Henning Kvitnes
Artist

Henning Kvitnes

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Henning Kvitnes

Henning Kvitnes (født 13. mai 1958) er en musiker og låtskriver fra Tistedal i Halden kommune. I juli 1978 var Kvitnes frontfigur i The Ice Cream Band, som da var oppvarmingsband for Elvis Costello på Chateau Neuf i Oslo. Bandet byttet kort tid etter navn til The Young Lords. Han platedebuterte i 1980 på engelsk med «Same Shit – New Wrapping» med nettopp The Young Lords og i 1991 på norsk med «Veien hjem».

Henning Kvitnes har medvirket på en rekke andre plater – med Åge Aleksandersen, Forente Artister, Falne Engler med flere. Fordi Kvitnes regnes som en dyktig live-vokalist har han også gjestet TV-program som «Beat for beat» og NRKs Momarkenshow flere ganger. I Halden har Henning Kvitnes flere ganger vært arrangør av «Sanger på grensen». Kvitnes har herunder vært med på å utvikle et nettverk for dyktige singersongwriters som Steinar Albrigtsen, Louise Hoffsten, Poul Krebs, Marie Bergmann, Lasse Englund, Kevin Welch og Claudia Scott.

Kvitnes ble tildelt Gammleng-prisen i 2007 i klassen pop, fikk Spellemannprisen 2007 i klassen viser for albumet Stemmer i gresset, Norsk Artistforbunds Ærespris i 2008 og Østfoldprisen til Østfold fylkeskommune i 2012. I 2008 ble Kvitnes medlem i det nystartede bandet Song Island Revue sammen med blant andre Claudia Scott, danske Poul Krebs samt amerikanske Kevin Welch. Kvitnes ga i mai 2009 ut plata Tid for latskap. Plata nådde 2.-plass på VG-lista og inneholder blant annet radiohiten «Ut å vekke sola» hvor han synger med Jonas Fjeld, Aslag Haugen og Hilde Heltberg. I oktober ga Kvitnes og Fjeld ut en plate sammen med tittelen Den gamle veien. Den fikk blant annet terningkast 5 av VGs anmelder. Kvitnes har sagt i intervjuer, og man kan også høre det gjennom hans musikk, at han er inspirert av musikere som Bob Dylan, Neil Young, Bruce Springsteen og Ulf Lundell. I 2012 ga han ut albumet Ingen tid å miste og ble nominert til Spellemannprisen 2012 i klassen vise. Deltok I tv2 programmet «Hver gang vi møtes» I 2016, med bl.a. Unni Wilhelmsen som han etterpå har turnert sammen med.

Innlegg