Helge Lien Trio
Artist

Helge Lien Trio

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Helge Lien Trio

Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. I 2019 kan de se tilbake på 20 aktive og produktive år, en kontinuerlig kreativ og musikalsk utvikling som har gitt både nasjonal og internasjonal anerkjennelse. Helge Lien Trio feirer sitt 20-årsjubileum med å slippe sin tiende plate, som er et dobbeltalbum, og som har fått den passende tittelen «10» som de slapp fredag 5. april 2019. Dette er et album som vokser og vokser for hvert lytt. En magisk musikkopplevelse av internasjonalt format, og de er moderne og nordisk jazz på sitt aller beste.

På dette albumet inviteres lytteren inn i en vakker verden av bevegende melodier, lekne improvisasjoner og årvåkent samspill, og ikke minst musikalsk nærvær, nerve og magi. Sterke komposisjoner med store, dynamiske spenn, fra det vakre og enkle til det rystende og komplekse balanserer musikken mellom å behage og å utfordre lytteren.

«Det er utrolig stas å feire 20-årsjubileum, og jeg kan nesten ikke tro at vi allerede har gitt ut ti album som nå står på rekke og rad i musikkhylla mi. Jeg er utrolig fornøyd med besetningen på albumet, og hvordan alle parter bringer noe unikt med til bordet. Jeg er veldig stolt av dobbeltalbumet «10» og retningen vi har utviklet oss i», sier Lien.

Dette er Helge Lien Trios tiende utgivelse siden de platedebuterte med «What are you doing the rest of your life» i 2001. Gjennom årene har de spilt hundrevis av konserter i inn- og utland, fra Canada i vest til Japan i øst, de har vært nominert til Spellemannprisen tre ganger, og i 2008 ble de tildelt den gjeve harpen for albumet «Hello Troll».

«Vi har holdt på lenge nå, men vi jobber alltid mot å utvikle oss i nye retninger. Mye av musikken på denne platen er friere og mer improvisert enn det som har vært vanlig for Helge Lien Trio», sier Johansen.

«Vi hadde en veldig inspirert session da vi spilte inn «10». Vi var i et nytt studio, Nilento Studio, som ligger ved et jorde langt ute på den svenske landsbygda. Det var en fred og ro der som ga oss en sjelden konsentrasjon og et helt spesielt nærvær», legger Eilertsen til.

Det viktigste for Helge Lien Trio, når de spiller, er å være tilstede i øyeblikket, for slik kan de både oppdage og fortelle den musikalske historien på samme tid. Håpet er at tilstedeværelsen også fanger lytteren, det handler alltid om å skape små fortellinger med musikken.

– Det er fint når noen blir satt i en stemning eller får bilder i hodet når de lytter. Da vet vi at de er der, sammen med oss og musikken, sier Lien.

Trioen består av:

Helge Lien, som har vært en aktiv kreativ musiker og en betydelig kraft i det norske jazzmiljøet siden starten av 2000-tallet. Med Helge Lien Trio har han gitt ut ni kritikerroste album, vunnet Spellemannpris og turnert jevnlig over hele Europa, samt i land som Japan, Korea, og Canada.

Per Oddvar Johansen, som er en av Norges mest ettertraktede trommeslagere. Han har medvirket på nesten 80 plater, og vært med på å vinne 6 Spellemannpriser. Han er kjent for sitt poetiske, detaljrike, oppfinnsomme og dynamiske trommespill.

Mats Eilertsen, som er kjent som en ettertraktet og svært tilstedeværende bassist, en kreativ melodiker og strålende improvisator. Mats er å finne i en rekke av landets mest profilerte prosjekter for tiden, i tillegg gir han ut sine egne kritikerroste album på plateselskaper som ECM og Hubro.

Turnédatoer:

Torsdag 11. april – Hamar Jazzklubb, Hamar​ – NORGE​​

Mandag 29. april – Stenhammarsalen, Göteborg​ – SVERIGE

Lørdag 11. mai – Maijazz, Stavanger​ – NORGE​​

​Fredag 24.mai – Theatre Populaire Romand, La Chaux-de-Fonds – SVEITS

Søndag 26. mai – Nattjazz, Bergen​ – NORGE​​

​Lørdag 01. juni – Athen technopolis Jazz Festival, Athen – HELLAS

Innlegg

Helge Lien Trio feirer 20 år med utgivelsen av nummer «10»
Intervju

Helge Lien Trio feirer 20 år med utgivelsen av nummer «10»

Helge Lien Trio er et av de mest markante ensemblene innen norsk jazz i nyere tid. I 2019 kan de se tilbake på 20 aktive og [...]

Helge Lien Trio – Troozee
Live Video

Helge Lien Trio – Troozee

Helge Lien Trio

20+5 Spillelister

Helge Lien Trio 20+5
20+5 Spillelister

Helge Lien Trio 20+5

20+5 er en serie fra NPS Music hvor norske artister har plukket ut sin topp 20 liste med norske låter, og lagt på 5 av sine [...]