Foto: Belinda Jakobsen/Itent media

Fengende smakebit fra Sordal’s kommende album

Del Tweet

Fredag 26. oktober slapp Sordal andresingelen, «High Flyer» fra deres kommende album som slippes februar 2019, og som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Sordal er et norsk band som lager fengende og tøffe låter med en sterk vokal levert av frontmann og vokalist i bandet Stein Roger Sordal. Ellers består bandet av Bjarne L. Severinsen, Tommy Jacksonville, Kenneth Silden og Michael Aadal. Bandet strekker sitt musikalske uttrykk over flere sjangre som pop/rock, country, folk og med et snev av americana.

Den første singelen fra det kommende albumet, «Riding the Wind» ble sluppet februar 2018 som er produsert av Christer Cederberg, og hvor Erik Faber er med og synger på låten.

Debutplaten til Sordal, «In Fort Knox With A Penny» kom ut i 2008 på MTG Music. Det andre albumet, «Pale Horse Waiting» ble utgitt i 2012. Deres tredje album «New Dawn Old Horizon» ble utgitt i mai 2014, også på MTG Music. Både «Pale Horse Waiting» og «New Dawn Old Horizon» ble spilt inn i en hytte i Bygland, Norge. I mai 2015 kom singelen «Runaway» ut på bandets egen label, Hut 4 Records. Høsten 2016 lanserte bandet sin første EP,«Chasing Endorphins» (Hut4) som også var den første platen som de ga ut digitalt.

Bandet har gjort mange forestillinger i løpet av årene, som Odderøya Live, Eikerapen Roots Festival og Ose Country Festival. Sordal har også støttet Bryan Adams, John Fogerty og Bob Dylan på deres forestillinger. Vi tok en prat med Stein Roger Sordal om blant annet den nye singelen og planene videre fremover.

Gratulerer med låten «High Flyer». Kan du fortelle litt om den og hva den handler om?

Takker. Alltid godt å slippe ny musikk. Jo, tanken var å lage en «feel good» låt i et luftig lyd-landskap. Mye åpne strenger og en litt svinga beat. Vår trommis, Tommy Jacksonville, fikk lekt seg litt med perkusjon på denne låten, og så ble det jaggu rom for kubjelle også – MORE COWBELL.

Ellers handler teksten om Frank. En ellers så sindig og rolig fyr som i godt lag fort ender opp som den innpåslitne, bedrevitende og desperate fyren Frank. Vi kjenner alle en Frank, og så er det vel rimelig sannsynlig at vi alle har vært en Frank en eller flere ganger.

Hvordan har det siste året vært for Sordal musikalsk sett?

Siste året har kun gått i låtskrivning, innspilling av den nye platen, med en og annen spillejobb. Vi hadde mange fine festivaler i sommer, og da fikk vi også testet ut en del av det nye materialet live.

Hvem er Sordal?

Bandet Sordal består av Stein Roger Sordal, Tommy Jacksonville, Bjarne Severinsen, Michael Aadal og Kenneth Silden. Det er en salig blanding av musikere, fedre, lærere og musikkelskere. Et band med broderlig kjærlighet for hverandre og med et genuint mål om å lage god musikk. Vi er vel unge menn som ikke tar noe for gitt, og ser oss veldig heldige som kan gjøre dette og reise rundt med musikken vår.

Hvordan startet det for deg med musikk og sang, og hva er bandets musikalske bakgrunn?

Jeg startet med å spille gitar i 13-14 årsalderen. Etter at min storebror fikk lurt meg ut av fotballen for å spille gitar. Dette var på slutten av 80-tallet, så det begynner jo å bli noen år siden nå, hehe. Etter det har jeg på en måte ikke sett meg tilbake. Det startet med heavy metal, så det ligger fremdeles hjertet nært, selv om det kanskje ikke høres i vår musikk.

Alle i bandet var tidlig lidenskapelig opptatt av musikk, så ble det til at vi traff hverandre etter som årene gikk. Tommy og jeg ble kjent med hverandre allerede i 1989, og startet band sammen da. Bjarne, Kenneth og Michael er tidligere elever fra musikkonservatoriet i Kristiansand, så det var i det miljøet jeg ble kjent med dem. Nå skal vi snart slippe vårt fjerde album. Det kommer ut 1. februar 2019 og heter «Center of the Storm».

Kan du fortelle litt om en av deres beste opplevelser fra en av deres liveopptredener?

Alle konserter byr på mange minner, så vi sitter igjen med utrolig mange fine minner etter mange år på veien. Vi møter ofte mennesker som etter konserter kommer med historier om hva sangene har betydd for den. Da kommer det ofte sterke historier.

Det er også mye humor med denne gjengen på tur. Vi har en tendens til å prøve å sette hverandre ut, både på scenen og etter show. Vi har aldri vært et «hotell-trasher band», og sex, drugs & rock n roll er ikke akkurat varemerket vårt, men vi er flinke på nachspiel.

Har du noen musikalske forbilder eller inspirasjonskilder?

Jeg har alltid vært glad i a-ha. Fantastiske låtskrivere og en fantastisk vokalist. Komboen er uslåelig for meg, og jeg elsker de 4-5 første albumene til a-ha. Ellers er jeg fan av produsent og musiker Daniel Lanois. Flere av oss i bandet er også glad i The War On Drugs og Lord Huron.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du og bandet å høre på?

Som nevnt a-ha, og så går det litt i Highasakite og Bernhoft – det er kvalitet, og det liker vi. Det går ikke i så mye «ny» musikk for min del, men jeg hører mye på norsk musikk som Bel Canto, The September When og Kaizers.

Hva er det morsomste eller mest spesielle du har opplevd så langt som artist?

Vi dro på en USA-turné med bandet Green Carnation, som jeg også spiller i, og da gjorde vi 37 jobber på 42 dager. Vi dro fra østkysten og til vestkysten og tilbake igjen i en van. Det var heavy – 1600 mil på 42 dager. Da bånder man jo om en vil eller ikke, hehe.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt og hvorfor?

Da ville jeg nok gått for Pål Waaktaar eller Magne Furuholmen. Sikkert fordi at de har gitt meg utrolig mange fine musikalske opplevelser, og så produserer de også musikk for andre som jeg har likt soundet til. Det er noe som går igjen på en måte.

Hvilket sted i Norge drømmer du om å spille på, og hvilken scene i Norge har overrasket deg mest og hvorfor?

Øyafestivalen hadde jo vært kult. I sommer spilte vi på Rekord festivalen på Hovden i Setesdal. Det må være det fineste stedet jeg har spilt på de siste 10 årene. Fantastisk festival rett og slett.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure og hvorfor akkurat denne?

Steven Seagal. Ikke den beste skuespilleren, men han banker alle uten alt i mellom. Bare grisebank med en gang.

Hvilke planer har dere videre i 2018?

Nå skal det slippes 3 singler til før plateslipp den 1. februar 2019. Vi kommer til å slippe en single i måneden med video til, så det blir mye promojobbing nå. Noen jobber blir det også, men mest fokus på ny musikk de neste månedene.

Se Også

Soffe med sterke meninger om kjønnsnormer på ny sexy låt
Intervju

Soffe med sterke meninger om kjønnsnormer på ny sexy låt

Bergensartisten Soffe er en spennende artist med en sterk og viktig stemme, og nylig slapp hun låten, «Melder Deg På Kveldingen» på Full Effekt Records, og [...]

Maria H. Mittet og Lars Bremnes med ekte nordlig julestemning
Intervju

Maria H. Mittet og Lars Bremnes med ekte nordlig julestemning

Maria Haukaas Mittet og Lars Bremnes har samarbeidet om både sang og låtskriving på julealbumet «Ringe inn» på ekte nordnorsk vis som de slapp i november [...]

Christel Alsos med magisk juledryss over oss
Intervju

Christel Alsos med magisk juledryss over oss

Alle har vi førjulstradisjoner og for mange er julemusikk en del av dem. Julen og førjulen i fjor ble ikke helt som den pleier for de [...]

Teknisk briljante Navian leverer gyllen debut
Intervju

Teknisk briljante Navian leverer gyllen debut

Med enorme landskaper og krystallklar sonisk tilstedeværelse, leverer den instrumentale progressive metall trioen Navian et «Ukens album» ment for de store følelsesmessige begivenhetene i livet. Intrikate [...]

Bergensartisten Gard Read med sterk debutlåt
Intervju

Bergensartisten Gard Read med sterk debutlåt

Bergens nye up-and-coming artist, Gard Read, slapp nettopp sin debutsingle, «All We Can Do» på Diamond Club som er denne «Ukens single» på NPS Music. Låten [...]

Maria Solheim markerer jubileum med sterk og vakker følelsesreise
Intervju

Maria Solheim markerer jubileum med sterk og vakker følelsesreise

Nylig slapp den spellemannsprisvinnende låtskriveren og artisten Maria Solheim sitt syvende album, «The Bird Has Flown» som er denne «Ukens album» på NPS Music. «Platen er [...]