Artist

Sørheim

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Sørheim

Sørheim debuterer som soloartist, og slapp nettopp sin fengende single ”Missil”. Musikken han lager kan beskrives som pop med innslag av rock som møter det elektroniske. Produsent Sven Andréen i plateselskapet Klokkereint likte det han hørte, og ville jobbe videre og spesielt med de norske låtene hans. Resultatet har nå blitt til flere låter som skal presenteres utover 2017 og 2018. Sørheim har hele veien laget egenskrevet musikk der de fleste låtene har blitt skrevet med engelsk tekst. Når han nå plutselig går over til norske tekster var det veldig tilfeldig valgt.

”Det er en egen ærlighet å skrive på norsk og det er fantastisk hvor nært alt blir med en gang”, sier Sørheim.

Når han setter seg ned for å skrive, så kommer det oftest på grunn av en stemning eller en låt som har inspirert han. ”Sørheim sitt ønske er å kunne inspirere andre til å lage musikk slik andre har inspirert han”

Rune Sørheim er oppvokst i Ringsaker eller nærmere bestemt Brumunddal, og han har alltid vært over gjennomsnittet interessert i musikk. Han oppdaget musikken i meget ung alder på vei til barneskolen med Sting sin ”Russians” på øret, og Depeche Mode er et av de elektroniske bandene som han har fulgt med på.

Stemmen hans har blitt sammenlignet med storheter som Bono med en touch av Sting, men allikevel med sitt eget særpreg. Sørheim sine referanser oppover årene kan med korte trekk oppsummeres å være David Bowie, U2, Live, Sting, Kent, Depeche Mode og mange flere. A-ha sine moll-låter kommer han heller ikke unna.  Av ny musikk som inspirerer er det Editors, Susanne Sundfør, The National og War On Drugs.

Han var med å danne Sonic Debris i 1998 og har siden den gang spilt inn flere studioalbum i regi Sonic Debris. De ga ut sin kritikerroste debutplate (Velvet Thorns) gjennom plateselskapet DVS Records i 2000. I 2010 ga Sonic Debris ut den foreløpige siste platen ”Day for Night”. I perioden 2010 – 2014 spilte Sonic Debris diverse konserter med sin originalmusikk. Flere ganger har bandet fått æren av å varme opp for SAGA som har solgt over 10 millioner album verden over, og som også har vært en inspirasjonskilde for bandet.

Frem til utgangen av 2016 har Sørheim og Sonic Debris hatt mange andre opptredener med Sting & The Police Tribute og egne 80´s show, og han har også hatt en rekke soloopptredener gjennom årene.

Innlegg

Sørheim ønsker å inspirere andre til å lage musikk slik andre har inspirert han
Intervju

Sørheim ønsker å inspirere andre til å lage musikk slik andre har inspirert han

Sørheim debuterer som soloartist med den fengende låten ”Missil”, og musikken han lager kan beskrives som pop med innslag av rock som møter det elektroniske. Produsent [...]