ISÁK
Artist

ISÁK

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om ISÁK

ISÁK anses å være en naturlig «arvtaker» etter Mari Boine, som er kjent for at hun har fornyet joik og modernisert samisk musikk i flere tiår. Norge fikk for alvor øynene opp for ISÁK, da de, søndag 25. februar stod på scenen under det TV-sendte Spellemannspris-utdelingen i Oslo Konserthus. Der hyllet de nettopp Mari Boine, med sin tolkning av låten «Elle», en sang opprinnelig skrevet av Boine til filmen «Kautokeino-opprøret» fra 2008.

Med en ny og spennende fusjon av tradisjonell joik, urbane synther og et tekstunivers som kombinerer både engelsk og samisk, fortsetter ISÁK å dytte grensene for hvordan vi er vant til å høre samisk musikk. De har blitt beskrevet som «det heteste navnet i Sápmi» av Riddu Riddu, og ble nylig kåret som vinner av «NRK Urbi» av en fagjury bestående av blant andre musikksjef i NRK P3 Mats Borch Bugge og Eirik Havelin fra Urørt. Bandet vant også «Årets nykommer» under Sami Music Awards 2018.

Trioen består av vokalist Ella Marie Hætta Isaksen, produsent Daniel Eriksen (Alan Walker, The Wombats) og trommeslager Aleksander Kostopoulos (Mari Boine, Moddi, Adjagas, Pil & Bue).

Innlegg

ISÁK – Ain Du
Musikkvideo

ISÁK – Ain Du

ISÁK

Sensasjonen fra Sápmi er Norges neste norske musikalske eksportvare
Intervju

Sensasjonen fra Sápmi er Norges neste norske musikalske eksportvare

ISÁK har vært en snakkis i den samiske musikkverdenen helt siden debuten i mars 2017, kjent for sine energiske liveopptredener og enorme tilstedeværelse. Helt siden starten [...]

ISÁK – Face the Truth
Musikkvideo

ISÁK – Face the Truth

ISÁK

20+5 Spillelister

ISÁK 20+5
20+5 Spillelister

ISÁK 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]