Foto: Cover Fulton Hubbs

GinoBless tenner et lys for de som kjenner på tomhet og ensomhet i julen

Del Tweet

GinoBless har rukket å bli et kjent «household» navn med sitt positive livsbejaende uttrykk de siste årene. Rapperen og motivatoren har teamet opp med den tidligere sørlandske souldronningen Rebekka B. Maeland, rapperen Obi One og barnekoret SoulChildren på hip-hop og r&b balladen «Alene» som ble sluppet fredag 30. november, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten bærer preg av et catchy refreng som treffer deg fra første stund og når fløyelsstemmen til Rebekka og barnekoret smøres sammen, så er det bare å lukke øynene og kjenne julefreden synke inn med ordene; du er ikke alene.

«Dette er den første egen-produserte singelen som slippes etter at jeg valgte å satse mer som produsent tidligere i år. Min tjommi Harald i Beats In The Bank har også co-produsert og bidratt med en strøken miks. Ellers er jeg sykt happy med å ha fått med meg min wifey Rebekka, Obi One fra King Ting og barnekoret SoulChildren. Det har lenge vært et mål å få til en låt med et barnekor og jeg føler de gir den ekstra lille touchen som forsterker den gode følelsen i låten.

«Jeg ville også skrive låten for å gi en utstrakt hånd til de som føler seg ensomme og alene i julen. Bak den materialistiske fasaden, så finner man også ensomme mennesker. Det er ikke bare de folkene som sliter med for eksempel rus som kjenner på ensomheten tror jeg. Det kan like godt være en vellykket forretningsmann eller kvinne som føler at noe mangler i livet.»

«Min far var ikke der i barndommen og julen var derfor en utfordrende høytid for meg. Jeg håper låten vil gi folk en påminnelse om å se menneskene rundt seg, spesielt de barna som vokser opp uten trygge rammer. At den kan være til trøst, men samtidig gi følelsen av håp». – GinoBless

Vi tok en prat med Gino og hans kone Rebekka om blant annet den nye låten, julen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «Alene». Kan du fortelle litt om prosessen rundt den Gino?

Gino: Tusen takk NPS, det føles bra. Det har faktisk vært en god og lang prosess, og jeg viste en beat-idè jeg hadde laget for Rebekka hjemme i stuen vår. Hun kicket raskt på den og jobbet frem både tekst og en deilig lead-melodi som kledde refrenget. Innspillingen gjorde vi hjemme i studioet vårt i løpet av de neste dagene. Jeg foretrekker å ha et refreng klart før versene skrives. Obi One og jeg skrev disse da vi holdt foredrag og workshop på Hiimsmoen Ruskollektiv. Møtet med ungdommene der gjorde sterkt inntrykk og med tanke på min egen oppvekst hvor ensomheten uten en far var sterkt tilstede, så var inspirasjonen der. Miksen har min gode tjommi Harald Melvær Øgaard fra Beats In The Bank stått for, i tillegg til å ha co-produsert. Idéen om å ha med et kor på en låt har vær en drøm for meg lenge, så da jeg ble booket til å holde både konsert og foredrag i Klepp-området var låten i ferd med å lande. Dette var et samarbeid med barnekoret SoulChildren og via korleder Hilde Svela fikk vi leid inn teknikeren Dag Øverland som tok opptaket av kidsene i kirken. Masteren har dyktige Bjørn Engelmann fra Cutting Room gjort. Vår søta bror leverer alltid.

Nå er vi endelig i mål og det føles utrolig bra nå som vi fikk vite at «Alene» er ukens single hos dere. Så da var alt arbeidet verdt det.

Hva handler denne låten om?

G: Vi er flere løvetannbarn i dette landet og det er mennesker man minst skulle tro som kjenner på det å være alene. Målet for meg er å gi en oppmuntring til lytteren. Jeg tror det er alltid et håp og jeg håper derfor at låten vil tenne et lys for de som kjenner på tomhet og ensomhet. Jeg kjenner flere som søker flukt inn i rusen for å glemme og døyve smerten, spesielt i julen. Mennesker som ikke har noe familie av ulike grunner velger å låse seg inne for å stenge omverdenen ute. Kanskje låten kan spre litt ekstra nestekjærlighet slik at noen sjeler blir sett og invitert inn i varmen?

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

G: Det har vært både hektisk og innholdsrikt. Det har blitt mye reising med foredrag, workshops, konserter med full jobbturnus ved siden av. Det mest spennende er møtet med nye mennesker på nye steder som gir av sin takknemlighet etter showene og at jeg endelig har tatt tak i en gammel drøm om å utvikle meg som produsent.

Rebekka: Dette året har jeg vært mamma på fulltid, men har fått litt inspirasjon på kveldene der jeg har skrevet litt og sunget på andres prosjekter.

Hvem er Gino Bless og Rebekka og hva liker dere å gjøre på fritiden?

G: Det begynner å bli en del roller nå føler jeg haha – men jeg er jo først og fremst ektemann og en maskin når det kommer til bleieskift for den lille godgutten vår. Ellers så jobber jeg som miljøarbeider for barn og ungdom, driver plateselskapet G’Bless Records og er selv artist, produsent og foredragsholder. Den lille fritiden må gå til trening for å holde «pappakroppen» i sjakk, fotball, tjommis og selvfølgelig kvalitetstid med la familia.

R: Jeg har tidligere vært en soul-artist der jeg har hatt konserter og oppdrag rundt omkring i landet. Jeg har gitt ut et album, EP´r og singler. Det var en utrolig artig tid, men nå er stafettpinnen gitt videre til mannen, for jeg er ganske så hjemmekjær og elsker mammarollen med jazzmusikk i bakgrunnen og kaffeduft i huset.

Hvordan startet det for dere med musikk og sang, og hva er deres musikalske bakgrunn?

G: Min mor spilte alltid mye musikk på høyttalerne hjemme. Michael Jackson, Neville Brothers, Stevie Wonder, Garth Brooks og 80-talls musikk med digge synthesizers kunne høres fra morgen til sent på kvelden. Det at hun spilte så variert gjorde at unge meg fikk en stor interesse for musikk da det kom til flere sjangre. Det var spesielt i tenårene at hip-hop ble den sjangeren jeg forelsket meg i. Kan trekke frem artister som NAS, NWA, Snoop Dog, 2Pac, Wu-Tang pluss mange flere. Selve musikken startet jeg med etter at jeg tok mitt viktigste valg og flyttet til Kristiansand rundt 2003-2004. I 2010 ble det enda mer seriøst da vi etablerte G’Bless Records som et AS og plateselskap. Resten er historie.

R: Jeg vokste opp i en musikalsk familie, hvor pappa er sangevangelist og min bror er blues-artist. De har tatt meg med i forskjellige sammenhenger fra jeg var tre år gammel og har sunget med dem frem til jeg traff bergenseren min.

Kan dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

G: Pink Party 2016 var helt rått! Å spille for 17 000 mennesker var bare helt sykt. Men jeg vil trekke frem en minikonsert i Arendal fengsel på lukket avdeling hvor responsen og kontakten med fangene ble en spesiell og rørende opplevelse. Når en mann du ikke kjenner kommer til deg og sier at låten «Elsket» har endret livet hans og gitt motivasjon til å komme seg ut i full jobb og tilbake til familien – da blir ordene få og takknemligheten stor.

R: En venninne, pianist og jeg ble fløyet til Russland for å synge på et arrangement for Norges Skiforbund i St.Petersburg. Vi ble tatt i mot som noen superstjerner, så vi fikk selvtilliten til å gi alt vi hadde på et elendig anlegg. Det gikk over all forventning og vi levde på den opplevelsen i lang tid etterpå.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

G: Helt ærlig så har jeg få forbilder per dags dato hvis man skal se på helheten hos en artist. Det er likevel en stor dose artister som inspirerer når det kommer til det musikalske uttrykket som for eksempel Gilli i Danmark. Hvis jeg skal kalle noen for et forbilde, så vil jeg trekke frem Lecrae (USA) og Sebastian Stakset fra tidligere Kartellen i Sverige. Sebastian sin radikale endring fra å leve et liv som kriminell til nå å gi ut musikk som er positiv og oppmuntrende, det er sterkt og inspirerende.

R: Tori Kelly har jeg fulgt siden hun gikk ut av amerikanske Idol og begynte å legge ut videoer på YouTube. Det at hun nå har slått igjennom og fortsatt har samme klare budskap og jordnære holdning beundrer jeg virkelig. Dama er rå!

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker dere å høre på for tiden?

R: Det er så vanvittig mye bra musikk, men artister som lager nydelige melodier og akkorder som treffer meg midt i hjertet, er blant annet JNS, Emilie Nicholas, Jarle Bernhoft, Astrid S og ikke minst Julie Bergan sin siste «U Got Me». Jeg ELSKER melodiøse R&B-låter.

G: Veldig enig med det fruen sier her, og ikke minst vår felles venn JNS sin ville utvikling og produktivitet om dagen – han er i flammer.

Hvilken norsk julelåt er deres absolutte favoritt og hvorfor?

G: Ingen over ingen ved siden av, Nat King Cole med «The Christmas Song». Her tror jeg vi er begge enige om at det er klassikeren som må spilles på julaften.

R: Oh yes, enig med mannen. Norsk julelåt, da må jeg trekke frem Kine Therese Ludvigsen sin «Min julesang». De som har hørt denne skjønner hva jeg mener.

Hva handler julen om for dere, hvordan skal dere tilbringe julaften og hva står på menyen?

R: Jeg er en julefanatiker og har alltid vært det. Julestemningen begynner allerede for meg i september. Julen handler om alt jeg elsker her i livet (og det er mye!), men mye mulig at folk synes jeg er stokk dum når jeg sier dette at «Jesus is the reason for the season». Det tror nemlig jeg.

G: I år blir det feiring hos svigers og til min store frustrasjon så blir det svineribbe på menyen og ikke pinnekjøtt som er 100 % jul for meg. Trøsten er at familien samles og at vi får feire med den lille sjarmøren vår.

Har dere et spesielt juleminne som dere har lyst til å fortelle litt om?

Vår første jul med gutten vår var selvfølgelig veldig spesiell. Han var etterlengtet og familien endelig komplett – en stor blessing.

Kan dere nevne et stk. «pleasure» hver i julen?

R: Alene hjemme 1 og 2 bare MÅ jeg se!

G: Pinnekjøtt, pinnekjøtt og enda mer pinnekjøtt..

Hva er det morsomste eller mest spesielle dere har opplevd så langt som artister?

R: Jeg hadde en julekonsert på et kjøpesenter, og mens jeg er midt i en sang så ser jeg en mann snuble i trappene. Dessverre har jeg en tendens til å le når folk tryner, så det endte med at jeg brøyt ut i latter mens jeg sang.

G: Det mest spesielle må være at en kompis av meg fikk melding av en bekjent som hadde bestemt seg for å ta livet sitt. Han hadde fått tak i tau og funnet hvilket tre han skulle gjøre det i. På samme tidspunkt slipper vi en låt som heter «Frykt Ikke» og nettopp denne sangen får denne tjommien til å ombestemme seg. Da blir spørsmålet om antall streams, listing og hvor mye kroner man tjener på musikken lite viktig.

Hvis dere kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville dere valgt?

R: Jarle Bernhoft. Han er så latterlig dyktig. Rett og slett et stort musikalsk forbilde.

G: Aage Samulesen (RIP) da han var en kriger og pionér, JNS som er Norges nr. 1 produsent som ikke bare er god på å produsere beats, men kanskje løfte artister til et høyere nivå. Til slutt, Bjørn Eidsvåg hadde det vært fett og gjort en collab med. De fleste i Norge har vel hørt låten «Eg ser».

Hvilket sted i Norge drømmer dere om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket dere mest?

G: For meg handler det mest om opplevelsen man får der og da og hva publikummet gir meg. Små intimkonserter har ofte gitt meg store opplevelser. Bare det å være på reisefot hvor man får møte mennesker er givende, en takknemlig jobb.

Hvilke planer har dere for resten av 2018 og i 2019?

G: For meg som artist og produsent vil jeg legge mye fokus på produksjoner. Jobbe steg for steg mot å produsere for andre artister. Satser også i 2019 veldig på foredraget mitt www.duerelsket.no i samarbeid med min partner Arnar fra NRK Brennpunkt.

R: Jobbe i studio med mannen for å skrive tekster og melodier til beats. Mannen får ta seg av konsertene.

Sjanger

Norsk på Norsk

Det finnes utrolig mye bra norsk på norsk! Her har du et lite utdrag vi har satt sammen for deg.

Les mer

Se Også

Sigvart Dagslands første album på 5 år er også et av hans beste
Intervju

Sigvart Dagslands første album på 5 år er også et av hans beste

I snart fire tiår har Sigvart Dagsland gitt landets befolkning gåsehud med sin særegne og silkemyke stemme. De siste månedene har han gitt oss flere smakebiter [...]

Mathias Gundhus med nydelig euforisk melankoli
Intervju

Mathias Gundhus med nydelig euforisk melankoli

Mathias Gundhus er Toothfairys nyeste indie/folk-tilskudd og leverer musikk som flyter inn i universet til legender som Sufjan Stevens, The Tallest Man on Earth og Passenger. [...]

Ny energisk fulltreffer fra Pil & Bue
Intervju

Ny energisk fulltreffer fra Pil & Bue

Pil & Bue er en heftig og dynamisk duo fra Nord-Norge, som til tross for sin beskjedne besetning høres ut som et stort band. Nylig slapp [...]

Brunstig og berusende; monumentalt overbevisende Bernhoft er «Ukens album»
Intervju

Brunstig og berusende; monumentalt overbevisende Bernhoft er «Ukens album»

Nylig slapp Bernhoft albumet, «Dancing On My Knees» på Sony Music Norway som er denne «Ukens album» på NPS Music. Selv sier han at dette er [...]

Norges nye pop-snakkis strør om seg med heftige perler
Intervju

Norges nye pop-snakkis strør om seg med heftige perler

Stjerneskuddet Jonathan Floyd er Norges nye pop-snakkis. Med fem knallsterke og fengende singelslipp bak seg så har ikke oppmerksomheten latt vente på seg. 20 åringen kan [...]

Nydelig og varm melankoli fra Vamp
Intervju

Nydelig og varm melankoli fra Vamp

I år feirer Vamp tretti år som band, noe de har all grunn til å feire. Nylig slapp Øyvind Staveland og hans musikalske medsammensvorne deres 13. [...]