Onkel Tuka
Artist

Onkel Tuka

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Onkel Tuka

«Klokkene Ringer» heter den americana-inspirerte septetten Onkel Tuka sitt sjuende album. Uttrykket er mer elektrisk enn på mange år, men besetningen og bakteppet er det samme. Her er historier om noia i Os Allé, om barndom i Sponvika, om den spanske maleren Goya og om å ha taterblod i årene. Det sies at låtene til Tuka siver ut fra murene på Fredriksten Festning, ned gjennom gatene i Halden by og ut i Iddefjorden. Der ute på fjorden, midt i mellom Norge og Sverige, folkeskikk og fengsel, Gud og Satan, nykter og ruset og frelse og undergang – ror disse sju onklene rundt i en passe stor eke (enkel robåt i tre) og fanger sanger med sommerfuglhov og pilk.

Onklene har på de siste fem skivene tatt for seg temaer som Gud, død og kjærlighet i tillegg til å gi ut en plate med låter av en av sine helter; Woody Guthrie. Den forrige skiva var en barneplate. Denne gangen har de rett og slett vært på tema-rehab med den følgen av at denne plata er temafri. Den er kun fylt av de beste låtene gutta noen gang har skrevet. Hørt det før? Drit i det – denne gangen stemmer det!

Plata er spilt inn i Athletic Sound i Halden med Dr. Kai Andersen som styrmann. Den er mikset i Amper Tone av Bård Ingebrigsten og masteret av nylig avdøde Mats Limpan Lindfors (hvil i fred, Limpan) i Cuttingroom i Stockholm. Denne gangen har bandet, med stort hell, produsert skiva sjøl.

Som vanlig har orkesteret samarbeidet med Geir Sundstøl både på låtskriversiden og i studio. Andre gjester som den eminente trommeslageren Erland Dahlen, bandets første trommeslager Chris Nilsen og den unge tangentvirtuosen Marius Rekstad har også bidratt til at dette har blitt en veldig bra plate.

Innlegg

Onkel Tuka – To hender
Musikkvideo

Onkel Tuka – To hender

Onkel Tuka