Foto: Pressebilde Universal Music

Gatekunst 6 er ute med låten «Min Vei»

Del Tweet

«Min Vei» er andre låt fra Gatekunst 6 og er et resultat av at Zamour, Blvck O, Jonas Benyoub og Yomi Baisa ble samlet i studioet til produsent Lars Rubix, og den er denne «Ukens single» på NPS Music.

Gatekunst samlet et knippe rappere de er store fans av, og koblet de med supertalentet Baisa som er en av ungdommene i årets prosjekt. Guttene selv er fornøyde med låten og sier:

Låta går på repeat hele dagen! Det sier alt. Når mange artister går sammen på en låt, da er oddsen høy for at ting kan gå galt, men alle artister, produsenten og Gatekunst-teamet har gjort en fantastisk jobb!” Zamour 

“Jeg synes låta er en positiv og motiverende sang. Den minner deg på at du måtte krige fram din egen vei, alle har hver sin historie. Det var litt tricky sessions med fart og moro, samt litt utfordringer her og der. Sluttresultatet er jo en veldig fin låt vil jeg si. Alle gjør god figur.” Jonas Benyoub 

«Jeg syntes låta ble heavy! Dumme vers og et sterkt refreng av Shablo. Det er helt rått å være med på Gatekunst.» Yomi Baisa 

«Personlig så treffer temaet i låten meg veldig. Hører mye på den allerede. Det at alle leverte varene på hver sin måte synes jeg var kult. Gikk egentlig ganske fort unna også! Må si at det morsomste var gruppechatten på Facebook da #Hilarious.» Blvck O

Gatekunst 6 er det sjette albumet i ungdomsprosjektet Gatekunst. Første single, ”Liten Sirkel” med Ezzari, Turab og Satilmis ble sluppet våren 2017, og resten av albumet slippes ukentlig høsten 2017. 16. november blir det Gatekunst-konsert i Oslo.

Gatekunst-prosjektet har tidligere blitt årlig arrangert i regi av hiphop-kollektivet Forente Minoriteter, som er et kompetansesenter for ungdom og de som arbeider med ungdom. Målet med prosjektet er å gi unge talenter en reell læringsarena der kan få oppleve hvordan det er å være artist i den virkelige verden. Utgangspunktet er alltid ungdommenes egne interesser, drømmer, talenter og ressurser, og GKP tilbyr veiledning og inspirasjon til ungdommene som får erfaringer, kunnskap og nettverk. Veiledningen skjer i form av workshops der ungdommene samarbeider med kjente og etablerte artister som fungerer som mentorer og rollemodeller.

I den 6. utgaven av prosjektet er det stort fokus på å pushe de unge talentene i større grad enn tidligere. Mentorer plukker ut talenter og hjelper de med studioprosessen, øving mot konsert og tanker rundt artistisk profil. Sluttresultatet er en plateutgivelse og en konsert der artistene og de unge talentene opptrer sammen, samt en ti-episoders serie som vil vise frem prosessene som foregår gjennom prosjektet. Gatekunstprosjektet ønsker å fremme originaler og bidra til en mangfoldig kultur innenfor underholdningsbransjen, og prosjektet har tidligere blitt støttet av blant annet H.K.H. Kronprins Haakon. Vi tok en prat med Gatekunst om blant annet den nye singlen og planene videre fremover.

Gratulerer med den fete singlen ”Min vei”. Kan dere fortelle litt om prosessen rundt låten fra start til utgivelse, og hva den handler om?

Zamour: Takk. Assad, som har ansvaret for artistene i Gatekunst, satt oss opp sammen, og kunne se for seg at vi ville lage noe kult sammen. Vi linket opp i studio hos Lars Rubix, som har produsert singlen, og der hørte vi på flere beats. Med litt frem og tilbake kom Benyoub med refrenget, og derifra er resten historie. Versene begynte å renne inn fra alle meget kjapt. Låten handler om hvordan jeg måtte bane min vei til der jeg er i dag.

Yomi: Zamour reacha ut til meg angående låten, og jeg synes hele ideen og samarbeidet var skikkelig fett. Produksjonen er tung, fete artister på låten, og et catchy og dumt hook av Jonas B.

Hvordan har det siste året vært for dere musikalsk sett?

Zamour: Jeg opplever at flere og flere vet hvem jeg er, selv om jeg ikke er så aktiv og aktuell med nye singler jevnt gjennom året. Låtene mine vokser fremdeles, og er en opplevelse i seg selv.

Jonas Benyoub: Siste året har bydd på mye konserter for meg. Jeg har spilt rundt med mine khoyas Hkeem og Temur, samtidig har jeg gjort et par egne show også. Jeg har signert til Def Jam Norway og har sluppet en single som heter “Youm Wara Youm”, S/O Lars & Kastel. Den gikk forøvrig en god del på radio og var godt likt blant folket.

Kan dere fortelle litt om Gatekunst 6?

Assad: Vi er en gjeng på 4 rappere og produsenten Lars Rubix. Vi ønsket å lage en banger med 4 chilla artister inkludert 16 år gamle Yomi som skinner godt her. Resultatet ble en banger.

Zamour: Jeg har vært med på Gatekunst siden den første skiven, men det er det ikke mange som vet, fordi da holdt jeg ikke på med rap, men var med bak kulissene. På “Gatekunst 3” var jeg med og rappet, og det var mitt siste bidrag til Gatekunst før jeg gjorde et “comeback” nå.

Gatekunst-prosjektet har tidligere blitt årlig arrangert i regi av hiphop-kollektivet Forente Minoriteter. Kan dere fortelle litt om hva dette innebærer?

Assad: Gatekunst er et prosjekt der norsk ungdom som driver med urban musikk (rap, rnb, soul, reggae og dancehall) samarbeider med kjente og etablerte artister og produsenter som fungerer som mentorer og rollemodeller via studiojobbing, liveforberedelser og mediatrening. Sluttresultatet er en plateutgivelse og en konsert der artistene og de unge talentene opptrer sammen. Basically er det en gjeng med kreative venner som organiserer det hele for å hjelpe unge talenter i den viktige startfasen.

Har dere noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Yomi: En av mine største musikalske forbilder har egentlig alltid vært, og er: Arif. “Kidsa vikke bli statsminister, de vil bli som meg, that fuckin nigga.»

Jonas: Mine inspirasjonskilder er alt fra Kendrick Lamar til Cheb Khalid. Jeg er inspirert av det arabiske og av rim og rytmer. Per dags dato hører jeg på Belly en del. Den nye skiven hans «Mumble Rap» er «SLAAAAKH».

Det finnes mye bra norsk rap og hip hop for tiden – hva liker dere å høre på?

Zamour: Norsk rap/hip-hop har aldri vært bedre, og det er ikke mangel på flinke artister. Alt i fra Cezinando, Unge Ferarri, Hkeem, Jonas Benyoub, Arif, Snow Boyz, Kamelen, Dårlig Vane osv.

Kan en av dere fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Zamour: En av mine beste liveopptredener må være under YLTV-konserten på Rockefeller i fjor høst. Taket ble snudd opp ned, bokstavelig talt. Det var uforglemmelig!

Hvilke musikalske planer har dere videre i 2017 og 2018?

Zamour: Jeg skal slippe albumet mitt “Konferansetime”.

Yomi: Mitt fokus har alltid vært å lage musikken jeg selv liker å høre på, og jeg er i studio så mye jeg kan. Kan ikke si så mye, men ting skal skje fremover. Jobber med saken.

Se Også

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour
Intervju

Hanne Fjeldstads tidløse debutalbum oser av nostalgisk amour

Nylig slapp Hanne Fjeldstad sitt debutalbum «All good». Den Oslobaserte artisten fra Skien gjør sin kjærlighet til seksti- og syttitallet moderne, med et særegent og velarrangert [...]

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum
Intervju

Paper Crown er ute med knallbra oppfølgeralbum

Vokalist Johanne Kippersund og gitarist Ørnulv Snortheim utgjør Hamar-duoen Paper Crown, og har siden debuten i 2020 invitert lytterne inn i sitt organiske, tidløse og uhøytidelige [...]

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album
Intervju

Moyka er ute med banger – lover godt for hennes kommende album

Fredag 17. mars slapp Moyka den magiske låten «Rear View» hentet fra hennes kommende album, og som er denne «Ukens single» på NPS Music. Det er [...]

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer
Intervju

Klossmajor er ute med varm og original plate om livets utfordringer

Klossmajor slapp nylig sin andre fullengder, «Alt jeg ikke har» under et år etter debutalbumet. De har mye på hjertet, både musikalsk og tekstlig, og der [...]

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate
Intervju

MaVe er ute med sterk og svært personlig plate

10. mars slapp MaVe sitt selvproduserte konseptalbum «Crap I shouldn’t say out loud and shitloads of ballads» som er denne «Ukens album» på NPS Music. En [...]

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt
Intervju

Ozias teamer opp med Ham4R på ny fengende låt

Det er spennende tider for den singleaktuelle Nesodden-artisten Ozias. Nå er han ute med låten «Ser meg selv» via IRMC hvor han har med seg den [...]