Foto: Pressebilde

Ida Tolou er ute med Wyclef Jean-Instagram produsert låt og lilla musikkvideo

Del Tweet

Da Ida Tolou stod på scenen for første gang, visste 7 år gamle Ida at hun ville lage musikk. I dag er Ida fra Tromsø signert på det amerikanske plateselskapet Heads Music, har Wyclef Jean (Fugees, Shakira, Whitney Houston) som fast produsent og er en av topp influencere på appen Triller.

Nå er hun ute med låten «My Lover» som handler om å savne noen på en positiv måte. Det å dagdrømme seg vekk for å få tiden til å gå fortere. «My Lover» er allerede sluppet eksklusivt på Triller og har over en halv million visninger på låten. I tillegg til låten er hun ute med en helt spesiell lilla musikkvideo som skal formidle følelsen av å dagdrømme.

Veien fra å stå på første scene til å jobbe med stjerner som Wyclef har gått via storebrorens progressive-metal band, klassisk jazz og noen år på musikklinjen. Til i dag hvor Ida i skriver og er med på å produsere sin egen musikk med inspirasjon fra artister og produsenter som Pharrell Williams, Frank Ocean, Stormzy, Rihanna og Sia.

Nå ønsker Ida å skape musikk som kan ha en positiv innvirkning i andres liv. Mest av alt ønsker hun å være med på å endre hvordan jenter ser på seg selv og hvordan samfunnet ser på kvinner generelt. Bidra til å skape selvrespekt og egne verdier.

Vi tok en prat med Ida om blant annet låten og planene videre fremover.

Gratulerer med den herlige låten, «My Lover» som er produsert av Wyclef Jean. Kan du fortelle litt om prosessen rundt låten, hva den handler om og hva du prøver å formidle gjennom den?

På grunn av pandemien, var det ikke mulig for Wyclef og meg å være i et fysisk studio, men vi ønsket fortsatt å lage musikk. Så vi valgte å ha en virtuell studiosession, og lage musikk på Instragram live, noe som endte opp med en serie kalt «the producer» som ble sendt på Triller sin Instagram-side. Der kunne publikum følge med og være en del av låtskrivningsprosessen. Folk i kommentarfeltet har vært med på å skrive tekst, ved at de har kommentert under Instagram live sendingen, og som vi har brukt i låten – det synes jeg er veldig kult.

Sangen handler om at det kan være en fin og positiv følelse å savne noen. Fordi når man savner noen så tenker man på de fine tingene og kjenner på de følelsene man har, og det er jo en slags bekreftelse på at man liker personen.

Du er signert til det amerikanske plateselskapet Heads Music, og Wyclef Jean er din faste produsent. Kan du fortelle litt om det og hvordan du har fått den muligheten?

Jeg møtte Wyclef Jean og Heads Music da de var i Tromsø og skulle spille konsert, og jeg ble utfordret til å gjøre en spontan opptreden på konserten som jeg gjorde. I ettertid har vi holdt kontakt, og begynt å skrive litt låter sammen ved at de sendte beats til meg, som jeg skrev topline til. I januar 2020 fikk jeg platekontrakt med Heads Music NY, og siden da har vi jobbet sammen for å etablere meg som artist i det internasjonale markedet.

Det er også laget en musikkvideo til låten. Kan du fortelle litt om den og litt om fargen som dominerer i videoen og ditt forhold til den fargen?

I musikkvideoen prøver vi å formidle følelsen av å dagdrømme. Man er hjemme og kjeder seg og tenker på noen, derfor velger man å dagdrømme seg bort. Inni hodet så havner man på en disco-fest når man savner personen. Sitat fra sangen «The truth is you’ll always be dancing in my head». Lilla er fargen som representerer det å savne noen på en positiv måte. Da kjærlighet som er rød, blandet med litt melankolsk blå, blir fargen lilla. Lilla er også min favorittfarge, og den gir meg også litt Prince-vibes, noe som passer fint til disco-funk sounden i låten.

26

Hvilke tanker har du rundt lydbildet i låten?

Vi kjører en litt old school funk-band instrumentering kombinert med litt moderne poplyder. Vi har prøvd å skape en litt liveband-følelse og derfor ser man også i musikkvideoen at jeg spiller alle instrumentene i mitt eget band. Dette fordi jeg også er bandmusiker og har vokst opp med å være vokalist i et metal- band fra jeg var 10-15 år, som er med på å prege min musikalske identitet i dag.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg har som musiker bakgrunn fra mange ulike sjangre. Fra jazz og soul til klassisk og pop. Jeg er veldig glad i å mikse sjangre for å skape et dynamisk lydbilde, som for eksempel melodiøse popmelodier til en minimalistisk trap-beat. Ved at jeg også skriver og produserer musikken min selv så har jeg lagt mye vekt i vokalproduksjon og arrangering i låtene.

Du er en av topp influencere på appen Triller, og låten har blitt sluppet eksklusivt der. Kan du fortelle litt om hvordan det?

Det er absolutt gøy å være aktiv på plattformen, da det er lett å lage videoer og bare ha det gøy. Det er en god trening på å tørre å være helt seg selv i sosiale medier. Låten er sluppet eksklusivt der da det var i samarbeid med Triller at vi lagde sangen på Instagram. Låten har over en halv million avspillinger på to uker, og det er så utrolig fint å kunne se alle de forskjellige folkene som hører på sangen eller lager videoer til den.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Jeg er en veldig sosial person, som er glad i å være med venner og familie. Jeg er også veldig hardtarbeidende og litt perfeksjonist. Noe som av og til er en fordel og andre ganger en ulempe. Jeg er en sånn person som kan holde på med noe til langt på natt helt til jeg er fornøyd. Jeg er så og si hver dag i studio og jobber med musikken. Har også begynt på dansing, og føler det er fint å kunne uttrykke seg med både kroppen og stemmen. Jeg har også en stor lidenskap for fashion og å uttrykke meg gjennom stil og klær.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Det startet for meg i bestemors stue med å synge til hennes Dolly Parton album. Da jeg var 7 år stod jeg på scenen for første gang foran hele skolen og sang «I will always love you». Siden den gang har jeg alltid villet jobbe med musikk og bli artist. Ved at jeg startet tidlig i band, så fikk jeg også begynt med låtskriving fra 10 års-alderen.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Jeg er definitivt en uredd type, og trives godt med nye utfordringer. Jeg har lært at det er lov å feile, og det viktigste er å prøve, så finner man alltid ut hvilken vei man skal gå. Min sterkeste side er vel at jeg har en stor drivkraft og en sterk «purpose» med det jeg gjør. Jeg tar musikken veldig seriøst og vet at det er det jeg vil gjøre for resten av livet.

Hvordan har det siste året vært for deg musikalsk sett?

Jeg har for det meste jobbet i studio alene i Tromsø, og jeg produserte også musikkvideoen min selv, som var en lang prosess, hvor jeg lærte mye. Jeg har lært meg å være enda mer selvstendig, og at man ikke skal begrense seg selv i hva man kan gjøre eller lære. Som ung kvinne i musikkbransjen kan man ofte bli tilsidesatt og undervurdert, og da er det viktig å bruke tid på å bli trygg på sin egen stemme og kreativitet, slik at man tør å ta plass og stå for sine meninger.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg tar musikalsk inspirasjon fra artister som Frank Ocean, Pharrell Williams, Rihanna, Stormzy, Lizzo og Pop Smoke . Rett og slett fordi jeg synes de lager veldig kul musikk, og har en sterk og unik sound med et klart budskap. Noen av disse kjører også helt sitt eget løp og tørr å pushe grenser. Jeg blir også veldig inspirert av Beyonce, da hun er svært hardtarbeidende og seriøs med det hun gjør, og jeg ser også litt opp til Cardi B som tør å være seg selv uten hemninger, det synes jeg er modig og kult.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Jeg er stor fan av Emilie Nicolas, Dagny, Arif og Aurora. Det er musikk som får meg til å føle noe. De er alle flinke til å formidle en sterk stemning eller følelse, gjennom både tekstskriving, stemmebruk og produksjon.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Det var jo ganske sprøtt da jeg plutselig møtte Wyclef og manageren hans i Tromsø, mens jeg var på jobb. Men kanskje enda mer sprøtt den gangen jeg var i London og så på the Voice UK i 2018 og plutselig ble dratt opp på scenen for å synge. Det var veldig spontant og en minnerik opplevelse.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Jeg elsker High School Musical. Jeg var stor fan som barn med plakater på rommet mitt osv. Jeg kan fortsatt alle sangene helt utenat og hvis jeg setter filmene på, så kan det fort renne en tåre, haha.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Jeg ville kanskje valgt Ina Wroldsen. Hun er en utrolig dyktig låtskriver som jeg ser opp til. Hun har oppnådd mye og virker som ei tøff dame med bein i nesa. Hadde nok lært mye av å jobbe med henne.

Hvordan har Covid19/korona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer for 2021?

Jeg har klart meg fint det siste året. Det har jo vært svært lite spillejobber og reising, og derfor også litt mindre sanseinntrykk. Dette er noe som har gjort det litt mer ensformig å skrive musikk, da man ofte skriver fra de nye impulsene man får og om ting man opplever. På den andre siden har jeg på grunn av dette også fått en enda større trygghet i min egen kreativitet og stemme, da jeg har hatt mye tid til å være alene i studio å jobbe. I 2021 skal jeg jobbe med å produsere mitt første album, og kanskje samarbeide med noen norske artister og produsenter.

Se Også

Helven debuterer med original og pikant drømme-pop
Intervju

Helven debuterer med original og pikant drømme-pop

21 år gamle Helven lager musikk i grenselandet mellom «himmel» og «helvete» – mellom lyst og mørkt, og fredag 14. januar slapp hun sin debut-EP, «volume1» [...]

Oscar A er ute med sår og gjenkjennbar låt om å bli forlatt
Intervju

Oscar A er ute med sår og gjenkjennbar låt om å bli forlatt

For mange er han ennå ukjent, men de siste årene har låtene til Oscar A blitt spilt på radiostasjoner over hele landet. Nå er han ute [...]

2021 oppsummert: Her er våre favoritter!
Artikkel

2021 oppsummert: Her er våre favoritter!

Med en spilleliste bestående av 200 sanger av ypperste kvalitet feirer og oppsummerer vi 2021; her er låtene musikkpanelet aldri kommer til å glemme fra året [...]

Trine Rein og Adrian Jørgensen ønsker god jul med ny julelåt
Intervju

Trine Rein og Adrian Jørgensen ønsker god jul med ny julelåt

Nå er vi i den fine tiden med ro og tid til ettertanke over året som har gått. Trine Rein har fått med seg selveste Adrian [...]

Kledelig og delikat comeback av Karen Jo Fields
Intervju

Kledelig og delikat comeback av Karen Jo Fields

Nylig slapp Karen Jo Fields albumet, «This is No Time» som er hennes første album siden 2005. Hun ga ut et knippe flotte utgivelser i det [...]

Didrik Solli-Tangen med 100 % gåsehud og julestemning-garanti
Intervju

Didrik Solli-Tangen med 100 % gåsehud og julestemning-garanti

I over 10 år har Didrik Solli-Tangen vært kjent som en av landets fremste juleartister. Med sin kraftfulle stemme har han spilt for fulle konsertsaler over [...]