Grenseland
Artist

Grenseland

NPS anbefaler

Konsertbilletter

Ticketmaster

Vår musikkvideokanal på YouTube

YouTube

Følg NPS Music på Facebook

Om Grenseland

GRENSELAND som består av Thomas Nessheim og Roy Botten med band lager ny, norsk musikk som befinner seg i grenselandet mellom pop, rock, folk og viser. Både Thomas og Roy er erfarne musikere som har kjent hverandre i 20 år. Thomas Nessheim (komponist, tekstforfatter, vokal, gitar, piano) kommer fra Son i Akershus og Roy Botten (tekstforfatter, komponist, munnspill, orgel, gitar, mandolin, perc.) bor på Frogner i Sørum (også Akershus). De har begge lang fartstid fra flere ulike band og musikkonstellasjoner.

Opp igjennom årene har de jobbet med egne musikkprosjekter og i perioder spilt sammen i ulike band; som blant annet The Blackbirds (1997/98) og Rolling Thunder Norway (Dylan cover band). Nå har de funnet hverandre i dette nye, norske formatet som mange assosierer med Henning Kvitnes, CC Cowboys etc. – sannsynligvis fordi de mestrer det vanskelige østlandske språket på en troverdig måte. Utover det står GRENSELAND fjellstøtt på sin egen, særpregede musikalske plattform. Allerede i 2014 bestemte Thomas Nessheim og Roy Botten for å gå sammen om å lage norsk musikk, og ga ut låten ”Velkommen til Grenseland”, men det var først i 2015/2016 at innspillingen av det første komplette GRENSELAND-albumet ble igangsatt. Første single ”Du var helt andre steder” ble sluppet fredag 20. mai 2016, etterfulgt av en nærmest fullsatt konsert på Buckleys i Oslo samme kveld. Singlen ble A-listet på Ordentlig Radio og GRENSELAND ble invitert i studio. Nils Åge Nonstad åpnet programmet ”Norsk på norsk” på NRK P1 med låten uken etter. Også Østlandssendingen på NRK P1 og NRK P1+ spiller låten jevnt i 2016 og 2017. Single nr. 2, ”Hver gang du er her” ble sluppet 26. mai 2017 og albumet kommer 8. september samme år. Med på albumet ”Helt andre steder”, som består av 10 låter, er musikerne Tone Stojka, Kjetil Moberg, Kalle Moberg, Arild Torvik, Monica Rennan Hjelle, Dagfin Hjorth Hovind, Solgunn Valstad, Bill Both og strykerne Hanna Nicoline Moland, Ingrid Matilde Mæland, My Wilsberg, Sebastian Dankel og Ellen-Martine Gismervik. Albumet er spilt inn i Farm Studio i Høland/Akerhus og produsert av Magne Hellesjø, Thomas Nessheim og Harald Værnor. Mike Hartung og Morgan Nicolaysen i Propeller har mikset og mastert låtene.

Innlegg

Grenseland fenger oss med sin nye låt ”Hver Gang Du Er Her”
Intervju

Grenseland fenger oss med sin nye låt ”Hver Gang Du Er Her”

Grenseland som er Thomas Nessheim og Roy Botten med band lager ny norsk musikk som befinner seg i grenselandet mellom pop, rock, folk og viser. Både [...]