Hajk
Artist

Hajk

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Hajk

Presseskriv: Endelig er debutalbumet til Hajk her, og et av de nyeste medlemmene i Jansen-familien imponerer oss alle. Deres smarte blanding av indie og kommersiell pop har truffet lyttere og fans midt i hjertet.

Deres første låt, «Common Sense», ble listet på norske radioer nesten før bandet hadde kommet seg ut av øvingslokalet, og «Magazine», som kom tidlig høsten 2016, fikk enorm oppmerksomhet i internasjonal presse. I USA plukket «Noisey» opp singelen med en gang, og det banet vei for bandet over dammen, mens i England var Indie Shuffle på ballen. Sverige liker også Hajk sin gjennomførte popmusikk, og Svenska Dagbladet trakk frem «Magazine» som en av høstens beste nye låter, mens musikkansvarlig i svenske P3 hadde den på en lignende spilleliste. Danske P6 har også spilt Hajk, mens flere blogger i Danmark har trukket frem bandet som «det neste store».

Til å være et såpass ferskt band har Hajk funnet seg overraskende raskt til rette. De hadde så vidt kommet ut døra på øvingslokalet før de hadde spilt på Slottsfjellfestivalen, Øyafestivalen og Bylarm. De var listet på radioen før de hadde gått av scenen på nevnte festivaler, og nå står de altså her; med rykende fersk platekontrakt, og et album ethvert band ville vært misunnelige på.

Hajk frontes av Preben Sælid Andersen og Sigrid Aase, som deler på vokaltjenestene, mens Johan Nord (trommer), Knut Olav Buverud Sandvik (bass) og Einar Næss Haugeth (keys) er utgjør ryggraden i bandet. Musikalsk befinner Hajk seg i et moderne pop/rock-landskap, med hovedvekt på knallsterke melodier. Bandet lar seg inspirere av artister som Dirty Projectors, Unknown Mortal Orchestra og Amason, men står like fullt støtt på egne ben, med et originalt uttrykk som også utfordrer sjangeren de befinner seg i.

Hajk sitt debutalbum kommer du garantert til å høre mye om fremover. Merk våre ord.

Innlegg

Hajk – Magazine
Musikkvideo

Hajk – Magazine

Hajk