Foto: Ida Fiskaa/Pudder Agency

Celine Lunder debuterer med låt produsert av superduo

Del Tweet

Celine Lunder fra Grimstad har holdt på med sang og musikk nesten hele livet, og nå er 22-åringen ute med sin aller første låt, «Hurts Too Much» som er denne «Ukens single» på NPS Music.

Låten er produsert av superduoen Tobago som består av Helge Moen og Jim Bergsted, som tidligere har jobbet med artister som Victoria Nadine, Torine og Tungevaag.

«Hurts Too Much» handler om ulykkelig kjærlighet, presentert med en catchy melodi og produksjon. En perfekt låt å ta med seg inn i våren og lysere tider, ifølge Celine selv.

«Jeg har gledet meg så utrolig lenge til dette at jeg kan nesten ikke tro at dagen endelig har kommet. Vi hadde det skikkelig gøy med å lage denne låten og det var så fint å samarbeide med Helge og Jim. Selv om teksten kanskje er litt trist, så synes jeg også at den gir energi. Jeg er veldig spent på mottakelsen og håper folk tar den godt imot», forteller hun.

Interessen hennes for musikk blomstret etter en deltakelse på UKM i 2013. Gleden av å stå på scenen var større enn noe annet og siden har hun jobbet med egne låter. Hun ble oppdaget via Instagram og TikTok hvor hun har over 11 000 følgere totalt. Der deler hun lidenskapen sin for musikken, men også tanker om psykisk helse og dyrevelferd. Hun er ikke redd for å fremme meningene sine, noe som også vil vise seg i musikken hennes.

Vi tok en prat med Celine om blant annet den nye låten, psykisk helse, favoritt-serie, om det å være en musiker i startgropen og planene videre fremover.

Gratulerer med din første single, «Hurts Too Much». Kan du fortelle litt om prosessen og produksjonen i den?

Tusen takk! Først og fremst er det en låt basert på egne erfaringer. Samtidig som teksten handler om skam, redsel og anger for min del, er det også en oppløftende låt med en positiv sound. Låten ble egentlig klar på relativ kort tid hvor Jim satt og klimpret på gitaren, og plutselig så hadde vi både tekst og melodi. Vi hadde veldig lyst å lage en folk-pop låt, og med litt steelguitar i bakgrunnen og koring på refreng følte vi at vi virkelig hadde fått en hit!

Låten er produsert av produsentduoen Tobago. Kan du fortelle litt om hvordan dette samarbeidet kom til, og hvordan det har vært å samarbeide med dem på denne låten?

Min manager Henning Hoel Eriksen tok kontakt med dem, og Jim og Helge ville gjerne jobbe med meg. Kort tid etter at Henning tok kontakt hadde vi spikret datoen klar for session. Samarbeidet har vært helt nydelig, og så bra at vi nå jobber sammen igjen på nye låter.

Hva ønsker du å formidle gjennom denne låten og hva handler den om?

«Hurts Too Much» har en noen lunde trist tekst med en relativt oppløftende melodi. Litt TIX-style kanskje? Den handler om mitt siste brudd med en viktig person i livet mitt. Anger, redsel og skam er stikkord til hva den handler om for min del. Jeg var dum og støtte bort en partner jeg kunne fått en veldig fin fremtid med, og håpet bare til slutt på at jeg ville glemme alt sammen. Det resulterte i låten, og at det gjør for vondt å gå videre. Noe jeg enda sliter med, da dette mennesket var betegnelsen på trygghet i livet mitt. Samtidig ønsker jeg å formidle at man kan kombinere det triste med det gode – derfor en litt melankolsk tekst med en catchy melodi.

Hva er det spesielle i ditt musikalske univers?

Jeg vil kanskje si at det er formidlingsevnen som er min unike lille ting. Jeg har alltid fått høre at folk tror på det jeg synger.

Hvor henter du inspirasjon fra til å skrive låter, har du hatt skrivesperre og i så fall hvordan kommer du deg ut av den?

Inspirasjon kan komme fra alt mulig. En vakker soldag med fuglekvitter, mennesker som går forbi meg i gaten, en eldre mann som sitter alene, min egen historie og opplevelser. Listen er lang. Jeg er en person som konstant får nye inntrykk og impulser, så alt avhenger egentlig av hvordan jeg føler meg der og da. Skrivesperre har jeg 90 % av tiden, og om jeg først får til å skrive noe så føler jeg ikke det er godt nok neste dag, men jeg prøver hver dag å bli flinkere på å yte lengre, og mer. Har jeg en skikkelig skrivesperre som varer over flere uker så er jeg bare nødt til å vente på at det går over, og det er veldig kjipt, men det er bare sånn det er. Dog kan det hjelpe veldig å komme i studio og føle at jeg bidrar, og at det jeg kommer med er bra! Da får jeg motivasjon til å fortsette.

Hvordan vil du beskrive deg selv og hva liker du å gjøre på fritiden?

Hm, godt spørsmål. Jeg har mye å si om meg selv og mine gode og dårlige sider. Jeg er en person med mange baller i luften, samtidig som jeg bruker mye tid for meg selv, helt alene. Jeg er en typisk introvert person og foretrekker å være alene hjemme med hunden min. Veldig mange går ut og fester i helgene, men jeg føler meg aldri mer ulykkelig eller ensom enn når jeg er ute blant for mange mennesker. Samtidig og rart nok, så er jeg en utrolig utadvendt og sett fra utsiden en sosial person, og jeg kommer veldig lett i prat med alle mulige folk. Jeg bruker mye tid med hunden min, Leon, som er mitt hjertebarn. Han betyr alt for meg. Vi bruker mye tid på turer hver dag, og det å komme meg ut med han er den viktigste delen av hverdagen, Jeg liker også å trene, og prøver å komme meg på treningssenteret jevnlig for ikke å havne helt i dvale i min lille hule, haha. Ellers bruker jeg også mye tid på matlaging hjemme, være med vennene mine og sosiale medier. Jeg er og veldig glad i å reise, planlegge fremtidige reiser og utflukter, men det har vært vanskelig i corona-perioden.

Hvordan og når startet det for deg med musikk og sang, og hva er din musikalske bakgrunn?

Jeg har så lenge jeg kan huske elsket musikk og sang, men jeg har ikke alltid vært flink. Det har jeg vært nødt til å synge meg til, på en måte. Jeg har vokst opp med foreldre som alltid har elsket musikk, og det har utgjort mye av min interesse. Mamma og pappa er blodfan av 60-, 70- og 80- talls musikken, og det har jeg også blitt. Ellers har vi ingen i familien som noen gang har spilt instrumenter eller sunget, men så kom jeg til verden. Veldig takknemlig for at mamma og pappa har lært meg mye om musikk og artistene de er glade i.

Hvilke tanker har du rundt det å være i startgropen som artist og musiker i Norge i dag?

Det er for å være ærlig litt skummelt. Jeg har aldri hatt særlig tro på meg selv og føler at det «ikke er plass til meg» i dette universet. Samtidig tenker jeg også på at millioner av andre har klart det, så hvorfor skulle ikke jeg? Jeg er redd for å bli dømt for den jeg er og for det jeg skal ytre musikalsk, og det tror jeg gjelder veldig mange andre, også. Et inntrykk jeg har er også at mange har dannet sine grupper og gjenger som de jobber veldig godt sammen med allerede, og det gjør at jeg blir redd for å ta plass, jeg også, fordi de andre allerede jobber så godt sammen. Hvis det gir mening? Å ta plass er noe jeg er dårlig på, selv om andre kanskje har et annet inntrykk av meg. Jeg håper det ikke skal bli så skummelt som det jeg tror å bli en etablert artist etter hvert. Jeg har allerede blitt kjent med så mange flotte musikere rundt omkring som gir så mye hjertevarme og er så gode, og det igjen gjør at jeg får håp og kan si jeg gleder meg til fortsettelsen.

Hva føler du er din sterkeste side som artist og er du en uredd type?

Hm, jeg tror kanskje det må bli at når jeg først går på scenen så forsvinner all frykt og jeg blir veldig fort trygg i omgivelsene på scenen, men jeg er langt ifra uredd. Jeg sliter med jernteppe og kan få heftig angst før en opptreden fordi jeg glemmer tekst. Jeg har lite tro på meg selv før jeg går på, men så fort er jeg oppe på scenen så er det noe som skjer inni meg som gjør at jeg ikke lenger har frykt – det er nok min sterkeste side. Angående å være uredd så har jeg mange områder jeg er utrygg på i livet, som de aller fleste andre, men når det kommer til det musikalske er det jernteppe på tekst og troen på meg selv i forkant som gjør meg aller mest redd.

I tillegg til musikk er du opptatt av psykisk helse og dyrevelferd. Kan du fortelle litt om det og ditt engasjement rundt dette?

Psykisk helse er en hjertesak av den enkle grunn at jeg er syk selv, og har slitt hele livet. Jeg har vært veldig privilegert med at vi alltid har hatt dyr i hjemmet, så naturligvis er dyr den største delen av livet mitt og det som betyr aller mest for meg. Dyrene er mine beste venner som aldri svikter, og de forstår på en måte som ingen andre gjør. Det at det finnes mennesker som utøver vanskjøtsel og mishandling ovenfor de som ikke kan forsvare seg er for meg uforståelig. Jeg brenner veldig for dyrevelferd både her til lands, og utenlands. Dessverre er det lite jeg alene kan gjøre, men jeg engasjerer meg ekstra der hvor jeg vet jeg kan være med å gjøre en forskjell. Tilbake til psykisk helse så synes jeg at vi har en lang vei å gå når det kommer til hjelpen som psykisk syke får. Jeg har selv vært i psykiatrien i ti år, så jeg har sett det psykiske helsevesenets gode og dårlige sider, og føler derfor jeg kan uttale meg om hva som bør gjøres og ikke gjøres. Det at jeg er syk har selvfølgelig påvirket familien min og vennene mine i stor grad, men det gjør det også lettere for dem å forstå hvorfor jeg er så utrolig opptatt av dyr, psykisk helse osv.

Kan du fortelle litt om en av dine beste opplevelser fra en av dine liveopptredener?

Jeg var så heldig å få spille på en nydelig konsert i Lillesand sommeren 2019 langs bryggekanten ved sjøen. Stemningen var så fin, og alt klaffet så bra med solnedgangen inn mot scenen, måkeskrik over området og akustisk gitar. Det var sent på kvelden og publikum var i så godt humør og koste seg skikkelig. Jeg spilte sammen med Heine Totland og Gisle Børge Styve.

Hva er det morsomste eller flaueste øyeblikket du har hatt i din musikalske karriere så langt?

Det må garantert være da jeg ble introdusert av Heine Totland opp på scenen, og vi skulle til å rigge oss klare for å synge. Heine er ikke så veldig høy, men det er jeg (185 cm), og jeg måtte regulere mikrofonstativet så mye opp og alle i publikum begynte å le. Det var faktisk sykt morsomt, og litt kleint, for jeg fikk jo ikke til å regulere stativet da det stod bom fast, haha.

Det er mye bra norsk musikk om dagen – hva liker du å høre på for tiden?

Highasakite. Jeg har vært blodfan siden 2013. De har en egen unik evne til å få sjelen til å føles varm. I tillegg hører jeg mye på Maria Petra – wow for en dame, og stemme. Jeg kjenner meg igjen i alt hun skriver, og låtene hennes treffer nervene mine på en måte ingen har klart før.

Kan du nevne et stk. guilty pleasure eller en pleasure?

Min guilty pleasure er definitivt å se på «Helt perfekt» med Thomas Giertsen. Jeg har sett alle 12 (?) sesongene sikkert ti ganger nå. Om og om igjen, jeg blir aldri lei. Jeg må ha minst en episode hver dag – for en genial serie! I tillegg ser jeg mye på ASMR av folk som spiser sprø mat som knaser skikkelig, på YouTube. Det gjør meg sykt rolig, haha! Jeg kjenner ingen andre som liker å se på sånt, så da koser jeg meg med det alene.

Har du en favoritt-matrett?

Mammas hjemmelagde pizza. Jeg gråter nesten bare av å skrive om den. Tykk hjemmelaget og sprø deig med stooor skorpe, masse kjøtt, ost, oregano og mais. Det er det beste jeg får!

Har du sett en bra film eller serie i det siste som du vil anbefale?

«Best før» med Linn Skåber. Den har jeg sett på hver dag siden den kom i 2016, men det er faktisk det BESTE jeg kan anbefale noen å se. Den roer meg veldig ned når jeg har mye angst eller er nervøs for noe, og det er sånn ca. hver dag, så episodene går på repeat på lik linke som Thomas Giertsen.

Hvilket sted drømmer du om å spille på, og hvilken scene har overrasket deg mest?

Jeg har et stort ønske om å kunne få spille på Grand Ole Opry. Ingen scener har vel egentlig overrasket meg noe særlig, enda, men det kommer vel håper jeg.

Hvis du kunne jobbe med en norsk musiker, død eller levende, hvem ville du valgt?

Det tror jeg må bli Fay Wildhagen og Emma Schneider da vi har mange like trekk i vokalene våre og jeg har stor interesse for sjangeren de driver med. Spesielt Fay sitt område musikalsk, og så beundrer jeg dem veldig som musikere.

Hvordan har corona-perioden fortonet seg for din del, og hva er dine musikalske planer videre for 2022?

For min del har corona- perioden gått veldig bra. Det har vært rolige omstendigheter og mindre stress enn før, noe jeg liker og som jeg setter pris på, men det har jo og vært vanskelig med tanke på alle rundt meg som er i faresonen. I 2022 blir jeg å fokusere på å utvikle meg innenfor låtskriving, etablere kontakter og nye bekjentskap innenfor musikken, og gi alt jeg har på nye låter. Jeg ønsker også å få startet et band som jeg kan spille konserter med, så jeg håper virkelig jeg har funnet noen kule folk innen året er omme.

Se Også

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut
Intervju

Multikunstneren Veslemøy Narvesen med overbevisende og vakker solodebut

«We Don’t Imagine Anymore» er musiker og komponist Veslemøy Narvesens sitt første album i eget navn og som hun har fått strålende anmeldelser for. Den etablerte, [...]

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker
Intervju

Høytflyvende Spurv har levert nok en klassiker

Fra sin unnfangelse under et intetanende blikk ut av vinduet, til den omfattende prosessen med å utforme det, er «Brefjære» et kunstverk som samler det timelige [...]

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop
Intervju

Albumaktuelle Marte Eberson med delikat og selvsikker drømmepop

Etter å ha gitt ut ny musikk har Marte Eberson virkelig markert seg som soloartist. Eberson har blitt omtalt i både inn- og utland for sin [...]

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne
Intervju

Albumaktuelle Tove Bøygard imponerer med sine sterke tekster og formidlingsevne

Tove Bøygard slapp nylig sitt kritikerroste album som ble markert med releasekonsert samme kveld på hjemmebane i Ål Kulturhus, etterfulgt av en bandturnè med 10 konserter. [...]

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang
Intervju

Backstreet Girls er tilbake – bedre enn noen gang

Legendariske Backstreet Girls har holdt det gående siden 1984 og de har ingen planer om å sette ned tempoet, tvert imot spiller de flere konserter, og [...]

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio
Intervju

Mesterlig og lidenskapelig samarbeid mellom Tore Brunborg og Helge Lien Trio

Helge Lien Trio har etablert seg som en av Norges fremste jazzensembler og kan vise til strømmetall i millionklassen, og nylig slapp de albumet «Funeral Dance» [...]