Hadens
Artist

Hadens

NPS anbefaler

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Hadens

Hadens er et band grunnlagt i Bergen, og spiller en slags svart metall. Bandet bruker en rekke forskjellige tempoer, fra en langsommere stil til de velkjente blast beatene fra sjangeren. Den musikalske stilen har en følelse av en kald og kraftig grimhet. Stiftet i 2010 har bandet vært gjennom mange endringer, men har nå en solid fast lineup.

De består nå av Frederic Nielsen (grunnlegger) (vokal og gitar)), Tore Henrik Jacobsen (grunnlegger) (gitar)), Anders Stølen (trommer) og William Heggem (bass), Henrik Skar (gitar). Henrik Skar fra Vinterbris bidro med å spille gitar på platen, og hjalp til med litt vokal på Witchcult-sporet, som han også skrev teksten til.

I 2011 fikk bandet spille med sine store helter Enslaved på deres 20-års jubileum på et stappfullt Garage.
I 2014 vant bandet en konkurranse i Metal Hammer Norway, og fikk spille på den beryktede Inferno Metal Festival, på en stappfull Revolver-scene.
Det var en enorm konsert, som også fikk stor ros i Metal Hammer Norway, og scoret 9 ut 10 i konsertanmeldelsen. Et av bare tre band til å få 9 ut 10 på festivalen, hvor så mye som 50+ band spilte. I 2016 fikk bandet den største ære til nå, da de ble håndplukket for å åpne festivalen Blastfest 2016.