jeg har fått en slags bekreftelse på at det vi gjør er bra, og da er det lettere å jobbe videre med. Motivert er nok det riktige ordet.
 

Aleksander:
Det er det sjukaste eventyret jeg har vært med på! Jeg er så stolt og glad for å ha få representert landet vårt i en så gigantisk konkurranse. Man lærer så mye om musikk, liveperformance, takle nerver osv. En erfaring jeg er kjempetakknemlig for.

Joakim du kom så å si fra ”intet” og ble kastet ut i dette eventyret da Aleksander og du vant MGP. Hvordan har dette vært for deg og hvordan har du taklet det?

Jeg synes det har vært kjempegøy. Det har selvfølgelig vært litt mye til tider, men på en god måte. Jeg ble med på dette MGP-eventyret fordi jeg ønsket at det skulle skje mer, og det har det gjort. Da vi var i Kiev, var det 1400 pressefolk samlet i arenaen, og vi var der i 12 dager, så jeg føler meg plutselig godt vant. Takket være masken har jeg klart å opprettholde en viss anonymitet. Når Aleksander og jeg går langs gaten, blir vi ofte stanset for å ta bilder, og det er litt gøy at jeg da blir spurt om jeg kan ta bildet. 

Hva har dere lært av hverandre som musikere så langt, og hvilke forskjeller og likheter er det dere to i mellom som dere kan dra nytte av musikalsk?

Joakim:
Mye. Det er vanskelig å nevne konkrete ting, men Aleksander har nå vært med på stort sett hele min karriere som utøvende artist, så det meste jeg har lært om det, har vært i stor grad fra han, og han er i en egen liga når det kommer til å samarbeide innenfor yrket. Det var også en av de største grunnene til at jeg ville ha med han på Grab The Moment.
Vi er egentlig ganske like, bare på veldig forskjellige måter… Vi begge er for eksempel ganske utålmodige, men ikke samtidig. Vi begge er også ganske musikalske, bare på forskjellige måter. Den ene kan synge, den andre kan ikke. Jeg føler vi er et godt team, og utfyller hverandre godt. 

Aleksander:
Jeg har lært masse om produksjon noe jeg har hatt lyst til å lære om lenge. Joakim kan så mye om å produsere forskjellige typer sjangre så der har jeg lært mye og gleder meg til å lære mer.

Kan dere fortelle litt om hvordan det siste året har vært for dere musikalsk sett?

Joakim:
Når jeg nå skal tenke tilbake et år, føles det veldig lenge. For et år siden begynte ”Grab The Moment” å ta form. Det siste året, musikalsk, har for meg vært ganske så digital. Jeg er jo egentlig gitarist, men har nesten ikke rørt gitaren det siste året. Det siste året har gått mye ut på å forme sounden til JOWST, og meg som produsent, når jeg også jobber med og for andre.
 

Aleksander:
Det har vært et eventyr! Vi har vokst så mye og gjort så mye vi aldri har gjort før. En erfaring jeg er ufattelig takknemlig for, så takk til Joakim for at han ga meg sjansen.

Hvem er Joakim og Aleksander og hva liker dere å gjøre på fritiden?

Joakim:
Nybakt far og hektisk karriere. Så det er ikke rom for mye mer. Jeg setter pris på de timene jeg har med datteren min på morgenen og kvelden, og å lage god mat. Problemet mitt er ikke at det er lite ting jeg liker å gjøre på fritiden, det er bare lite fritid.
 

Aleksander:
Jeg elsker å være aktiv. Skater masse, spiller mye golf, veldig interessert i bil, kjører snowboard og er generelt glad i å røre på meg.

Det er mye bra norsk musikk som gis ut om dagen – hva liker dere å høre på for tiden? 

Joakim:
Veldig. Hører mye på Dagny, Astrid S, Sigrid og Future Duper for tiden.
 

Aleksander:
Astrid S, Cezinando, Sondre Justad, Gabrielle, Highasakite og Kristian Kristensen.

Norge slår opp så mange dører i det internasjonale musikkmarkedet nå. Veldig inspirerende og motiverende. All ære til de som jobber så hardt for å spre musikken sin til verden.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Joakim:
Jeg har som regel ganske midlertidige forbilder. Det skifter hele tiden, men det råeste der ute nå, synes jeg er duoen Party Pupils.

Aleksander:
Ed Sheeran, James Bay , Gabrielle, Highasakite, Jack Garratt, Sondre Justad, Macklemore +++. Er så fan av artister som går sin egen vei uansett hva andre mener og sier. Tekst er også sjukt viktig for meg så artister som treffer meg med tekst er veldig inspirerende.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste eller mest spesielle musikalske opplevelser/opptredener dette året?

Joakim:
Det mest spesielle må faktisk være de 6 siste lydprøvene i Kiev, hvor det var 10 000 tilskuere, som hadde betalt for å være på konsert. Men det var god øvelse til da vi skulle spille live for 186 millioner tilskuere på den beste opplevelsen hittil, og det må rett og slett være finalen i Kiev. Selv om det ble en tiendeplass, satt vi igjen med #DenFølelsen / #ThatFeeling.

Aleksander:
Uten tvil finalen i Kiev!!! Stå der foran så mange millioner mennesker å gjøre det vi elsker og kjenne på at Norge backet oss var helt sjukt fint.

Hvilke andre musikalske planer har dere i 2017/2018?

Joakim:
Jeg kjører på. Når jeg ser hvor mye som har skjedd siste året, er jeg redd for å sette meg for lave mål for det året som kommer. Men vi skal spille så mye som vi rekker, og det kommer ny musikk fra begge.
 

Aleksander:
Jeg er med på Stjernekamp som hadde premiere nå på lørdag så da blir det bånn gass der for å være med så lenge som mulig. Ved siden av det blir det studiojobbing med nye låter og konserter rundt om i Norge.

Se Også

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk
Intervju

Årabrot´s «Norwegian Gothic»: et moderne mesterverk

Årabrot er ute med sitt niende album, «Norwegian Gothic» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Platen er produsert av Jaime Gomez Arellano (Black Eyed [...]

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer
Intervju

Singleaktuelle Willy er ekte og ufiltrert om dagsaktuelle temaer

Willy er et friskt pust til hiphop sjangeren i Norge og nylig slapp han den fengende låten, «Genie man» feat. sin barndomskompis David Romeo som er [...]

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall
Intervju

Unge T & Ken Ring gjør krav på «Valuta» med imponerende streaming-tall

To legender uten penger, Tommy Tee og Ken Ring har teamet opp med Unge T for å tjene opp litt ny «Valuta». Den lovende rapperen Unge [...]

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»
Intervju

OnklP & Slekta tilbyr kollektiv renselsesprosess med «Sorry for i går»

Seks år etter forrige album er landets favoritt-onkel og hans fjerne slektninger tilbake med en høyst nødvendig dose energisk hverdagsrealisme. OnklP & De Fjerne Slektningene er [...]

Henrik Høven er ute med ny og catchy single
Intervju

Henrik Høven er ute med ny og catchy single

Allsidige Henrik Høven slapp nylig den fine og fengende låten «If I Was You» som er denne «Ukens single» på NPS Music. Dette er den andre [...]

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album
Intervju

Rikke Normann med sterkt og ektefølt album

Rikke Normann slapp nylig sitt femte album, «the art of letting go» som er denne «Ukens album» på NPS Music. Med sitt nye album tar hun [...]